15 בפאריל 2024

 

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,

 

עם פתיחת הסמסטר השני לשנת הלימודים תשפ"ד ובעקבות החלטת המועצה להשכלה גבוהה, אוניברסיטת רייכמן, בשיתוף פעולה מלא עם אגודת הסטודנטים, ערכה מספר שינויים במתווה המילואים וברצוננו לעדכן אתכם על כך.

 

בטבלה מטה תוכלו לראות את היקף המענה שניתן למשרתות ומשרתי המילואים באוניברסיטת רייכמן, שהיתה האוניברסיטה הראשונה שפרסמה מתווה מילואים מפורט, וכפי שניתן לראות הגדילה לעשות אף מעבר להנחיות המועצה להשכלה גבוהה.

 

 

*מתווה זה יחול גם על סטודנטים שהינם הורים לילדים עד גיל 13 שבן/בת זוגו שירותו במילואים כמפורט בטבלה.

 

 

*בלימודי משפטים וחשבונאות - מתן 10 נ"ז פטור תלויים באישור הרגולטור המקצועי (לשכת עורכי הדין / מועצת רואי החשבון). ניתן לקבל פטור בקורסי בחירה, בקורסים כלליים, ובקורסים נוספים למעט כאלו שבית הספר הרלוונטי קבע שלא ניתן לקבל בהם פטור. 

 

 

חשוב להדגיש כי אוניברסיטת רייכמן הרחיבה משמעותית את מספר הקורסים בהם ניתן לקבל עוברי בינארי (החלטת המועצה להשכלה גבוהה קבעה כי יש לתת עובר בינארי ב-3 קורסים לכל היותר) וכן החליטה להעניק למשרתות ומרשתי המילואים תוספת זמן בבחינות בסמסטר א'. 

 

בסמסטר השני יימשכו ההקלטות של השיעורים.

 

במקרה של שירות מילואים בקורס שבו נקבע ציון מיטיב על נוכחות או על השתתפות, סטודנט שישרת במילואים בפועל בעת חלק ממפגשי הקורס, יהיה זכאי לקבל את הציון המיטיב האמור (או את חלקו, לפי העניין) גם עבור המועדים בהם היה במילואים ועקב כך נבצר ממנו להשתתף בקורס. אוניברסיטת רייכמן מחויבת לאפשר למשרתות ומשרתי המילואים להשתלב בצורה הטובה ביותר ולהצליח בלימודים, ותמשיך לעשות כל שביכולתה כדי להקל על סטודנטיות וסטודנטים אלו. במסגרת זו, נזכיר כי בכל בית ספר ישנו פרויקטור בית ספרי / מסלולי שידאג ללוות ולהתאים את תוכנית הלימודים למשרתות ומשרתי המילואים השבים ללימודים, בהתאם לצורך האישי של כל סטודנט. 

 

אנחנו מאחלים לכל הסטודנטיות והסטודנטים סמסטר מוצלח ומייחלים לימים שקטים יותר

 

שלכם, 

פרופ' בועז גנור, נשיא

פרופ' ורדה ליברמן, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים

ד"ר איילת בן עזר גלברד 

מנכ"לחת וסגנית נשיא

 

--------------

22 בפברואר 2024

 

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,


לקראת תום סמסטר א' ועם התמשכות המלחמה מחד, והמשך השיבה ללימודים של סטודנטים לאחר שירות מילואים ארוך מאידך, אנחנו רוצים לקדם בברכה ובשמחה את חיילי המילואים השבים אלינו. על מנת להקל על השתלבותכם המלאה, מצאנו לנכון להזכיר ולחדד את תהליך הטיפול במשוחררי המילואים וקליטתם בקמפוס ולעדכן בהתאמות נוספות שאנחנו מתכננים עבור משוחררי המילואים ששירתו שירות מילואים ארוך במיוחד.


אוניברסיטת רייכמן כידוע הכינה ויישמה, בשיתוף עם אגודת הסטודנטים, מודל מתקדם ביותר לקליטה מהירה ויעילה של סטודנטים שהשתחררו ממילואים במהלך הסמסטר. מהתגובות שקיבלנו, נראה כי ברוב המקרים המודל עבד היטב, אף מעבר למצופה, ובעיות בהן נתקלו סטודנטים טופלו במהירות וביעילות. מטבע הדברים ככל שהשחרור מהמילואים מתאחר, הצרכים של המשוחררים ששירתו שירות ממושך גדולים יותר ויש לקחת בחשבון כי בחלק מהמקרים, מעט ככל הניתן, המודל המקורי לא ייתן מענה מספק. היו סמוכים ובטוחים כי נעשה כל שביכולתנו להשתלבותם המלאה של סטודנטים אלה, כולל פתרונות "מחוץ לקופסה". לצורך כך, הגדרנו שש רמות של טיפול בקליטת הסטודנטים המשוחררים משירות מילואים ארוך במיוחד כשכל אחת מהן אמורה לתת מענה לבעיה ככל שזו לא נפתרה ברמה נמוכה יותר.

