ד"ר אסף צחור וייסקור

בית הספר לקיימות מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן

תחומי מומחיות

  • ד"ר אסף צחור (וייסקור) הוא ראש תכנית המצטיינים במדעי הקיימות ומרצה בכיר, בבית הספר לקיימות, אוניברסיטת רייכמן. הוא חוקר ומלמד אינטראקציות בין מדע, טכנולוגיה וחברה (science, technology and society), במיוחד בהקשרי קיימות וניהול סיכונים סביבתיים וטכנולוגיים.

    הוא רכש את ההשכלה וההכשרה שלו במוסדות "משולש הזהב" באנגליה, אוניברסיטאות קיימברידג', לונדון ואוקספורד.

    הוא הגיע לאוניברסיטת רייכמן מאוניברסיטת קיימברידג', שם הוא ממשיך להוביל את תחום ניהול הסיכונים במערכת המזון העולמית, במכון המחקר לסיכונים קיומיים (University of Cambridge, CSER). על החברים במכון נמנים בין היתר, היזם אילון מאסק, הפילוסוף ניק בוסטרום, הגנטיקאי ג'ורג' צ'רץ', הלורד פרופסור מרטין ריס, ובעבר הפיזיקאי סטיבן הוקינג.

    בנוסף, הוא מכהן כחבר סגל מן החוץ במרכז לביטחון מזון עולמי (GFS, Cambridge), וכחבר במכון למדע ומדיניות (CSaP, Cambridge), שניהם באוניברסיטת קיימברידג'. הוא מומחה לפיתוח בר-קיימא, ערים חכמות ועתיד המזון, בפורום הכלכלי העולמי בשוויץ (World Economic Forum).

    אסף מתעניין בכל תת הדיסציפלינות של מדעי הקיימות. בימים אלו הוא עובד על מחקרים בתחומי החדשנות הרדיקלית במערכות מזון, ניהול סיכונים סביבתיים-טכנולוגיים של בינה מלאכותית וטכנולוגיות דיגיטליות, ניהול בר-קיימא של משאבים לאומיים ומשאבי טבע, וסיכונים אסימטריים בהקשר הנקסוס.

    הוא ניהל מחקרי שטח בפיליפינים, יפן, סרי לנקה, הודו, איסלנד, קנדה, מדבר צ'יהואן בטקסס, ג'מייקה, וקוסטה ריקה.

    מחקריו סוקרו במאות כלי תקשורת, עיתונים ומגזינים מובילים בעולם, לרבות The Times, The Washington Post, Financial Times (FT), Forbes, TED, The Telegraph, Popular Science, WIRED, MIT Technology Review, Inverse, The BBC, BBC Science Focus Magazine, The Council on Foreign Relations, The Daily Mail, Agence France-Presse, Deutsche Welle, ובישראל בעיתון הארץ, דה-מרקר, ידיעות אחרונות, Ynet, מעריב, גלובס, N12 ועוד, עם קהל קוראים מצטבר של מיליארד איש.

    אסף השלים את פוסט-הדוקטורט באוניברסיטת קיימברידג'. הוא היה חוקר אורח לקיימות באוניברסיטת קולומביה בניו-יורק (Columbia University), השלים את לימודי הדוקטורט ביוניברסיטי קולג' לונדון (UCL), והיה חוקר במעבדה לחדשנות עירונית, בפקולטה להנדסה באוניברסיטת לונדון (UCL Engineering). הוא למד לתואר מוסמך באוניברסיטת אוקספורד, וזכה במלגת ויידנפלד-הופמן (Weidenfeld Hoffmann Trust), בבייליול קולג', אוקספורד (Balliol College, Oxford).

    מחוץ לכתלי האקדמיה, אסף היה מנהל תחום אסטרטגיה של המשרד להגנת הסביבה, ממשלת ישראל. בממשלה, הוא גיבש והוביל יוזמות לאומיות שתוקצבו במצטבר במיליארדי ש"ח, בין היתר בתחומי מדידת איכות חיים, מדידת קיימות, ניהול משאבים לאומיים, חדשנות, קלינטק, עירוניות בת קיימא וערים חכמות, כלכלה התנהגותית סביבתית, אמצעים טכנולוגיים להפחתת פליטות גזי חממה והתייעלות אנרגטית. הוא עיצב את האסטרטגיה הלאומית לצדק סביבתי, תכנית "בסביבה שווה", שהייתה תכנית הדגל של המשרד בין השנים 2014-2016, ושיפרה את התנאים הסביבתיים של מאות אלפי תושבים בישראל. הוא ניהל את צוות העבודה לערים חכמות ובנות קיימא וחיבר את ספר האסטרטגיה של המשרד "העיר עובדת – אסטרטגיה לעירוניות בת קיימא" שמציע מגמות ואתגרים בתחום העירוניות, עקרונות אסטרטגיים ולמעלה מ-300 כלים כלכליים, רגולטוריים וטכנולוגיים. כמו כן, הוא היה העורך הראשי של הספר הסטטיסטי הממשלתי הראשון למדידת איכות חיים, קיימות וחוסן לאומי, שהוביל לעדכון מערכת המדידה הלאומית, עדכון תפקיד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, והקמת הוועדה לאיכות חיים בת-קיימא, באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.

