מרק ריץ’

 

 

מרק ריץ’ נולד באנטוורפן שבבלגיה. משפחתו נמלטה מפני הנאצים והיגרה לארצות הברית, שם התחנך והחל את הקריירה העסקית שלו בחברת ” Phillips Brothers ”. מאוחר יותר הקים את חברת ”מרק ריץ’”, אשר הפכה לחברה הגדולה בעולם בתחום הסחר בחומרי גלם.


מרק ריץ’ הוא ציוני נלהב ונדבן בינלאומי. נדיבות לבו מתפרסת ברחבי העולם ונוגעת באנשים רבים מספור. בשלושת העשורים האחרונים השקיע מאמצים ומשאבים רבים, באמצעות קבוצת הקרנות של מרק ריץ’, אשר תרמו רבות לשיפור בתחומי החינוך, התרבות, האמנות, הרווחה החברתית והבריאות, ולהעצמת השכבות החלשות בחברה על ידי עידוד פיתוחן של מיומנויות חדשות ועצמאות כלכלית.


בנוסף לכך, הבטיח מרק ריץ’ כי כשרונות בתחומי האמנות, העסקים והחינוך יטופחו באמצעות תמיכתו במחקר אקדמי ובתוכניות חילופין, תחרויות וסדנאות בתחום התרבות. קרן מרק ריץ’ תומכת בתוכניות אשר מציעות מלגות דוקטורט בתחומי המחקר המדעי, על מנת להילחם בתופעת ”זליגת המוחות” של מדענים ישראלים מוכשרים ולעודד את חזרתם לישראל.


מרק ריץ’ הוא תומך נלהב של השכלה גבוהה ומצוינות במוסדות חינוך, והוביל את קרנותיו לשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות מובילות. הוא טיפח יוזמות אסטרטגיות לשיפור איכות הלימודים בתחומי הניהול בעולם העסקים, כמו גם בחברה האזרחית. בנוסף, הקרנות שלו מעורבות בפרויקטים אחרים פורצי דרך בשיתוף פעולה עם בתי חולים, מרכזי תרבות, אוניברסיטאות, ומוסדות חינוכיים אחרים. אלו כוללים בין השאר, מחלקות קרדיולוגיה ואונקולוגיה במספר מרכזים רפואיים ישראלים מובילים, אגף גבריאלה ריץ’ במוזיאון תל אביב לאמנות, הסינמטק בתל אביב ומרכז הקולנוע הישראלי, ספריית מרק ריץ’ באוניברסיטת רייכמן ועוד רבים אחרים.


למרק ריץ’ הוענקו אות ”יקיר הנגב”, תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בן–גוריון ומאוניברסיטת בר-אילן, ותואר עמית כבוד מאוניברסיטת תל אביב, מוזיאון ישראל ומעיריית תל אביב-יפו.


כאות הוקרה על תרומתו היוצאת מן הכלל לחינוך, לתרבות ולחברה בישראל ולעתיד מדינת ישראל, העם היהודי ואוניברסיטת רייכמן, מוענק בזאת למרק ריץ’ תואר עמית כבוד של אוניברסיטת רייכמן.​