להלן תרשים זרימה הממחיש את אופן הטיפול והקליטה של משוחררי המילואים:



 

1 . הכתובת המיידית והראשונה של הסטודנטים ששוחררו ממילואים ושבו לספסל הלימודים היא רכזת המסלול במנהל הסטודנטים. בפגישה עימה יקבלו המשוחררים סקירה על כל ההטבות וההתאמות שינתנו להם במהלך שנת הלימודים.
2 . סטודנטים שזקוקים לייעוץ או לסיוע נפשי יקבלו את הסיוע בדיקנט הסטודנטים.
3 . מומלץ לסטודנטים להיפגש עם מתאמי המילואים הבית ספריים / מסלוליים על מנת להסתייע בהם לצורך בחירת הקורסים בהם ינצלו הסטודנטים את הפטור המוענק מקורסים בהתאם לאורך שירות המילואים ואת הקורסים בהם יבקשו להמיר ציון מספרי בציון עובר (תוך התייחסות לתנאי קדם של קורסים אחרים וכו').
4 . פגישות / שיחות עם מרצים של קורסים ספציפיים יתקיימו ככל שתוך כדי הצפייה בהקלטות נוצר צורך להבהרה של תוכן הדברים או שההקלטה אינה מובנת, או כל בעיה אחרת הקשורה בקורס.
5 . ככל שהבעיה לא נפתרה מול מרצה ספציפי, או ככל שנוצר לסטודנט/ית עומס לימודים חמור, יפנו הסטודנטים למתאמי המילואים הבית ספריים / מסלוליים, או לדיקן / סגן דיקן לצורך פתרון הבעיה.
6 . ככל שלא נמצא פתרון לבעיה גם בדרג זה ניתן יהיה לפנות לדיקנית הסטודנטים adi.koll@runi.ac.il , או לסגן הפרובוסט sommer@runi.ac.il או לראש מטה נשיא האוניברסיטה wstevie@runi.ac.il .


אנחנו מאמינים כי הרוב המכריע של הקשיים והבעיות יפתרו כבר בשלבים הראשונים, אולם ברוח מדיניות הדלת הפתוחה של אוניברסיטת רייכמן ונחישותנו לסייע לשבים ממילואים, ניתן יהיה להגיע עד ללשכת נשיא האוניברסיטה במענה לבעיות בלתי פתורות.


מעבר לאמור, החל מ- 25.2.2024 יתקיים מפגש שבועי היברידי בראשותו של סגן הפרובוסט - ד"ר הלל סומר ודיקנית הסטודנטים - ד"ר עדי קול שנועד לקדם את פניהם של משתחררים השבים ללימודים מידי שבוע, להעניק להם הסבר מפורט על תהליך הקליטה ולענות לשאלותיהם. המפגש הראשון יתקיים ביום 25.2.2024 בשעה 13:00 בכיתה A207 (בניין אריסון לאודר). וניתן להצטרף אליו גם בזום בקישור הבא: il.zoom.us/j/83894139125-ac-https://runi .


אנו ממליצים על השתתפות במפגש זה למי שעומד לשוב ממילואים בימים אלו או אך זה שב.


עוד נציין, כי על בסיס החלטות קודמות של הנהלת האוניברסיטה, סטודנטים שישרתו שירות מילואים ארוך (מעל 130 ימים) יקבלו פטור מעוד 2 נ"ז (מעבר למכסה המקסימלית שהוגדרה לשאר משוחררי המילואים). כמו כן סטודנטים ששירתו השנה בשירות מילואים של מעל 80 יום (החל מה- 7 באוקטובר 2023) יהיו זכאים לתוספת זמן של 25% במבחני הסמסטר הראשון (בכפוף לכך שאינם זכאים לתוספת זמן מסיבות אחרות). לצורך קבלת ההתאמות הללו ואחרות אנו מזכירים למשוחררי המילואים להעביר לרכזת הסטודנטים אישור על שירות המילואים (טופס 3010).


ולבסוף, בשיתוף עם אגודת הסטודנטים, בכוונתנו להציע לסטודנטים שישוחררו משירות מילואים ארוך להסתייע גם בהדרכה של סטודנטים אחרים מהמסלול שלהם. במסגרת פרויקט "לאמץ לוחמים" אנחנו קוראים לסטודנטים שמעוניינים בכך להתנדב ללוות סטודנטים - לוחמים שיחזרו לספסל הלימודים ולסייע להם בתהליך הקליטה שלהם לאורך הסמסטר השני. לשם כך, אנו מבקשים מהמעוניינים/ות לשלוח לדיקנאט הסטודנטים מייל ובו שם מלא, מספר תעודת זהות ומסלול לימודים לכתובת ametzlochem@runi.ac.il והדיקנאט יתאים מתנדבים למשוחררי מילואים. סטודנטים שיתנדבו לפרויקט "לאמץ לוחמים" יהיו זכאים ל- 2 נ"ז בגין התנדבות בתנאי שלא קיבלו בעבר נ"ז בגין התנדבות. ניתן כמובן להתנדב לפרויקט גם ללא זיכוי בנ"ז.


אנו מקווים כי המצב הבטחוני יאפשר לקיים את הסמסטר השני כסדרו וכולנו נתגייס לקלוט את הסטודנטים משוחררי המילואים שלנו כשישובו אלינו בשלום.
בברכה חמה,

 

פרופ' בועז גנור, נשיא
פרופ' ורדה ליברמן, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים
ד"ר איילת בן עזר, מנכ"לית וסגנית נשיא

--------------

19 בפברואר 2024

 

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,


אנו מקווים שאתם ויקיריכם שומרים על עצמכם בימים אלה.

ברוח המענה הייחודי המוענק למשרתי המילואים לאורך הסמסטר כולו, החלטנו כי במהלך תקופת הבחינות של סמסטר א' אשר עתידה להיפתח ביום א' הקרוב (25.2.2024), כל סטודנט אשר שירת במילואים במשך 80 ימים ומעלה (החל מה-7.10.2023), יהיה זכאי לתוספת זמן של 25% מאורך הבחינה.

אנא תשומת ליבכם כי תוספת הזמן תינתן באופן אוטומטי לזכאים לכך ולשם כך סטודנטים שטרם העבירו את אישורי המילואים המתאימים לרכזת הסטודנטים או שבידיהם אישורים על ימי מילואים נוספים אשר יאפשרו את זכאותם להתאמה זו, מתבקשים לעשות זאת בדחיפות ולא יאוחר מסוף היום.

