אודות התוכנית
בית ספר הארי רדזינר למשפטים מתכבד להציג בפניכם תוכנית ייחודית ללימודי תואר שני במשפטים. התוכנית תעניק לכם חוויה אינטלקטואלית, מאתגרת ומעשירה אשר תעמיק ותרחיב את הידע אותו רכשתם בלימודי התואר הראשון ובעבודתכם המעשית. התוכנית מועברת על ידי בכירי המשפטנים בישראל ונלמדת בקבוצות מצומצמות ואיכותיות אשר יהנו מליווי צמוד של סגל המרצים.
קיים מסלול מחקרי המיועד למצטיינים, בו תרכשו ידע מחקרי נרחב שיכשיר אתכם לעבודת מחקר עצמאית, לקריירה אקדמית וכהכנה לעבודת הדוקטורט.
מאפייני התוכנית
- התוכנית מיועדת לבעלי הישגים לימודיים גבוהים ולבעלי ניסיון תעסוקתי והישגים מקצועיים.
- קורסים ייעודיים ומגוון סמינריונים בנושאים שונים.
- לימוד תיאוריות מעמיקות ועדכניות, לצד דגש על ההיבט המעשי.
- שיתוף פעולה עם בית ספר אריסון למנהל עסקים, לרבות שיתוף בקורסי ה-MBA להרחבת תחומי לימוד וידע.
- עיסוק משפטי באזורי סחר בינלאומי בכלל ובאיחוד האירופי בפרט.
- נסיעת לימודים לדיסלדורף, גרמניה, הכוללת השתלמות בנושא משפט עסקי אירופי.
- לימודים במשך 3 סמסטרים המותאמים לבעלי קריירה.
- מלגות למועמדים מצטיינים.
הקורסים בתוכנית לתואר שני במשפטים
-
קורסים
-
ד"ר אסף פורת
הקורס יעסוק במגוון סוגיות העולות ממפגש עולמות המשפט, המדיה לסוגיה והתרבות הפופולארית. הקורס שייך לתחום "המשפט והתרבות" ומטרתו להציג בפני הסטודנטים מקצת מהחשיבה העוסקת ביחס שבין המשפט לבין אמצעי התקשורת לסוגיהם והתרבות הפופולארית (הקולנוע, הטלוויזיה, המוזיקה הפופולארית ועוד). הקורס מבקש בעיקר לבחון את השפעתם העצומה של המדיה והתרבות הפופולארית על המשפט, על התהליכים היוצרים ומעצבים את המשפט ועל האנשים והמוסדות המפעילים אותו. זאת, לצד התבוננות בהשתקפותו של המשפט בתקשורת, ברשתות, בקולנוע, בטלוויזיה ובמוזיקה הפופולארית.
-
ד"ר אביב גאון
העשור החולף אופיין בהתפתחויות טכנולוגיות משמעותיות. כוח מחשוב לצד מאגרים עצומים של מידע פתח בפנינו אפשרויות רבות: החל מזיהוי פנים באמצעות מערכות בינה מלאכותית, תרגום וכמובן – סחר אלקטרוני (אמזון, איביי וכו'). לשינויים אלו השפעה גם על המשפט. לצד, החששות בתחומים כמו פרטיות וסייבר מציבה הטכנולוגיה אתגרים בתחומים נוספים כמו הגבלים עסקיים ודיני תחחרות. חברות יכולת באמצעות המידע שברשותן להבין מה אנחנו רוצים לפני שאנחנו מבינים זאת. אלגוריתמים חכמים יכולים לנטר אחר מחירי מוצרים ולבצע התאמות (וכך ליצור קרטלים) ועוד. אתגרים אלו מתחדדים בעידן הקורונה המציב אתגרים חדשים ישנים אל מול התפתחויות טכנולוגיות. במסגרת הקורס נבחן כיצד דיני התחרות מתמודדים עם האתגרים הטכנולוגיים. החלק הראשון, יעסוק בדיון בדיני תחרות והגבלים עסקיים. נבחן מהו הסדר כובל, מהם מונופולים ומה השיקולים שבוחנות הרשויות בבואן לאשר מיזוג בין חברות. בחלק השני, נעמוד על האתגרים הטכנולוגיים וננסה להבין כיצד יכולים דיני התחרות ליתן מענה לכשלים ולסיכונים הנובעים מהשימוש באמצעים טכנולוגיים. בתוך כך, אתייחס גם לעידן הקורנה ולהשפעות של המשבר הכלכלי על התחרות במשק.
סמינריונים
-
ד"ר ראמון פלדברין
בתי משפט עליונים ניצבים בראש כל מערכות השיפוט במדינה ומרכזים אליהם דיון בשאלות משפטיות שההכרעות בהן קשורות בהנחות היסוד של המבנה החברתי, ההגנה על שלטון החוק וזכויות האדם. ועם זאת, מוסדות ייחודים אלה מוקפים במיתוסים רבים ופעילותם נתפסת לעיתים כבלתי נגישה. במסגרת הסמינר יידונו ההיבטים המוסדיים, המבניים והפרוצדורליים של בתי משפט מובילים כמו בית המשפט העליון של ארצות הברית, בית המשפט העליון של בריטניה, בית המשפט העליון של הודו, בית המשפט החוקתי של גרמניה, ובית המשפט העליון של ישראל. ייבחנו תהליכי קבלת ההחלטות והפרקטיקות הבלתי-כתובות של שופטים ושופטות בבתי משפט עליונים אלה תוך ניתוח השוואתי וביקורתי של תפקודם ומעמדם בעיני הציבור. במהלך המפגשים ישולבו הרצאות אורח של שופטים עליונים ומומחים מחו"ל.
