עזרה באיתור קולות קוראים להגשת הצעות מחקר מתבצעת בשתי דרכים עיקריות השלובות זו בזו:
- באופן יזום, על ידי הפצת המידע לחוקרים באמצעות מייל, וכן על ידי פגישות אישיות בהן מוצעת תוכנית הגשות שנתית לחוקר המותאמת לצרכיו, ומאפשרת לתכנן קדימה את לוח הזמנים להמשך השנה האקדמית ולשלב את ההגשות בשגרת המשימות האחרות.
- לתיאום פגישה אישית אנא פנו למחלקה במייל.
לאחר איתור הקול הקורא -
- לפני הכול, חשוב שהחוקרים יקראו את הנחיות הקרן המממנת ויוודאו שהם עומדים בכללי הזכאות שלה (לדוגמה, הגבלת גיל או ותק מחקרי; שיתוף פעולה עם חוקרים ממדינה מסוימת) ובכללי הזכאות המוסדיים. במידה וכן, החוקר ימלא את הטפסים המדעיים, התקציביים והאתיים המתאימים, בליווי צמוד של המחלקה.
- הגשת טפסים: ברוב הקרנות ההגשה היא בטופס אינטראקטיבי באתר האינטרנט שלהן. במקרים מסוימים רשות המחקר תתבקש לאשר את פתיחת החשבון של החוקר או החוקרת כדי שיהפוך לפעיל. אנחנו ממליצים לפתוח את שם המשתמש מוקדם ככל האפשר וכן לעבור על העמודים של הטופס האינטראקטיבי כדי להיות מודעים לדרישות - לאורך הטקסט הדרוש בסעיפים השונים וכן למסמכים הנלווים שיש להעלות.
במקרים מסוימים המחלקה שולחת במייל מדריכי הגשה פנימיים המכילים דגשים וטיפים להגשה למי שנרשם להגשה או מיידע את המחלקה על כוונתו להגיש.
- רוב הקרנות דורשות חשיבה תקציבית מגובשת ומפורטת כבר בשלב ההגשה.
הצעה שהפירוט התקציבי שלה לא קיבל את אישור רשות המחקר לא תוכל להיות מאושרת להגשה.
- כדי לסייע, הכנו קובץ המפרט את סעיפי ההוצאות האפשריים ברוב הקרנות.
אנו ממליצים למלא את הקובץ, על פי הערכותיכם, מוקדם ככל האפשר ולהעבירו אלינו. אנו נציע שיפורים, ויחד נייצר את התקציב המיטבי עבור המחקר.
בנוסף, תוכלו למצוא בעמוד הטפסים את המלצת רשות המחקר לשכר שנתי לעוזרי מחקר לצורך הקצאת הוצאות כח האדם.
חלק מהמחקרים דורשים התייחסות לנושאי אתיקה.
באוניברסיטת רייכמן קיימות ועדות אתיקה ברמת בית הספר וכן ועדת אתיקה מוסדית בראשות הפרובוסט.
מידע לגבי נהלי האתיקה של המוסד וכן הטופס הייעודי להגשה לוועדת האתיקה המוסדית יעלו לעמוד הטפסים.