הזכות לתוספת הזמן מותנית בכך שלסטודנט אין זכאות קודמת להתאמה זו (כלומר, אין כפל התאמות).

* ייתכנו התאמות בתוכניות לימודים מסוימות והודעה על כך תימסר בנפרד בהמשך.

למידע נוסף, יש לפנות למנהלי הסטודנטים.

בברכת תקופת בחינות מוצלחת ובתקווה שיבואו בהקדם ימים שקטים,


פרופ' ורדה ליברמן, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים
ד"ר איילת בן עזר, מנכ"לית וסגנית נשיא

--------------

13 בפברואר 2024

 

הודעה על פתיחת סמסטר ב' באוניברסיטת רייכמן ב- 25 במרץ 2024


סטודנטיות וסטודנטים יקרים,


לאחר סמסטר פורה, שבו עשינו כמיטב יכולתנו להפגין גמישות ויצירתיות מחשבתית, הנהלת אוניברסיטת רייכמן מתכבדת להציג בפניכם את מתווה הלימודים לסמסטר ב' של השנה, הלוקח בחשבון כי גם בסמסטר זה עוד יהיו סטודנטים שישרתו במילואים. על רקע זה, הוחלט לדחות את פתיחת סמסטר ב' בשבוע, והוא יפתח ב- 25 במרץ 2024 , יארך 11 שבועות ויסתיים כמתוכנן בלוח השנה האקדמי (21.6.24).

ההחלטה על הדחיה נועדה לאפשר להאריך את החופשה הקצרה בין הסמסטרים
משלושה שבועות לארבעה שבועות, על מנת לאפשר לסטודנטים להשלים חלק ממטלות סוף הסמסטר הראשון, ולאפשר למילואימניקים נוספים להצטרף ללימודים בתחילת הסמסטר השני.


בשלב זה אנו בוחנים אפשרות לקיים במהלך שבוע הלימודים שבוטל בתחילת הסמסטר (ה- 17 במרץ) "האקתון" מיוחד בן מספר ימים שבו ישתתפו סטודנטים ובוגרים של אוניברסיטת רייכמן ונציגי ארגונים חברתיים שונים, במטרה לבחון את אתגרי מדינת ישראל בעקבות מלחמת חרבות ברזל . הרעיון הוא לקיים במה פתוחה וסיעור מוחות באשר לדרכה של מדינת ישראל ב"יום שאחרי" מבחינה חברתית, ביטחונית, כלכלית, משפטית ופוליטית, כמו גם, בחינת המכנים המשותפים של החברה הישראלית, היעדים שיש לחתור להשיגם, הלכידות החברתית והחזון המשותף (פרטים נוספים ימסרו בהמשך).


לקראת פתיחתו של סמסטר ב', הוחלט בין השאר, בשיתוף אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת רייכמן, כדלקמן :
➢ בבתי הספר הישראליים: תמשך הקלטת ההרצאות, כפי שהיה בסמסטר א'.
➢ בבית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי יחזרו הלימודים למתכונת הרגילה ללא לימודים היברידיים, אך תימשך הקלטת ההרצאות.
➢ לא תהיה אכיפה של נוכחות, אולם למרצים תינתן האפשרות להעניק ציון בונוס על נוכחות (במקרה כזה אנשי המילואים וכוחות הביטחון יקבלו את הבונוס באופן אוטומטי). אפשר יהיה לאכוף נוכחות בסמינרים ובקליניקות.
➢ במתווה החזרה ללימודים המיוחד לחיילי המילואים ולאנשי כוחות הביטחון - ימשיכו שיעורי התגבור ושעות הקבלה כפי שהיו בסמסטר א' .
➢ מעבר להקלות שפורסמו ביחס לאנשי המילואים בסמסטר הראשון הוחלט להעניק זיכוי של 2 נ"ז נוספים לחיילי מילואים ולאנשי כוחות הביטחון ששירתו מעל 130 ימים. במקרים אלה הסטודנטים יהיו זכאים לזיכוי של 2 נ"ז כנגד כל קורסי הבחירה בתכנית הלימודים שלהם. סטודנטים שלא ייוותרו להם מספיק קורסי בחירה, יתבקשו לתאם עם היועץ האקדמי ו/או עם הרכזת במנהל הסטודנטים באיזה קורס יוכלו לקבל זיכוי של 2 נ"ז.
➢ בתכניות לתואר שני יוענק זיכוי מקורס אחד, עד 3 נ"ז לחיילי מילואים ואנשי כוחות הביטחון ששירתו 50 יום לפחות מתחילת המלחמה. ניתן יהיה לנצל את הפטור כנגד כל קורסי הבחירה בתכנית הלימודים שלהם, בכפוף להנחיות ספציפיות שיינתנו בכל תכנית. סטודנטים שלא יוותרו להם מספיק קורסי בחירה יתבקשו לתאם עם היועץ האקדמי ו/או עם הרכזת במנהל הסטודנטים באיזה קורס יוכלו לקבל את הזיכוי של נ"ז.
➢ סטודנטים אשר לא ניצלו את מלוא זכאותם להמיר ציוני קורסים לציון בינארי (עובר/לא עובר) בסמסטר א' יוכלו להשתמש ביתרת זכאותם בסמסטר ב'.
➢ למרצים שיקול דעת בקביעת מטלות הסיום של סמסטר ב'. הנהלת האוניברסיטה המליצה כי בקורסים בהם הדבר ניתן, יועדפו עבודות סיום על פני חלופה של מבחנים. במקרה של מבחנים כמטלת סיום, יתקיימו מועדים מיוחדים לטובת אנשי המילואים.
➢ בחינות בית הספר הבינלאומי בסמסטר ב' יתקיימו בקמפוס, ללא אפשרות להצטרף אליהן מרחוק.


