ד"ר משה אלבו

חוקר בכיר

ד"ר משה אלבו הוא חוקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) באוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה). ד"ר למזרח תיכון מאוניברסיטת בן גוריון. מומחה בסוגיות של ביטחון ואסטרטגיה במזה"ת, ומתמחה במחקר של מצרים בעת המודרנית. סא"ל במיל'. שימש בעבר כראש זירה באמ"ן מחקר, ואחראי על תחום שתוף הפעולה הצבאי עם מצרים באגף התכנון. ביצע שורה של תפקידים בתחום המחקר המודיעיני, קשרי חוץ צבאיים ופיתוח אסטרטגיה. פרסם עשרות מאמרים בנוגע לתהליכים אסטרטגים במזרח התיכון, מעורבות הזירה הבינלאומית באזור, יציבות משטרים והמאבק בין זרמים רעיוניים, דתיים ופוליטיים במזרח התיכון, ובדגש על מצרים. לצד זאת, ד"ר אלבו משמש כחוקר בכיר במרכז דדו לחשיבה צבאית רב-תחומית, ומוביל מחקרים בנושא חדשנות וטרנספורמציה צבאית והתפתחויות במחשבה הצבאית במזרח התיכון ובזירה הבינלאומית.