ד"ר מיכאל מילשטיין

חוקר בכיר

ד"ר מיכאל מילשטיין הוא חוקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) באוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה), מומחה לסוגיה הפלסטינית וראש הפורום ללימודים פלסטינים במרכז משה דיין לחקר המזרח-התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל-אביב; אלוף-משנה במיל'. שימש בעבר כיועצו לעניינים פלסטינים של מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) וכראש הזירה הפלסטינית באגף המודיעין של צה"ל. פרסם שלושה ספרים ועשרות מאמרים בנושא הפלסטיני, וכן בסוגיית החברה הערבית בישראל, התהליכים האסטרטגיים במזרח-התיכון, אתגרי הביטחון של ישראל והמודיעין המודרני. ב-2021 צפויים להתפרסם שני ספרים פרי עטו: מחקר אודות הדור הצעיר במערכת הפלסטינית ולקסיקון של אישי מפתח פלסטינים. מעורב כיום בכמה מיזמים ציבוריים העוסקים בחברה הערבית בישראל ומוביל מהלכי חקיקה העוסקים בהוראת הערבית במדינה.