"אנו מלמדים את החשבונאות החדשה ומובילים את הסטודנטים לא רק לדעת להציב בנוסחאות, אלא לאתגר אותן תוך פיתוח גישה ביקורתית וחשיבה יצירתית לצד לימודי טכנולוגיה ויזמות."
לימודי חשבונאות (ראיית חשבון) באוניברסיטת רייכמן מציעים תכניות לימודים מתקדמות בשלושה מסלולים: מסלול תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות, תואר ראשון במנהל עסקים וחשבונאות ותואר דו חוגי בכלכלה ומנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות. במסגרת לימודי החשבונאות משולבים קורסי AccounTech המעניקים לסטודנטים הבנה של עולמות תוכן וכלים טכנולוגיים, לרבות תכנות, במטרה להציב אותם בחזית עולם העסקים המודרני. כמו כן, במסגרת לימודי חשבונאות מתקיימת סדנא מעשית ביזמות הכוללת שיתוף פעולה עם התעשייה וגופים מובילים במשק תוך שימוש במקרי מבחן בחדשנות. תהליכי המיון של המועמדים וקבלתם לתכנית נערכים בקפידה רבה ומושם דגש על ההתאמה לתכנית וליעדיה.
סגל ההוראה מורכב מהמרצים ומאנשי המחקר המובילים בתחום ראיית חשבון כיום ובתחומים משיקים, מהאקדמיה ומהפרקטיקה.
לימודי חשבונאות - איזה מסלול מעניין אותך?
כל מה שרצית לדעת על לימודי חשבונאות
-
בתוכנית הלימודים בחשבונאות (לימודי ראיית חשבון) לומדים את שפת העסקים, שהיא כיום שפה בינלאומית שמתייחסת לכל היבט בעולם הניהולי, העסקי והפיננסי המודרני. לצורך כך, נדרשת בין היתר תשתית חזקה של קורסי כלכלה ומימון לצד חיבור לעולם הטכנולוגי - הממשק שבין הפיננסים לבין הטכנולוגיה. במסגרת לימודי החשבונאות באוניברסיטת רייכמן משולבים קורסי AccounTech המעניקים לסטודנטים הבנה של עולמות תוכן וכלים טכנולוגיים, לרבות בתחום הדאטה, התכנות, AI, הסייבר וכן יזמות, במטרה להציב אותם בחזית העולם העסקי. בשורה התחתונה על אף שמדובר בתואר מאתגר ואינטנסיבי מאוד אין ספק כי ההוא מעניק יתרון מובנה לבוגריו בעולם העסקי והפיננסי, ללא קשר לתחום הספציפי בו יבחרו.
-
התוכנית בחשבונאות מציעה שלושה מסלולי לימוד הנמשכים במשך 3 שנים על פני 7 סמסטרים: תואר ראשון בכלכלה בהתמחות חשבונאות; תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות חשבונאות ותואר דו-חוגי בכלכלה ומנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות. עם הזכאות לתואר יכולים הסטודנטים לגשת לשתי בחינות ההסמכה של מועצת רואי החשבון (אחת בחשבונאות פיננסית והשנייה בביקורת), כאשר מעבר של שתי הבחינות, יחד עם התמחות של שנתיים מקנים להם רישיון רואה חשבון. הסמסטר השביעי נלמד באוניברסיטת רייכמן כסמסטר קיץ בתום שנה ג' בכדי לאפשר לסטודנטים לסיים את לימודיהם ולגשת לשתי בחינות ההסמכה של מועצת רואי חשבון כבר בתום השנה השלישית.
-
לא. ההבדל הוא טכני בלבד ונגזר מאופן ההגשה ההיסטורי של מסמכי התואר לאישור המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). ברוב המכריע של המוסדות להשכלה גבוהה בישראל, החשבונאות אינה בגדר תואר בודד שעומד בפני עצמו, אלא הינה התמחות או לחלופין נכללת כחוג נוסף במסגרת תואר דו-חוגי. הסיבה העיקרית לכך היא התפיסה שהחשבונאות משויכת לדיסציפלינה האקדמית של מנהל עסקים. עם זאת, גם כאשר החשבונאות מוגדרת כהתמחות הרי שלאור ההיקפים שלה והמשמעות שלה, היא ההתמחות היחידה שהמל"ג מאשר לרשום על גבי התעודה הרשמית של התואר, כך שההתייחסות אליה היא לכל דבר ועניין כתואר בחשבונאות.