    הוא נכלל ברשימת "100 מנהיגי המחר" של סימפוזיון סנט גאלן בשוויץ, ברשימת "50 הצעירים המשפיעים בעולם" של קרן מרשל, מכון ברוקינגס והפורום ליחסי ארה"ב-איטליה, ברשימת "30/30" של מגזין פורבס, רשימת "40/40" של מגזין דה מרקר, ורשימת "100 האנשים המשפיעים ביותר בטכנולוגיות האקלים בישראל" של חברת מיקרוסופט. באוניברסיטת רייכמן הוא זכה בפרס חוקר מצטיין.

    הוא ייעץ בתחומי הקיימות והטכנולוגיה לקנצלרית גרמניה לשעבר אנגלה מרקל, למוסדות או"ם, לאיחוד האירופי, ל-OECD, לבנק העולמי, ולממשלות בריטניה, גרמניה, סינגפור ופינלנד.

  • Tzachor, A., Richards, C., Jeen, S. (2022). Transforming agrifood production systems and supply chains with digital twins. Nature Portfolio Journal Science of Food. 


    Tzachor, A., Sabri, S., Richards, C., Rajabifard, A., Acuto, M. (2022). Potential and limitations of digital twins to achieve the sustainable development goals. Nature Sustainability.


    Tzachor, A. (2022). Novel foods for personal and planetary health. Nature Food


    Tzachor, A., Devare, M., King, B., Avin, S., hÉigeartaigh, S.O. (2022). Responsible Artificial Intelligence in Agriculture Requires Systemic Understanding of Risks and Externalities. Nature Machine Intelligence


    Tzachor, A., Smidt-Jensen, A., Ramel, A., & Geirsdóttir, M.. Environmental impacts of large-scale Spirulina (Arthrospira platensis) production in Hellisheidi geothermal park Iceland: life cycle assessment. Marine Biotechnology.


    Tzachor, A., Richards, C.E., Holt, L. (2021). Future foods for risk resilient diets. Nature Food


    Mani, L., Tzachor, A., Cole, P. (2021). Global risks from low magnitude volcanic eruptions. Nature Communications


    Tzachor, A., Richards, C.E. (2021). Future foods for urban food production. Palgrave Encyclopedia of Urban and Regional Futures. Palgrave Macmillan, Springer Nature.


    Jobin, A., Man, K., Damasio, A., Kaissis, G., Braren, R., Stoyanovich, J. Van Bavel, J., West, T., Mittelstadt, B., Eshraghian, J., Costa-jussà, M., Tzachor, A., et al. (2021). AI reflections in 2020. Nature Machine Intelligence


    Tzachor, A. (2021). Selected topics in the capital approach to sustainability. Monograph of 94 pages. Israel Academy of Sciences and Humanities (IASH).


    Tzachor, A. (2021). Natural capital and critical natural capital in Israel. Monograph of 63 pages. Israel Academy of Sciences and Humanities (IASH).


    Tzachor, A. (2021). Barriers to AI adoption in Indian agriculture: an initial inquiry. International Journal of Innovation in the Digital Economy.


    Tzachor, A., Rozen, O., Soliman, K., Jensen, S., Avni, D. (2021). Photosynthetically controlled Spirulina, but not Solar Spirulina, inhibits TNF-a secretion: potential implications for COVID-19 related cytokine storm therapy. Marine Biotechnology


    Beard, S., Holt, L., Tzachor, A., et al. (2021). Assessing Climate Change’s Contribution to Global Catastrophic Risk. Futures


    Adler, D., Tepper, S., Tzachor, A. (2021). Nutritional security in a changing climate. INSS and Tel Aviv University Press


    Tzachor, A., Whittlestone, J., Sundaram, L., hÉigeartaigh, S.Ó. (2020). Artificial intelligence in a crisis needs ethics with urgency. Nature Machine Intelligence.