לקראת השלמת סמסטר א' אנחנו מעריכים את המאמץ המשותף של הסטודנטים והסגל של אוניברסיטת רייכמן לקיים שנת לימודים מלאה וסדירה ככל שניתן תוך תמיכה רציפה ומתמשכת וטיפול אישי ופרטני בסטודנטים משרתי מילואים השבים
לספסל הלימודים. אנו רואים בשגרת החירום האקדמית אותה אנו חווים זה מספר חודשים כחובה לאומית וכמחויבות של הנהלת האוניברסיטה לכלל הסטודנטים.


בתקווה לימים שקטים יותר,


פרופ' בועז גנור, נשיא
פרופ' ורדה ליברמן, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים
ד"ר איילת בן עזר, מנכ"לית וסגנית נשיא

--------------

15 בנובמבר 2023

 


סטודנטים וסטודנטיות יקרים, אנשי סגל, חברי וחברות משפחת אוניברסיטת רייכמן,


בהמשך למכתבנו מיום 26.10.23 שבו הודענו על דחיית פתיחת שנת הלימודים עד ליום 3 בדצמבר 2023, ולמרות שרוב המוסדות להשכלה גבוהה הלא מתוקצבים החליטו זה מכבר לפתוח את שנת הלימודים, הנהלת אוניברסיטת רייכמן החליטה לדחות שוב את פתיחת שנת הלימודים בכל בתי הספר הישראליים עד לתאריך ה-17 בדצמבר 2023. בתאריך זה בכוונתנו לפתוח את שנת הלימודים (כל התוכניות שטרם נפתחו) בכפוף למצב הבטחוני, וזאת על מנת שלא לסכן את קיומו של הסמסטר הראשון ושל שנת הלימודים כולה. במקביל גובשה תוכנית לשילובם בלימודים של סטודנטים המשרתים במילואים מיד לאחר שחרורם מהמילואים (פירוט בהמשך). יודגש כי אוניברסיטת רייכמן רואה את תפקידה בימי חירום אלה ואת קיומה של שנת לימודים מלאה כחובה לאומית וכמחויבות שלנו לכלל הסטודנטים, ובכל מצב נעשה כל שניתן לשמור על ביטחונם, רווחתם והשכלתם של הסטודנטים והסטודנטיות שלנו.


ברצוננו לעדכן אתכם בשיקולים ובדילמות אותם לקחנו בחשבון בתהליך קבלת ההחלטות בנושא, לאור התארכות מצב המלחמה שנכפתה עלינו וכן במעטפת הסיוע הנרחבת לחיילי המילואים שבין תלמידינו.

 

בדומה למלחמות ארוכות בעבר, ברור לכולנו כי המשק הישראלי כולו, ובתוך כך ההשכלה האקדמית בישראל, חייבים להתאים את עצמם ל"שגרת חירום". כפי שציינו במכתבנו הנ"ל, ב"שגרת חירום" הצבא וכוחות המילואים נלחמים כדי לנצח את המלחמה ולאפשר לעורף לנהל שגרת חירום, והעורף נלחם בכך שהוא ממשיך לתפקד לאורך המלחמה בתנאים לא פשוטים ותחת לחצים פיסיים ומורליים קשים, תוך הפגנת חוסן אישי, קהילתי ולאומי.


על רקע זה, קיבלה הנהלת אוניברסיטת רייכמן, את ההחלטה לפתוח את שנת הלימודים בתואר הראשון בבית הספר הבינלאומי ב-19 בנובמבר 2023 (בכפוף למצב הביטחוני והוראות פיקוד העורף), תוך היערכות לקליטה מאוחרת ויעילה של סטודנטים ישראלים הלומדים בבית הספר ומגויסים כעת לצה"ל (הסבר מפורט בנושא הועבר לסטודנטים הרלוונטיים). החלטה זו נבעה מתוך הבנת הצורך ביישום שגרת החירום האקדמית, מוקדם ככל האפשר, ובשל המחויבות המיוחדת שיש לנו למאות רבות של סטודנטים זרים שנמצאים כעת בישראל ובעולם ומעוניינים ללמוד (לאחר שערכנו סקר בקרב הסטודנטים הללו), כמו גם לסטודנטים שאמורים לסיים השנה את לימודי התואר הראשון וחלקם אף נרשם זה מכבר ללימודי המשך בישראל ובעולם.
במקביל הוחלט לפתוח ב-3 בדצמבר חלק מתוכניות ה-MBA, וכלכלה פיננסית והתנהגותית (הודעה בנושא תימסר בקרוב לסטודנטים הלומדים בתוכניות אלה).

 

בהיערכות לפתיחת בית הספר הבינלאומי גיבשנו רשימת הטבות שיוענקו לסטודנטים מגויסי מילואים ונפגעי מלחמה ושאותן נעמיד עם פתיחת שנת הלימודים גם לרשות הסטודנטים בבתי הספר הישראלים, וביניהן:

 

  • טרם תחילת הלימודים או במהלכם יעביר בית הספר לפסיכולוגיה לכל הסטודנטים מפגשי חוסן על מנת לאפשר לעבד את הלחץ הרגשי בו כולנו נתונים.

  • משוחררי המילואים יקבלו הקלות והתאמות במחויבויות האקדמיות שלהם לפי הצורך וללא פגיעה כלשהי ברמה האקדמית. במסגרת זו:

  1. המרת ציונים לציון עובר עד לארבעה קורסים של סמסטר א' לסטודנטים שישוחררו ממילואים עד למחצית הסמסטר. המרת ציונים לציון עובר בשמונה קורסים (לכל היותר) לסטודנטים שישוחררו ממילואים לאחר מכן. לצורך כך, ציון מ-55 ומעלה ייחשב כציון עובר.