-
לא. רק מי שמעוניין לקבל רישיון רואה חשבון צריך לגשת לבחינות ההסמכה ולבצע התמחות. חשוב להדגיש כי מלוא ההשכלה הדרושה נלמדת במסגרת לימודי התואר הראשון (במיוחד לאור הרפורמה שנכנסה זה מכבר לתוכנית הלימודים בחשבונאות). יחד עם זאת חשוב לדעת כי נכון לראות את תקופת ההתמחות, לרבות במסגרת ההתמחות בביקורת, כלימוד מעשי של מנהל עסקים – לא בכל יום תהיה לכם הזדמנות לצלול לתוך הסודות הכי כמוסים של החברות וללמוד את הניהול בפנים. יש לציין כי מרבית בוגרי התכנית מגיעים להתמחות במחלקות הייעוץ המגוונות של משרדי ראיית החשבון הגדולים כמו ייעוץ אסטרטגי, כלכלי, בנקאות השקעות.
-
התוכנית מקנה לבוגריה יתרון מובנה ומובהק בהובלת עולם העסקים העתידי, בין אם בהשתלבות בעמדות ניהול, בביצוע עסקאות ויזמות או בעמדות יעוץ/מקצועיות, ומאפשרת להם לקחת חלק בעיצוב המהפכה הטכנולוגית שמקצועות הפיננסים (כמו גם מקצוע ראיית החשבון) יעברו בעשורים הקרובים. בוגרי התוכנית בחשבונאות באוניברסיטת רייכמן משתמשים בדרך כלל בחשבונאות כפלטפורמה להובלה בעמדות מגוונות בסקטור העסקי ובעולם היזמות, ואלה מבניהם שבוחרים להישאר במקצוע ראיית החשבון מובילים את השינויים בו.
-
התוכנית בחשבונאות AccounTech באוניברסיטת רייכמן היא לא רק האיכותית והיוקרתית כיום בישראל, אלא גם מובילת דרך ומשפיעה – הסטודנטים שלנו לומדים לחשוב ורוכשים יחד איתנו את היכולת להתמודד עם מצבים ושינויים מורכבים. פרמטר אובייקטיבי ומדיד, אם כי לא עיקרי, הוא שבוגרי התוכנית נמצאים שנה אחרי שנה במקום הראשון בארץ בשיעורי המעבר בשתי בחינות ההסמכה של מועצת רואי החשבון. פרמטר נוסף שמעיד על איכות התוכנית הוא הביקוש הרב לבוגריה, גם בתקופות עבר בהן חלה ירידה בביקושים, במסגרת ההתמחות במשרדי ראיית החשבון הגדולים (BIG 4), ובכלל בשוק העבודה החדש.
-
תנאי הקבלה לתוכנית בחשבונאות AccounTech באוניברסיטת רייכמן נוקשים יחסית והם כוללים גם מעבר של ראיון אישי הבוחן התאמה לעולם העסקי והיזמי, לרבות יכולת חשיבה, יצירתיות וגישה ביקורתית והתאמה לדרישות התוכנית שהיא אינטנסיבית ביותר. תנאי הסף הינם דינמיים ומשתנים על פי ביקוש ומספר מקומות פנויים. ישנן מספר קטגוריות קבלה עליהן ניתן לקרוא בקישור המצורף מטה. על מנת שנוכל לתת לך ייעוץ אישי ניתן לפנות למנהל רישום וקבלה בטלפון 09-9527200, מייל rishum@idc.ac.il או בהודעת וואטסאפ ל: 054-7318396
-
מקצוע ראיית החשבון עובר תמורות משמעותיות כתוצאה מהחיבור לעולם הטכנולוגי, שנמצא בליבה של התוכנית בחשבונאות AccounTech באוניברסיטת רייכמן ובבסיס התפיסה שלה שרואה בחשבונאות ככלי מרכזי לעולם העסקים. כבר כיום מרבית רואי החשבון לא עוסקים במקצוע הקלאסי של ביקורת (ראיית חשבון), אלא משתמשים בחשבונאות לעמדות מגוונות בתחומי יזמות, השקעה, ניהול ובמגוון רחב של שירותי יעוץ פיננסי – לרבות בתחום האסטרטגי. יש לציין כי גם מרבית ההכנסות של משרדי ראיית החשבון הגלובליים כבר מזמן לא נובעים מהביקורת המסורתית. תהליכים אלה מובילים להתייתרות העבודה הטכנית ולכן יתרחש תהליך בלתי נמנע שבו מקצוע ראיית החשבון יהפוך להרבה יותר סלקטיבי, יוקרתי ורווחי. כלומר, רף כניסה גבוה יותר - פחות כוח אדם, אבל באיכות גבוהה יותר ותגמול גבוה יותר. התוכנית בחשבונאות AccounTech מבוססת מאז היווסדה על הנחת עבודה זו (וכאמור אינה בגדר "פס יצור" של רואי חשבון) ומעודדת ככל הניתן האצה של תהליכים חשובים אלה. דברים אלו קיבלו משנה תוקף מאז משבר הקורונה וההייפ בשוק ההון תוך הפיכתן של חברות טכנולוגיה רבות לציבוריות תוך הקמה של מחלקות כספים בהן.
