-
עו"ד זיו לידרור, בעלת תואר LL.B ו-LL.M בהתמחות במשפט ציבורי ובינלאומי מהאוניברסיטה העברית בירושלים. שימשה כעוזרת משפטית של כב' השופטת עדנה ארבל בבית המשפט העליון. בשנת 2012 הצטרפה לצוות המרכז לחינוך משפטי קליני במרכז הבינתחומי, תחילה כמנחה בקליניקה לסיוע משפטי לניצולי שואה ובקליניקת "משפט רחוב" ובהמשך כמרצה מן החוץ ומנהלת קליניקת משפט רחוב. במקביל להנחיית הקליניקה והעברת השיעורים התאורטיים הנלווים לעבודה המעשית (בתחומי עריכת הדין החברתית, משפט ועוני, דיני נוער ושיקום), מעבירה זיו קורסים בנושא כתיבה משפטית וקריאה ביקורתית, קורס "דיני שיקום" וקורס משותף לאסירים ולסטודנטים בנושא זכויות חברתיות-כלכליות - קורס אקדמי ראשון מסוגו בארץ שפיתחה והחלה להעביר לראשונה בשנת הלימודים תשע"ט (ראו פירוט מטה).
על הקליניקה:
מטרתה של קליניקת "משפט רחוב" היא להפגיש בין הסטודנטים לאוכלוסיות מוחלשות אשר נחשפו למערכת המשפט מצדה האחר – בין אם כמפרי חוק ובין אם כקורבנות. התפיסה ביסוד התוכנית היא כי בכוחו של ידע משפטי להביא לשינוי חברתי וכי שינוי משמעותי נעשה תוך ראיה הוליסטית בין משפט לתחומי הטיפול והשיקום. בהתאם לכך, מבוססת הסדנה על תפיסה תהליכית במסגרתה מכינים הסטודנטים סדנה שבועית ייעודית למשתתפים שבסופה מועלה על-ידם משפט מבוים (או אירוע/פרוייקט שיא אחר). יצוין כי בעקבות משבר הקורונה פותח מודל העבודה באופן מותאם לאוכלוסיות היעד. מטרתו של תהליך זה, לצד הנגשת המשפט, היא לתרום לתהליך ההעצמה של המשתתפים. התוכנית פועלת בכ-10 מוקדים בשנה, בכללם: בתי-כלא (שיתוף פעולה ייחודי לתוכנית זו), שירות המבחן, מוסדות חסות הנוער ומעון לנשים נפגעות אלימות.
על קורס "נקודות זכות" - קורס משותף לאסירים ולסטודנטים בנושא זכויות חברתיות-כלכליות:
הקורס, המקנה למשתתפיו (אסירים וסטודנטים) 4 נ"ז, מבוסס על התפיסה כי יש ערך משמעותי בלמידה אקדמית מבוססת מפגש בין אוכלוסיות שונות (כאן האסירים והסטודנטים) ובלמידה מבוססת עשיה. בהתאם לכך, פיתחה זיו קורס בנושא זכויות חברתיות כלכליות שמחצית מהסטודנטים הלומדים בו הם אסירים ומחציתם - סטודנטים למשפטים במרכז הבינתחומי. כל המשתתפים בקורס נדרשים לעבור הליך מיון שכולל גם עמידה בסף האקדמי הנדרש. בחלקו הראשון של הקורס לומדים הסטודנטים יחד את התחום של זכויות חברתיות ובחלקו השני הם מחולקים לצוותים שמגישים בסופו ניירות עמדה לשינוי מדיניות הנוגעים כמובן לנושא הקורס. במחזור השני של הקורס זכו הסטודנטים בקורס להציג את ניירות העמדה בפני נשיא המדינה שאירח אותם במשכנו.
על קורס דיני שיקום:
קורס זה נולד בין היתר מתובנות שעלו מעבודת השטח בקורסים שפורטו לעיל, וממחקר שמתמקד בכלים שיקומיים קונקרטיים – שיקום באמצעות תעסוקה ושיקום באמצעות השכלה אקדמית. הקורס מציע לסטודנטים במסלול המשולב "משפטים-פסיכולוגיה" לבחון יחד את התאמתם של כלים אלה וכלים שיקומיים אחרים גם ביחס לאוכלוסיות אחרות טעונות שיקום, שאותה מציעה זיו למסגר תחת הכותרת "דיני שיקום".
-
-
Radzyner Law School Raises the Bar in Street Law Clinic
IDC Students Help Prisoners Gain a Second Chance at Life
נשיא המדינה ארח תלמידי קורס אקדמי משותף לאסירים ולסטודנטים לסיום מרגש בבית הנשיא
בין חומות ובינתחומי - כתבה במוסף השבת על המחזור הראשון של קורס "נקודות זכות"
הודות לעבודה משותפת של קליניקת "משפט רחוב" והאגודה לזכויות האזרח - מאות אסירים ששוחררו בגלל משבר הקו
"משפט מבוים בכלא - משפט רחוב: תובע ששפוט ל-40 שנה, ואסיר מחופש לשוטר"
הפרויקט שמנסה לתת לאסירים עוד הזדמנות