  2. המורים יתבקשו בכל הקורסים בהם הדבר ניתן להמיר בחינות למטלות אחרות.

  3. הקלות בחובת הנוכחות.

  • משרתי המילואים יזכו לניקוד אקדמי בגין שירות המילואים הפעיל שלהם (בין 6-4 נ"ז בהתאם לאורך השירות במלחמה).

  • האוניברסיטה תקצה ליווי אישי וצמוד של יועצים אקדמיים שיסייעו למשוחררי המילואים לבנות את תוכנית הלימודים שלהם באופן שיאפשר להם להשלים את הלימודים שהחסירו (ככל שהיו כאלה) ביעילות ובמהירות.

  • הסטודנטים יקבלו גישה לכל חומרי הלימוד הא-סינכורניים ולהקלטות של הרצאות או סיכומים של השיעורים שהחמיצו.

  • לרשות משוחררי המילואים יועמדו במידת הצורך קבוצות לימוד ותרגול מיוחדות שיועברו על ידי סגל בית הספר ובמקרים מיוחדים גם נעניק ליווי פרטני של איש סגל למשוחרר מילואים שיתקשה בהשלמת חומרי הלימוד.

  • הקמת קרן מלגות מיוחדת לסטודנטים נזקקים ששירתו במלחמה במילואים ולנפגעי המלחמה, ביניהם: משרתי ומשרתות מילואים שנפגעו כלכלית באופן מהותי מהמלחמה בשל גיוסם ללחימה, סטודנטים שפונו מביתם, סטודנטים שהם או בן משפחתם מדרגה ראשונה נפגע בעקבות הלחימה ומתמודדים כעת עם קשיים מרובים. קרן זו, הוקמה מתרומות ייעודיות שגייסה האוניברסיטה למטרה זו. כל סטודנט או סטודנטית שישובו ללימודים ועונים על תנאי הקרן לקבלת מלגה זכאים להגיש בקשה למלגה. הקרן תקצה מלגות לסטודנטים בהתאם למידת הנזקקות שלהם, וזאת אף מעבר למלגות הסוציואקונומיות ולמלגות ההצטיינות הניתנות על ידינו בשגרה. ניתן יהיה להגיש בקשה למלגה החל משבועיים לפני תחילת הלימודים.


סטודנטים יקרים, אנחנו - ההנהלה והסגל של אוניברסיטת רייכמן, נדאג לכל סטודנטית או סטודנט שגויסו לשירות מילואים, או שנפגעו באופן אישי במלחמה הזו ונוודא כי החזרה שלכם לספסל הלימודים באוניברסיטה תהיה יעילה, חלקה ומהירה ככל האפשר. אנו נבחן את הצרכים הפרטניים שלכם, ונתגייס כולנו כדי להקל עליכם את השיבה לאוניברסיטת רייכמן.


שמרו על עצמכם ושובו אלינו בשלום. אנחנו נהיה פה כשתשובו כדי להבטיח את קליטתכם המהירה והמוצלחת בלימודים.


פרופ' בועז גנור, נשיא
פרופ' ורדה ליברמן, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים
ד"ר איילת בן עזר, מנכ"לית וסגנית נשיא

--------------

26 באוקטובר 2023

 

סטודנטים וסטודנטיות יקרים, אנשי סגל, חברי וחברות משפחת אוניברסיטת רייכמן.

 

היום, קרוב לשלושה שבועות מאז פרוץ מלחמת אוקטובר 2023, ברור לכולנו כי אנחנו נמצאים בעיצומה של מלחמה ארוכה. מלחמה שמחייבת מעבר של המשק כולו ובתוך כך גם ההשכלה הגבוהה ל"שיגרת חירום", תוך גיוס של חוסן אישי, קהילתי ולאומי. ישראל חזקה ודרוכה והיא  תתמודד עם כל אתגר שיוצב בפניה במלחמה זו ותנצח. גם האויבים שלנו יודעים זאת. הם יודעים כי יובסו בסופו של דבר בשדה הקרב ולכן המטרה שלהם היא לפגוע קשה בכלכלה הישראלית, בחברה, במוראל ובתחושת הביטחון של הציבור הישראלי.

 

הצבא וכוחות המילואים נלחמים כדי לנצח את המלחמה ולאפשר לעורף לנהל שגרת חירום, והעורף נלחם בכך שהוא ממשיך לתפקד לאורך המלחמה בתנאים לא פשוטים ותחת לחצים פיסיים ומוראליים. שגרת חירום אקדמית משמעה חזרה מהירה ככל האפשר ללימודים ולפיכך נעשה כל שביכולתנו להימנע מביטול סמסטר או חלילה ביטול שנת לימודים, ונפעל לקיומה של שנת לימודים רציפה ברגע שהדבר יתאפשר, גם אם ניאלץ לשנות את המתכונת של שנת הלימודים ולהביא פתרונות מחוץ לקופסא. הסגל האקדמי והמנהלי שלנו מגויס כולו למשימה חשובה זו.

בימים האחרונים פעלנו לקיים שיחה טלפונית עם כל אחד מאלפי הסטודנטים שלנו ומשיחות אלה עולה כי אחוז גבוה מהסטודנטים בבתי הספר הישראלים שלנו מגויסים. מסיבה זו החלטנו כי הסמסטר הראשון  בבתי הספר הישראלים יידחה עד לתאריך ה- 3.12.23. לקראת מועד זה נשוב ונבחן את המצב ונחליט על המדיניות בהמשך. אנו בוחנים כעת את המצב בבית הספר הבינלאומי ונקבל החלטות בהתאם בקרוב.

אוניברסיטת רייכמן רואה את תפקידה בימי חירום אלה כמשימה ציונית ולאומית ובכל מצב נעשה כל שניתן לשמור על ביטחונם, רווחתם והשכלתם של הסטודנטים והסטודנטיות שלנו.