-
קשר זה רק ילך ויתחזק לאור התמורות הטכנולוגיות. חשבונאות היא דרך חשיבה, ואפילו דרך חיים. היא שפת העסקים, ולכן בדיוק כמו שהמחשבים לא יחליפו את העסקים הם גם לא יחליפו את החשבונאות. מה שברור הוא שגם ChatGPT לא ידע בעתיד לפתור שאלות חשיבה בחשבונאות. מה שכן, הקשר ביניהם יהיה מדויק יותר נוכח התייתרות העבודה הטכנית. מי שלומד חשבונאות בתואר ראשון למעשה רוכש "שפת-אם עסקים", וצריך לקחת בחשבון שלהשתלב בעולם העסקים בלי לדעת חשבונאות, זה כמו לטוס לעבוד בארה"ב מבלי לדעת אנגלית. אלה כישורים שמשנים אותך ונשארים אצלך גם לאחר סיום הלימודים – בדומה לרכיבה על אופניים. אין לכך תחליף, והניסיון מלמד שקורסי השלמה (לרבות במסגרת תואר שני) למנהלים בחשבונאות, שהם לא בוגרי שפת האם הזאת, לרבות במסגרת התואר לא באמת יכולים להחליף את זה.
-
התשובה הכי פשוטה לזה היא השטח וזה מתקיים לאורכו ולרוחבו של עולם העסקים. בלי להבין חשבונאות אי אפשר היה להבין למשל את הנפילה של בנק SVB או את הקריסה של בורסת הקריפטו FTX. מספיק לפתוח למשל את אתר האינטרנט של אחד הבנקים הגדולים למשל הבנק הבינלאומי ולראות את מבנה ההנהלה החל מהמנכ"לית, דרך ראש החטיבה העסקית אבל גם ראשי החטיבות בתחומים האחרים, רובם רואי חשבון בהשכלתם וזה לאו דווקא בתפקידי הכספים. אנחנו רואים את זה באופן גורף בכל המערכת הפיננסית וגם בענפי ליבה אחרים של המשק כמו חברות הנדל"ן המניב שם מרבית המנכ"לים הם רואי חשבון בהשכלתם.
-
שני התארים מצוינים ומייצגים שילוב מיטבי בין החשבונאות לבין תחומי דעת משיקים שיוצרים הפריה הדדית. באופן כללי ניתן להגיד כי אין כמעט תפקידים שניתן יהיה להתקבל אליהם ולבצעם עם אחד התארים שלא ניתן עם משנהו. הסיבה לכך היא שהמרכיב של החשבונאות הוא דומיננטי ביותר וכולל בחובו את האלמנט הכלכלי (כך למשל, תלמידי מנהל עסקים - חשבונאות לומדים שורה של קורסים בכלכלה, אם כי באופן פחות מעמיק ומקיף כמו סטודנטים בתואר ראשון בכלכלה - חשבונאות). כמו כן, לימודי מנהל עסקים חשבונאות מקיפים יותר בראייה המימונית, ועל כן יכולים להתאים לסטודנטים שמעוניינים להשתלב בעתיד בשוק הפיננסי. מנגד, ניתן להגיד כי ככל שקיימת שאיפה בעתיד לעבוד בהיבטי מאקרו, ובעיקר במשרד האוצר או בבנק ישראל, או לחלופין להתמקד במחקר - נראה שאז קיימת עדיפות לבחור במסלול הלימודים של כלכלה - חשבונאות.
