הקמפוס, בעל אופי של כפר אקדמי, מעודד חווית לימודים ייחודית ומתאפיין באווירה שקטה עם מדשאות נרחבות, ערוגות נוי, מזרקות ופסלי חוצות. חדרי ההרצאות וכיתות הלימוד בקמפוס מצוידות באמצעי הוראה חדשניים ומשוכללים. המבקרים בקמפוס מתקשים להאמין כי בעבר שימש המתחם כבסיס צבאי.

​אנחנו כבר בני 27​. קשה להאמין. רק אתמול עוד היה פה בסיס צבאי נטוש והנה היום, מוסד אקדמי בינלאומי מוביל, עם 10 בתי ספר והישגים אקדמיים ומחקריים רבים.

לכן זה כנראה הזמן המתאים לעצור לרגע, להיות נוסטלגיים ולהיזכר במה היה פה פעם: איזה בניין הוקם על הריסות המטבח של בסיס הנ"מ ששכן פה, איזה סימולטור נעלם באישון לילה ועבור מה, או מה מתחבא בתוך ההאנגר של הבסיס ההוא?

סיירנו בקמפוס עם פרופ' אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן, כדי לשמוע איך הכל התחיל ואיך מחורבותיו של בסיס נ"מ נטוש נולד סיפור הצלחה יוצא דופן בהשכלה הגבוהה בישראל - סיפורה של האקדמיה למנהיגי העתיד.

הסיפורים מאחורי המקום

מבנים נוספים

• בניין ארזי-עופר

אפי ארזי ז"ל היה שותף לבחירה של הארכיטקט ובצורה האופיינית לו בחר ארכיטקט צעיר ללא מוניטין.

• בניין רדזינר-קיימות

צורת התכנון האדריכלי של האדריכל משה צור היא "לשבור" את הבניינים שלו. הבניין בנוי כשלושה גושים שונים שמחוברים במעברים "מרחפים".

• בניין איבצ'ר-טיומקין

בזמן הבנייה הוחלט לעסוק בנושא אקדמיית העתיד ובעוד שבתכנון המקורי הכיתות היו ביציקות של שיפוע, מדרג, ושבעתיד נצטרך כיתות עם רצפה ישרה.

• מעונות הסטודנטים (מגדל מעונות קרמר ובית מייקל)

מעונות הסטודנטים הם שלב נוסף במימוש חזונו של פרופ' אוריאל רייכמן, להקמת קמפוס אוניברסיטאי שלם ובינלאומי.

• שער ארבוב

במסגרת חגיגות שנת ה-25 להקמתו של אוניברסיטת רייכמן נחנך מבנה שער חדש לקמפוס הנקרא על שמו של איש העסקים דוד ארבוב ז"ל.

הקמפוס היפה עושה לכם חשק ללמוד כאן?

בואו לחוות מקרוב את המרחבים, הכיתות והאווירה הטובה

השאירו פרטים ונשמח להזמין אתכם לסיור