כמו תמיד אנחנו פה למענכם וביחד ננצח.


פרופ' בועז גנור, נשיא
ד"ר איילת בן עזר, מנכ"לית וסגנית נשיא            
פרופ' ורדה ליברמן, פרובוסט

--------------

19 באוקטובר 2023

 

ימים קשים במיוחד עוברים על כולנו. עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" אוניברסיטת רייכמן נרתמה למאמץ המשותף והקימה את החמ"לים הבאים:

 

  • חמ"ל הסברה – חמ"ל ההסברה האזרחי של אוניברסיטת רייכמן פועל בכ-30 שפות שונות, בשיתוף עם ארגון Act-IL ובהשתתפות סטודנטים וסטודנטיות מכל העולם הלומדים באוניברסיטה. החמ"ל פועל להפצת מידע מהימן בשפות שונות ולחדד את המסר: חמאס=דאעש. החמ"ל פועל בתחומים הבאים: עיצוב תוכן גרפי להפצה; העלאת נוכחות פרו-ישראלית בטוקבקים ברחבי הרשת; מניעת פעילות עוינת מגורמי חוץ; איסוף מידע רלוונטי לגורמים השונים; תרגום מידע רלוונטי על מנת להגיע למספר רב של קהלים ברחבי העולם; ניהול והפצת מידע לגורמי מפתח ובעלי פקידים בעולם- וכל זאת, מתוך רצון טוב והבנה כי הכוח בידיים שלנו ואדישות היא לא אופציה. מדי יום מקבלים הסטודנטים הדרכה ממיטב מומחי אוניברסיטת רייכמן, בהם: אל״מ מירי איזין, פרופ' ישי בר, פרופ' בועז גנור ועוד. החמ"ל הוקם בעבר במהלך מבצע "צוק איתן" ופעל גם במהלך מבצע "עמוד ענן" והצליח להגיע למיליוני עיניים ב-62 מדינות ב-31 שפות.
    להתנדבות בחמ"ל הסברה לחצו כאן >>

 

  • חמ"ל חוסן – בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, בשיתוף עם דיקנאט הסטודנטים ובסיוע סטודנטים הלומדים לתארים ראשון ושני, הקימו מערך "אוזן קשבת", שנועד להעניק תמיכה נפשית ראשונית באמצעות שיחות טלפוניות. החמ"ל פועל בימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:00.
    לפנייה לחמ"ל חוסן לקבלת תמיכה נפשית ראשונית לחצו כאן
    ניתן לפנות בכל שאלה גם לדיקנאט הסטודנטים בטלפון: 054-4959973

 

  • חמ"ל איסוף ציוד -אגודת הסטודנטים בשיתוף עם דיקאנט הסטודנטים ודיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים, פרופ' ליאור זמר, הקימו מערך איסוף וחלוקת ציוד לסטודנטים, לבוגרים ולחברי הסגל, שגויסו למילואים ונמצאים בחזית. החמ"ל פועל בימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:00.
    לפרטים אודות ההתנדבות בחמ"ל איסוף ציוד לחצו כאן >>
    לשאלות ועדכונים ניתן לפנות לד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים: 054-4959973; עתליה טורונטו, סיו"ר אגודת הסטודנטים: 050-4712178; ענת רודוניה, בוגרת אוניברסיטת רייכמן וסיו"ר אגודת הסטודנטים לשעבר:054-9464010

     

  • חמ"ל נפגעים - החמ"ל, בניהול דיקנאט הסטודנטים ובסיוע של מתנדבים, פועל לריכוז ותכלול מירב המידע אודות הפצועים, הנרצחים, הנעדרים והחטופים בקרב חברי קהילת האוניברסיטה (סטודנטים, סגל ובוגרים, ובני משפחותיהם של אלה). החמ"ל פועל בימים א'-ה' בין השעות 10:00-17:00.
    לפנייה לחמ"ל נפגעים: ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים: 054-4959973 שיר פאר speer@runi.ac.il

 

  • מערך קליני- משפטי למיצוי זכויות מטעם הקליניקות המשפטיות – המערך הוקם על ידי ד"ר נטע נדיב, עו"ד שרון ציונוב ופרופ' ליאור זמר. המערך מספק מידע משפטי למשפחות הנפגעות מאירועי הטרור ולמשפחות המפונים. צוות המערך מלווה את הפונים ומעניק סיוע בנושאים הבאים: דיני עבודה, מענקים, דיור, זכויות בריאות, חוזים, חובות, אפוטרופסות וצוואות. המערך מופעל על ידי סטודנטים מתנדבים מבית ספר הארי רדזינר למשפטים, ומנוהל על ידי עורכי הדין מהקליניקות הקהילתיות של בית הספר - שירן חסון, יותם קייזמן ואפרת גלר ניצן.
    לפרטים נוספים ניתן לפנות לד"ר נטע נדיב: 054-4624369


  • מערך סיוע בתחום הקריירה והתעסוקה המקצועית - בית ספר אריסון למנהל עסקים הקים מערך המסייע לנפגעי המלחמה בתחום הקריירה והתעסוקה המקצועית, גם בזמן המלחמה וגם כהכנה ליום שאחרי. המערך נותן מענה במגוון תחומים, בהם: מתן ייעוץ עסקי לעצמאיים, הכשרות מקצועיות לעובדים, הרחבת כישורים ועזרה במציאת עבודה ופיתוח קריירה. את היוזמה מוביל ד"ר מושיק מילר, מרצה וחוקר בבית הספר.
    לפנייה למערך הסיוע: https://lnkd.in/dwKgQWTk

 

 

  • מערך ההתנדבות בחקלאות - מאות סטודנטיות וסטודנטים מאוניברסיטת רייכמן, בראשות פרופ' ליאור זמר, דיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים וד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים, מתנדבים בימים אלה לסייע לחקלאים. מאות הסטודנטים מכלל בתי הספר מתנדבים במשקים באזור השרון ועמק חפר. לדוגמה, אחיטוב, משמרת, פתיה, גן יאשיה, כפר ויתקין ושדה יצחק. מדי שבוע משובצים כ-50-60 סטודנטים לפעילות במשקים השונים למשך כארבע וחצי שעות.


