עידן עופר

עידן עופר, יו”ר מועצת המנהלים של החברה לישראל, הינו ממובילי עולם העסקים בישראל - איש בשורה בעשייה העסקית בישראל ובחו”ל.

עידן עופר, יליד 1955, נולד בחיפה, כשהוא נחשף לעולם הספנות מבית ומגיל צעיר. בצה”ל הוא שירת בחיל הים כסגן מפקד דבור. ב- 1980 סיים את לימודיו כבוגר אוניברסיטת חיפה בכלכלה ובספנות. כמו כן, הוא חבר במועצת היועצים של בית ספר קנדי לממשל באוניברסיטת הרווארד וחבר דירקטוריון באוניברסיטת רייכמן.

עידן עופר הוא ממייסדי בית הספר לקיימות באוניברסיטת רייכמן. בית הספר נועד להכשיר את מנהיגי דור העתיד להתמודד עם האתגרים העתידיים של הסביבה, על ידי לימודי קיימות מבוססי כלכלה, מדיניות ומשפט. החברה לישראל בבעלות משפחת עופר, היא חברת האחזקות המובילה במדינה. החברה הפועלת בעיקר בענפי הכימיקלים, הספנות, האנרגיה והטכנולוגיה המתקדמת, זכתה לתנופה עצומה בשנים האחרונות בהן היא מובלת על ידי עידן עופר. עידן עופר מוביל תפיסה ירוקה תוך השקעה רבה בתחום איכות הסביבה במפעלים אלו, ועל ידי השקעות בתחום האנרגיה הירוקה באמצעות חברת בת של החברה לישראל.

משפחת עופר אוחזת בהשקעות אסטרטגיות בינלאומיות בעסקי השיט, המסחר והמקרקעין. עידן עופר העומד בראש החברה לישראל ומשמש כיו”ר Better Place, הינו חבר במועצות מנהלים

של מספר חברות מובילות במדינה. בכל תחום בו מעורב עידן עופר - המשמעות היא התפתחות, קידום ותנופה - והחברה הישראלית כולה נהנית מפירות הצלחתו.

כאות הוקרה על קידום הקהילה העסקית בישראל במטרה להציבה כנבחרת בינלאומית מוערכת, על פיתוח טכנולוגי המציב את ישראל בקדמה העולמית, על תרומתו העצומה בתחומי החברה והחינוך, במטרה להכשיר דור חדש של מנהיגים איכותיים בחברה הישראלית ועל תרומתו לאוניברסיטה, מוענק בזאת לעידן עופר תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​