-
כן. התוכנית בחשבונאות AccounTech כוללת אפשרות מובנית ליציאה לחילופי סטודנטים באוניברסיטאות מובילות בעולם. החילופים יתקיימו בסמסטר א' של שנה ד' כאשר הליך המיון של המועמדים מתבצע במהלך סמסטר א' של שנה ג'.
-
-
באוניברסיטת רייכמן קיימים 10 בתי ספר במגוון תחומים: משפטים, מנהל עסקים, מדעי המחשב, ממשל, תקשורת, פסיכולוגיה, כלכלה, קיימות, יזמות ובית ספר בינלאומי. לקריאה על מגוון תכניות התואר ראשון, לחצו על הקישור.
-
כן. אוניברסיטת רייכמן מאתרת מועמדים הזקוקים לסיוע כלכלי ושהינם בעלי פוטנציאל מוכח של מצוינות, תרומה לקהילה ו/או מנהיגות חברתית, במטרה להעניק להם מלגות למימון שכר לימוד. אחד מכל שישה סטודנטים באוניברסיטת רייכמן נהנה מסיוע כלכלי. ניתן לקרוא על מגוון המלגות בעמוד המלגות באתר.
-
למידע על ימים פתוחים ומפגשי מתעניינים
-
ניתן להיפגש עם יועץ אקדמי בתחום המבוקש בתיאום מראש מול מנהל רישום וקבלה בטלפון 09-9527200, במייל rishum@idc.ac.il או בהודעת וואטסאפ ל: 054-7318396
-
ניתן להתייעץ עם סטודנטים מתכניות הלימוד השונות, בתיאום מראש מול מנהל רישום וקבלה בטלפון 09-9527200, במייל rishum@idc.ac.il או בהודעת וואטסאפ ל: 054-7318396
-
עדיפות ניתנת למועמדים שהציגו את מלוא נתוניהם במועד הרישום המוקדם. במועד הרישום המאוחר מספר המקומות קטן יותר, והבינתחומי הרצליה אף שומר על זכותו להחיל קריטריונים מחמירים יותר על הנרשמים במועד רישום זה, או על מועמדים שסיימו להגיש במועד המאוחר את מלוא הנתונים, הציונים והמסמכים הנדרשים. במהלך מועד הרישום המאוחר תיבחן המועמדות על סמך מקום פנוי והקבלה תהיה כפופה לאישור ועדת הקבלה.
-
על מנת להתחיל בהליך הרישום לתואר ראשון יש לבצע רישום מקוון ולצרף צילום תעודת זהות וקורות חיים. ייתכן וידרשו מסמכים נוספים בהתאם לקטגוריות הרישום ולמסלול הלימודים.
-
המרכז הבינתחומי הרצליה מעודד מצוינות ומטפח את דור המנהיגים הבא של מדינת ישראל ולכן פיתח קטגוריות קבלה מיוחדות למועמדים שהוכיחו מנהיגות פוטנציאלית, כגון: יוצאי ומשרתי כוחות הביטחון, בעלי יכולת מנהיגות מעיירות פיתוח ומשכונות שיקום; מועמדים שהוכיחו הישגים יוצאי דופן בעסקים, באמנות ובספורט. מועמדים אלה מתקבלים על בסיס זכאות לתעודת בגרות, תוך התחשבות בנתוניהם האישיים, קטגוריות הקבלה המיוחדות מיועדות למספר מוגבל של מועמדים.
-
ניתן לחשב את ממוצע הבגרויות שלך במחשבון בגרויות אצלנו באתר:
-
ניתן לבדוק את סטטוס ההרשמה באמצעות שם המשתמש והסיסמא שהתקבלו במכתב אימות הנתונים בקישור הבא
-
המרכז הארצי לבחינות ולהערכה חידש את בחינת אמיר"ם. את המועדים לבחינות המתקיימות במרכז הבינתחומי ניתן לראות במרכז האישי תחת "כספים", עבור מועמדים/נרשמים ניתן להירשם דרך "סטטוס רישום".