  • פתיחת שערי הקמפוס לתלמידי חטיבת ביניים מהעיר הרצליה – בשיתוף עם עיריית הרצליה, מקצה האוניברסיטה מספר כיתות לימוד לתלמידי חטיבת ביניים. כל זאת, תוך הקפדה על הנחיות פיקוד העורף והמגבלה המספרית.

 

 

 

--------------

12 באוקטובר 2023

 

 

לכל חברות וחברי קהילת אוניברסיטת רייכמן שלום,

לאור המצב הקשה, החליטה אוניברסיטת רייכמן, לדחות את פתיחת שנת הלימודים לסטודנטים בבתי הספר הישראליים ל-5.11.23.


עבור הסטודנטים בבתי הספר הישראליים, שבוע ההכרות (לסטודנטים בשנת הלימודים הראשונה) שהיה מתוכנן להתקיים בשבוע הבא – מבוטל. במקומו, לקראת תחילת שנת הלימודים ובתאריך שייקבע מראש, נאפשר לסטודנטים אשר מתחילים את שנת הלימודים הראשונה להשתתף במפגש מקוצר.


יובהר, כי תכנים רלוונטיים וחיוניים עבור הלימודים באוניברסיטה יועברו בצורה מוקלטת לכלל הסטודנטים בטרם תחילת שנת הלימודים בפועל.

עבור בית הספר הבינלאומי, הלימודים יחלו במועד המתוכנן, קרי ביום 22.10.23; ושבוע ההכרות יחל ביום 17.10.23 (כפי שיובהר לסטודנטים הבינלאומיים במכתב נפרד).



שימרו על עצמכם, בתקווה שיבואו בהקדם ימים שקטים.



שלכם,

פרופ' ורדה ליברמן       ד״ר איילת בן עזר
פרובוסט                      מנכ״לית וסגנית נשיא


--------------

11 באוקטובר 2023

 

 

סטודנטיות וסטודנטים יקרים, סגל אקדמי וסגל מנהלי,


מדינת ישראל נמצאת באחד הרגעים הקשים בתולדותיה. הימים מורכבים וכבדים - נפשית ופיזית - לכולנו. עננה של כאב אופפת את המדינה, ואנו בתוכה.
בתוך ימים אלו חשוב לי לומר לכם קודם כל: המשימה הכי חשובה שעומדת לנגד עינינו היא שמירה על ביטחונכם ובטיחותכם. המשימה הנוספת והראשונה במעלה לא פחות – היא יצירת סביבת לימודים תומכת ומאפשרת, כך שכל אחת ואחד מכם יוכלו להתקדם בלימודים בביטחה, גם בתקופה כזו של חוסר ודאות.


אנו ממתינים להחלטת הרשויות על אופן פתיחת שנת הלימודים, ומנסים להבין האם נוכל ללמד פיזית בקמפוס, ובינתיים אנו נערכים לפתיחת שנת הלימודים בצורה הטובה והנוחה ביותר שתתאפשר, כדי לא לפגוע ברצף הלימודים וההכשרות.


אנו מקבלים בזרועות פתוחות את מאות הסטודנטים מהעולם שהגיעו כבר השבוע לחדרם במעונות.
לסטודנטים בית הספר הבינלאומי ע"ש רפאל רקנאטי אני רוצה לומר – אנו מעודדים את אלה שהגיעו לקמפוס ונערכים גם להוראה במודל היברידי לטובת אלה שלא יכלו להגיע. אם הרשויות יורו על מעבר ללמידה מרחוק, דעו כי אנו מצוידים בכל הטכנולוגיות הנדרשות כדי לעשות זאת באופן הטוב ביותר.


הסגל האקדמי המסור שלנו מוכן ומזומן ללמד אתכם ברמה הגבוהה ביותר ובצורה הטובה ביותר גם מרחוק, וצוות התמיכה הטכנית שלנו יידע לתמוך בכם בכל שלב.


סטודנטיות וסטודנטים יקרים.
כאשר קיבלתי על עצמי לפני מספר חודשים את תפקיד נשיא האוניברסיטה, לא העליתי בדעתי שנאלץ להתמודד עם תרחיש אימים שכזה. במהלך תפקידי האחרון כמנכ"ל המייסד של המכון למדיניות נגד טרור )ICT), הובלתי מחקר עם עוד כ100- מומחיות ומומחים, במסגרתו ניתחנו מצב של מערכה רב חזיתית כנגד מדינת ישראל, השלכותיה וצעדי הנגד הנדרשים. מעולם לא דמיינתי שנמצא במצב הזה כבר בעת הזו.


מה שנותר עומד בעינו לאורך השנים היא רוח הנחישות של אזרחי ישראל. ברצוני לשבח כל אחת ואחד מכם על עמידתכם האיתנה, על החוסן שאתם מפגינים ועל ההתנדבות וההירתמות שלכם למען הקהילה.


יש מבין הסגל והסטודנטים מגויסות ומגויסות רבים הנמצאים בקו החזית. יש רבים ורבות שהקימו מערכי סיוע אזרחיים – ועל כך גאוותנו הרבה. לצד היותנו מוסד אקדמי מפואר, אוניברסיטת רייכמן תמיד התגאתה בתרומה הציבורית הרחבה, בחינוך לערכים ולפעילות קהילתית.


