במרכז מתקיימים מחקרים של חוקרים מאוניברסיטת רייכמן, של מוסדות אקדמיים מובילים נוספים בארץ ושל חברות מהתעשייה. המרכז מקדם מחקר FMRI מולטי-דיסציפלינרי. המרכז כולל מתחם דימות ובקרה עם ציוד ברמה הגבוהה ביותר, חדר התארגנות, חדר לבדיקות התנהגותיות וחדר המתנה – כל זאת, בקמפוס המתקדם של אוניברסיטת רייכמן.
שיתופי פעולה
-
פרופ' אמיר עמדי - אינטגרציה רב-חושית, החלפה חושית
ראש מכון איבצ'ר לחקר המוח, קוגניציה וטכנולוגיהנחקור אינטראקציות של חושים, כמו שמיעה, ראייה ומגע וכיצד הם יכולים להשפיע זה על זה. הקשרי מחקר לדוגמה יכללו הבדלים בתדר קול, תפיסת דיבור, תפיסה מרחבית, תפיסת גוף, כמו גם שיפור רווחה באמצעות סביבות רב-חושיות. כל הגירויים שישמשו הם סטנדרטיים במחקר פסיכולוגי. הממצאים יעזרו לנו להבין טוב יותר את ארגון המוח, ואז נוכל לפתח טכנולוגיות יעילות לאימון חושי וקוגניטיבי. כל המחקרים ייעשו במתנדבים בריאים.
-
פרופ' רות פלדמן – אינטראקציות חברתיות, התקשרות רגשית
ראשת המרכז לחקר המוח והתפתחות האדם ומחזיקת קתדרת סימס-מאן לחקר התפתחות המוח, הילד והמשפחהאנו נבחן את התגובה המוחית בזמן צפיה באינטרקאציה עם דמויות התקשרות וכן בזמן צפיה בקטעי וידאו ואודיו המתארים מצבים, אינטראקציות ורגשות שונים. בנוסף, הנבדקים יבצעו מטלה של בחירה וקבלת תגמול. הממצאים ירחיבו את הבנתנו לגבי אזורי מח, דפוסי פעילות וקישוריות מוחית אשר עומדים בבסיס תהליכי התקשרות ויחסים בינאישיים, וכן התנהגות חקירה מונעת תגמול באוכלוסיות שונות. מחקר זה הינו מחקר בסיסי אשר יכלול מתנדבים בוגרים בריאים בלבד.
-
ד״ר רני אבנד – מנגנונים מוחיים בפסיכופתולוגיה
ראש מעבדת Neuroscience of Psychopathology בביה"ס לפסיכולוגיהבמחקרים אנו מודדים תגובות מוחיות וביולוגיות המתווכות התנהגות מוטיבציונית בקרב הסובלים מהפרעות נפש שונות, כגון חרדה, דיכאון, ופוסט-טראומה. מטרת המחקרים היא אפיון הבסיס המוחי של הפרעות אלה באופן שיעזור לנבא מי עלול לסבול מהן בעתיד ובכדי להוביל פיתוח טיפולים חדשים למי שכבר סובל מהן כיום. המחקרים מתבצעים עם נבדקים בריאים ונבדקים עם סימפטומים שונים של פסיכופתולוגיה, ובשיתוף פעולה עם מעבדות מחקר בארץ ובעולם.
-
פרופ' דניאל לוי – זיכרון, קשב
דיקן ביה"ס לפסיכולוגיה לשעברנחקור תתי-מערכות של זיכרון אפיזודית, סמנטית ותפיסתית ואת האינטראקציות ביניהן באירועי הפתעה וציפיות סמנטיות. לשם כך, נשתמש בדימויים חופפים ובלתי תואמים המציגים מצבי הפתעה וסכימה שונים. נתעד את ההבדלים בפעילות המוח בין המוצגים. בדיקות אלו יעזרו לנו לאפיין מנגנונים מוחיים העומדים בבסיס מצבים קוגניטיביים בזיכרון. נחקור אוכלוסייה בוגרת בריאה.