-
שבוע ההיכרות נועד לסייע לסטודנטים בשנת לימודיהם הראשונה להשתלב בהצלחה בבינתחומי ובעולם האקדמיה. בשבוע ההיכרות יעניקו סטודנטים משנים מתקדמות, המשמשים כחונכים, כלים מעשיים לסטודנטים החדשים, בהם: הכרת מקצועות הלימוד השונים ואופן הלימוד; מיומנויות למידה יעילה לאורך הסמסטר ולקראת בחינות; הכרת הספרייה, מאגרי המידע השונים והחיפוש בהם; הצגת כלל השירותים הניתנים לסטודנטים בקמפוס. במהלך שבוע ההיכרות ייפגשו הסטודנטים עם דיקני בתי הספר, חברי סגל ובעלי תפקידים בבינתחומי ויכירו את מבני הקמפוס השונים. בנוסף, ישתתפו הסטודנטים, בהתאם לפעילויות בתי הספר השונים, בסדנאות העשרה, בסיורים לימודיים ובפעילויות חברתיות, וכן ייטלו חלק בפעילויות התנדבותיות למען הקהילה. ההשתתפות בשבוע ההיכרות הוכיחה עצמה כחיונית ומועילה לקליטה מוצלחת במרכז הבינתחומי הרצליה והנוכחות בו הינה חובה.
-
אודות התוכנית
- במסגרת הלימודים בתוכנית חשבונאות AccounTech אנו מתמקדים בהבנה ופיתוח חשיבה, שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים ובחדשנות עסקית, מתוך מטרה להקנות לבוגריה יתרון מובנה ומובהק בהובלת עולם העסקים המודרני, בין אם בעמדות ניהול ויזמות ובין אם בעמדות מקצועיות, ולאפשר להם לקחת חלק בעיצוב המהפכה הטכנולוגית שמקצועות הפיננסיים, בדגש על ראיית החשבון, יעברו בעשור הקרוב.
- בתוך זמן קצר יחסית, הצליחה התכנית למצב עצמה לא רק כאיכותית ויוקרתית אלא גם כמובילת דרך ומשפיעה. הדבר משתקף כמובן בפרמטרים חיצוניים ואובייקטיבים, דוגמת בחינות מועצת רואי חשבון ובאופן בו התכנית נתפסת בשוק.
- מתוך מחויבות למצוינות הן ברמת ההוראה והן ברמה המקצועית והמחקרית של התכנית, מורכב סגל ההוראה מהמרצים ואנשי המחקר המובילים בתחום ראיית חשבון כיום, מהאקדמיה ומהפרקטיקה.
חשוב לדעת
- ייחודי לתוכנית חשבונאות AccounTech! מסלול ישיר לתואר שני .M.A בכלכלה פיננסית בשכר לימוד מופחת בגובה שנת לימודים אחת בתעריף של תואר ראשון.
- במסגרת לימודי החשבונאות משולבים קורסי AccounTech המעניקים לסטודנטים כלים טכנולוגיים במטרה להציב אותם בחזית עולם העסקים המודרני.
- במסגרת הלימודים מתקיימת סדנא מעשית ביזמות הכוללת שיתוף פעולה עם התעשייה וגופים מובילים במשק תוך שימוש במקרי מבחן בחדשנות. במהלך הסדנה נפגשים הסטודנטים עם יזמים מתחומים שונים כגון היי-טק, נדל"ן, פיננסים, קמעונאות, גז ונפט.
למה חשבונאות באוניברסיטת רייכמן?
מסלול למצטיינים (Honors Program)
כסטודנטים במסלול זה, תוכלו לקחת חלק בתכנית המצטיינים של בית הספר
"אחד הכלים המשמעותיים שקיבלתי הינו יכולת חשיבה "מחוץ לקופסה", בעיקר בעת פתרון בעיות חשבונאיות".
"רכשתי כלים להתמודדות עם דילמות עסקיות וכן יכולת להבין טוב יותר עסקים דרך 'עיניים פיננסיות'."
*ההתמחות מצויינת על גבי תעודת התואר.