תודה לכולכם כי אתם מממשים את הרוח הזו בכל יום מחדש.
החוסן וההירתמות בזמנים קשים כאלה, הכוח והנחישות שלכם הם דוגמה ומופת עבור כולנו. יחד נוכל לנצח את האתגרים ולהמשיך ולהיות קהילה אוניברסיטאית חזקה ומאוחדת. זכרו שאינכם לבד. היועצים שלנו בבית הספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, הסגל האקדמי והסגל המנהלי, כולם כאן כדי לתמוך בכל אחת ואחד מכם, בכל אתגר או בעיה שניצבים מולכם, בין אם בעולם האקדמי ובין אם בעקבות צורך נפשי או אישי.


לסיכום, ברצוני להבטיח לכם כי האוניברסיטה שלכם מוכנה להתמודד עם כל תרחיש בנחישות והתמדה. אנו נמשיך להציב את לימודיכם, ביטחונכם האישי ורווחתכם ראשונים במעלה. נשאר מאוחדים, איתנים ומלאי תקווה במצב הבלתי אפשרי
שנכפה עלינו.


תודה לכולכם על היותכם חלק בקהילת האוניברסיטה שלנו. יחד נצלח כל אתגר שניצב מולנו.


שלכם,


פרופ' בועז גנור
נשיא

--------------

9 באוקטובר 2023

 

סטודנטיות וסטודנטים, נשות ואנשי סגל יקרים,

 

 

ימים קשים במיוחד עוברים על כולנו.

 

 

ליבנו עם חיילי וחיילות צה"ל, עם הנעדרים ועם משפחות הנרצחים ואנו שולחים להם את תנחומינו הכנים וכמובן איחולי החלמה מלאה ומהירה לכל הפצועים.

 

מאות מאנשי קהילת אוניברסיטת רייכמן, סטודנטים, בוגרים וסגל, גויסו למילואים ואנו מחזקים את ידיהם ומייחלים לשובם בשלום במהרה.

 

אגודת הסטודנטים בשיתוף עם דיקאנט הסטודנטים באוניברסיטת רייכמן מארגנים מבצע איסוף וחלוקה של ציוד למילואימניקים שלנו שנמצאים בחזית.

 

החל ממחר בין השעות 19:00-9:30 נקיים איסוף של ציוד ומזון יבש.

האיסוף יתקיים ברחבת בניין בית ספר אדלסון ליזמות.

 

רשימת הציוד הנדרשת כוללת:

  • מוצרי היגיינה (לגברים ונשים)
  • מזון יבש
  • הלבשה תחתונה (גרביים צבאיות, בוקסרים, גופיות, חולצות ועוד).
  • טואלטיקה (דיאודורנט, מגבונים, סבון גוף, משחת/מברשת שיניים, טלק ועוד).

 

כמו כן, נבקש מתנדבות ומתנדבים לסיוע באיסוף ובמיון הציוד.

 

 

לרישום להתנדבות לחצו כאן.

 

 

תודה רבה. מי ייתן ונדע ימים טובים ורגועים יותר במהרה.

--------------

8 באוקטובר 2023

 

סטודנטיות וסטודנטים, נשות ואנשי סגל יקרים,

 

ברצוננו להודיע כי פתחנו חמ"ל ייעודי בדיקנאט הסטודנטים אשר ירכז ויתכלל את הטיפול בנפגעים מקרב הסטודנטים ואנשי הסגל של אוניברסיטת רייכמן.
החמ"ל יפעל בשיתוף פעולה עם אגודת הסטודנטים.
אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר בכל עדכון רלוונטי, בטלפון או בווטסאפ במספר 054-4959973 (ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים) או במייל speer@runi.ac.il (שיר פאר).

 

אתכם ועבורכם בימים קשים אלה.

--------------

7 באוקטובר 2023

 

לכל חברי קהילת אוניברסיטת רייכמן שלום,

 

חמאס פתח הבוקר במתקפה על ישראל.
ממה שידוע כרגע, המתקפה כוללת ירי רקטות מעזה לדרום הארץ ולמרכזה והיא מלווה בחדירות קרקעיות ליישובים בדרום.
למרות הניסיון להפתיע את ישראל, כוחות הביטחון של ישראל נערכים לתגובה.
בשלב זה, האיום על מרכז הארץ נמוך, אבל הוא מחייב עירנות ושהייה בסמוך למקלטים.
עם השמע האזעקה, יש להיכנס למרחבים המוגנים. נדרש להמתין 10 דקות עד ליציאה מהמרחב המוגן.

 

אם מי מכם חש בלחץ פסיכולוגי או חשש, ניתן להתקשר למספרים הבאים:

 

קליניקת ביה״ס ברוך איבצ׳ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן תשמח לתמוך בכל מי שזקוק לכך. אנא פנו אלינו במייל או בטלפון:
‏Clinic@runi.ac.il , 054-6488055.
‎סטודנטים המעוניינים לשוחח עם דיקנאט הסטודנטים, בכל נושא, מוזמנים לפנות ל: 054-4959973.
כולכם מוזמנים לפנות לשירותי הייעוץ הפסיכולוגיים דרך psyhelp@runi.ac.il או בטלפון 09-9602872.

הקמפוס מחר יפעל במתכונת חירום. רק בעלי תפקידים חיוניים מתבקשים להגיע לעבודה, ככל שהמצב יאפשר. כל האחרים ילמדו או יעבדו אונליין מהבית.
נמשיך ונעדכן אתכם על פי הנחיות פיקוד העורף.

 

שימרו על עצמכם.
אנחנו כאן בשבילכם.

 

שלכם,

 

פרופ' בועז גנור ד״ר איילת בן עזר
נשיא מנכ״לית וסגנית נשיא