פרופ' רות פלדמן

בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה Ph.D., האוניברסיטה העברית בירושלים

ראשת המרכז לחקר המוח והתפתחות האדם ומחזיקת קתדרת סימס-מאן לחקר התפתחות המוח, הילד והמשפחה

  • פרופ' רות פלדמן היא מנהלת המרכז לחקר המוח והתפתחות האדם, ראש קתדרת סימס-מאן לחקר המוח המתפתח ומנהלת את הקליניקה ותכנית ההכשרה הקלינית עש האריס לגיל הרך בבית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן. היא גם פרופסור נלווה בביה"ס לרפואה של אוניברסיטת YALE.
    פרופ פלדמן היא כלת פרס א.מ.ת לשנת 2020 ונבחרה כחוקרת מספר אחת בעולם בחקר ההורות ב 2019. עם תארים במוזיקה, פסיכולוגיה קלינית והתפתחותית, וחקר המוח המחקר שלה מביא גישה רחבה לחקר הבסיס הביו-התנהגותי של קשרי קרבה ובודק כיצד המערכות הנוירוביולוגיות והסינקרון ההתנהגותי התומכים בקשר הורה-ילד מיתרגמים לקשרי קרבה לאורך החיים: עם חברים, בני זוג, וקבוצת השווים, ומפתחים יכולות מורכבות כגון אמפטיה והדדיות. במחקרי אורך מינקות לבגרות היא מנסה להגדיר כיצד המערכות הביולוגיות המתפתחות בקשר הורה-תינוק תומכות בחוסן פיזי, נפשי ומנטלי. במשך יותר משני עשורים המחקר שלה עוקב אחרי מספר קבוצות של תינוקות בסיכון ובודקים כיצד כשלים בקשר הורה-תינוק פוגעים בהתפתחות הלמידה, הוויסות הרגשי, ניהול הסטרס, מערכת החיסון, התפתחות המוח ובריאות נפשית בכדי לדייק מרכיבים של חוסן.
    השקפת העולם שמנחה את עבודת המחקר של פרופ פלדמן היא מדע בשרות הקהילה. נושאי המחקר שלה הם רלוונטיים לכל: הורות, מגע, אהבה, אמפטיה, דיכאון וטראומה. שיטות תצפית שפותחו במעבדתה משמשות כיום ב 25 מדינות. מחקריה על "שיטת הקנגורו" לפגים שינו נהלים בפגיות לשיפור מצבם של מיליוני פגים והתערבויות שפותחו לאימהות הסובלות מדיכאון לאחר לידה ולבני נוער יהודים וערבים מיושמות בארץ ובעולם. מכלול העבודה המחקרית והקלינית שלה חידש גישה הממוקדת בקשרים ראשוניים כבסיס להתפתחות המוח והיכולת האנושית לאהוב, לחמול ולשתף פעולה.