    Tzachor, A. (2020). Artificial intelligence in agricultural supply chains. Consultative Group for International Agricultural Research (CGIAR), International Center for Tropical Agriculture.


    Tzachor, A. (2020). Famine dynamics: the self-undermining structures of the global food system. Global Relations Forum, and the Council on Foreign Relations.


    Tzachor, A. (2020). A capital theory approach should guide national sustainability policies. Cambridge Journal of Science and Policy.


    Tzachor, A. (2019). The future of feed: integrating technologies to decouple feed production from environmental impacts. Industrial Biotechnology.


    Tzachor, A. (2019). Down the hunger spiral: pathways to the disintegration of the global food system. Council on Foreign Relations.


    Carrero, R., Acuto, M., Tzachor, A., Campbell, B., Subedi, N., Long-Seng, T. (2018). Tacit networks, crucial care: informal networks and disaster response in Nepal's 2015 Gorkha earthquake. Urban Studies.


    Moomaw, W., Berzin, I., Tzachor, A. (2017). Cutting out the middle fish: marine microalgae as the next sustainable Omega-3 fatty acids and protein source. Industrial Biotechnology.


    Tzachor, A., Carrero, R., Acuto, M. (2017). Social capital and disaster risk reduction: a research agenda. City Leadership Lab, Research Paper Series. University College London.


    Tzachor, A., Carmon, O., Ahraham, R., Proactor, G. (2017). Assessment of greenhouse gas emission reduction potential at the buildings sector and suggested policy instruments. Ministry of Environmental Protection (Hebrew).


    Tzachor, A. (2016). Measuring resilience. Ministry of Environmental Protection (Hebrew).


    Tzachor, A. (ed.) (2016). Statistical book on national indicators for well-being, sustainability and national resilience. Government of Israel (Hebrew). A conceptual and statistical national book of 243 pages. 


    Tzachor, A. (2016) Finnish wellbeing: is it sustainable? In: For the Next Generations, Parliament of Finland. Publication of the Committee for the Future 5/2016.


    Tzachor, A. (2016). The city works: sustainable urban development and smart cities. Ministry of  Protection (Hebrew).


    Tzachor, A. (2016). Sustaining the quality of life in Israel: a question of capital management. Ecology and Environment (Hebrew).


    Tzachor, A. (2015). On the measurement of sustainability: indicators for wellbeing and sustainability. United Nations Environment Program.


    Belman-Inbal A., Tzachor, A. (2013). National policy and SMEs in technology transfer: the case of Israel. Climate Policy.


    Tzachor, A. (ed.) (2013). Indicators for well-being, sustainability and resilience. The Prime Minister's Office, the National Economic Council and the Ministry of Environmental Protection (Hebrew).


  • הקורונה היא קריאת השכמה (הארץ)


    שיחת פנים / משבר כזה יקרה שוב, והוא יהיה חמור יותר (דה מרקר - הארץ)


    עדיין אוכלים בשר? אל תתפלאו שהמגפות ממשיכות להתפרץ (דה מרקר - הארץ)


    עולם חדש, צפוף (אלכסון, כתב עת דיגיטלי)


    לאכול פנקייקס בגיהינום (אלכסון, כתב עת דיגיטלי)


    הטכנולוגיה ועונשה (אלכסון, כתב עת דיגיטלי)


    חוקרים ישראלים בדרך לתרופה טבעית לקורונה‎


    Israeli researchers say spirulina algae could reduce COVID mortality rate


    Still Eating Meat? Don’t Be Shocked if We Face a Future of Pandemics


    Algae extract may avert severe COVID deterioration, say Israeli researchers


    Blue-green Spirulina algae may prevent serious Covid-19


    ALGAE, HOUSE-FLIES, AND 4 OTHER WEIRD FOODS SCIENTISTS SAY ARE THE FUTURE


    Rising hunger threatens famines as coronavirus crashes economies, leaves crops to rot in fields


    We Need These “Future Foods” To Hedge Against Risk


    Housefly Maggots, Lab-grown Algae: Unconventional Foods on Your Plate to Tackle Hunger Threat


    Insects creep up on the human diet


    Food of the future


    Maggots and algae could be the sustainable snacks of the future


    החיסון לקורונה נמצא על הצלחת שלנו (דה מרקר - הארץ)


    נדרשת תוכנית-אב לאומית למשק המזון (ידיעות אחרונות)


    עתיד החקלאות העירונית (גלובס)


    העולם בסכנה חמורה מפני מגפה גלובלית (הארץ)


    The green sludge that could transform our diets (The BBC)


    Marine algae could help feed the world (World Economic Forum)


    How hacking photosynthesis could fight deforestation and famine (The Conversation)