-
פרופ' גיא זיימן וד"ר גליה שניבוים
בשנים האחרונות מתעוררת ביתר שאת שאלת הגבול בין המשפט הפלילי המסורתי לבין מודלים אחרים של אכיפת חוק וענישה. הסמינר ידון בשורה של מודלים חלופיים כאלה ויברר את יתרונותיהם וחסרונותיהם ביחס למודל המסורתי של המשפט הפלילי. כך למשל, נדון בשאלת הגבול בין אכיפה פלילית לאכיפה מנהלית (באמצעות ועדות אכיפה מנהליות והטלת עיצומים כספיים); היחס בין אכיפה פלילית ודין משמעתי המוחל במקומות עבודה, או בין אכיפה פלילית לבין אכיפה פנימית בתאגידים. כמו-כן נעסוק בצורות של ענישה "פרטית", דוגמת השימוש בחרמות צרכניים, ביוש באמצעות רשתות חברתיות, או שיפוט באמצעות מנגנונים קהילתיים דוגמת פורום תקנה (העוסק בשיפוט בעלי סמכות בגין פגיעות מיניות בקהילה היהודית-דתית). באופן רחב יותר, הסמינר מתאים לכל מי שמעוניינ.ת לעסוק בשאלה כלשהי הנוגעת לגבולות המשפט הפלילי (למשל, מי שמתעניינ.ת בגבול בין המשפט הפלילי למשפט האזרחי).
-
-
קורסים
-
פרופ' גיא זיידמן
במשפט המקובל יש תפקיד מרכזי להלכה הנפסקת על ידי בתי המשפט. מדובר בדרך המרכזית לעדכון ופיתוח שוטף של המשפט וחשיבותה בכך שפסקי הדין של בית המשפט העליון מחייבים לא רק את הצדדים לתיק, את כל מערכת בתי המשפט הנמוכים וכובלים במידה מסויימת אף את בית המשפט עצמו, בהיותם תקדים מחייב, אלא שהם קובעים את הדין המשפטי המחייב בישראל. מספר קטן מאוד של פסקי דין זוכים לחשיבות מיוחדת ונתפסים, בין מיד עם פסיקתם ובין במהלך השנים, כבעלי חשיבות מיוחדת. בקורס זה ננסה לשאול כיצד ניתן לאתר פסקי דין כאלה ומשם ננסה לעבור ולבחון כיצד, המרכזיים שבהם, בדגש עסקי, השפיעו על היבטים נרחבים ביותר של חיי האזרחים במדינה. מעבר לדיון המשפטי נבחן שאלות היסטוריות, סוציולוגיות' כלכליות ובינתחומיות אחרות - וכמו כן נראה את ההשפעות של פסקי דין מרכזיים לא רק בישראל אלא גם בארצות הברית, באנגליה וגם במדינות האיחוד האירופי. מטלת הקורס היא זו: על הסטודנטים יהיה לבחור פסק דין ישראל שהם רואים אותו כמרכזי וחשוב במיוחד, לחקור אותו ולנתחו בכל דרך שימצאו לנכון, להציג את עיקרי ממצאיהם בקצרה בכיתה וכן להגיש עבודת גמר בהיקף של 10 עמודים. המחקר יבוצע בהנחיה של המרצה בהתאם לצרכיו של כל משתתף.
-
פרופ' אהרון ברק
השיעור ידון בסעדים (תרופות) אשר בית המשפט פוסק למי שזכותו החוקתית נפגעה בלא שהפגיעה קיימה את תנאיה של פסקת ההגבלה. תחילה תוצג התורה הכללית של הסעדים בגין פגיעה בזכות חוקתית. תורה זו מבוססת על אופיה החוקתי של הזכות לסעד חוקתי. לאחריה ידונו הסעדים העיקריים: הכרזה על בטלותו של החוק והשעייתו; הכרזה על אי-חוקתיות החוק שאין עמה בטלות; ציוויים ופיצויים בגין פגיעות אינדבידואליות (והיחס בין תרופות אלה בפקודת הנזיקין לבין תרופות אלה במשפט החוקתי); סעדים בגין פגיעות סיסטמיות. יבחן היחס בין התרופות החוקתיות של אדם כנגד הרשות השילטונית במשפט הציבורי לבין התרופות בגין פגיעה בזכותו של אדם כנגד אדם במשפט הפרטי.
-
פרופ' רועי שפירא
רוב הפעילות העסקית בימינו מתבצעת על-ידי תאגידים, ובפרט על-ידי חברות גדולות שמניותיהן מוחזקות על-ידי הציבור. עם הכוח וההשפעה העצומה של תאגידים אלה מתחזקת חשיבותן של סוגיות בדיני חברות וממשל תאגידי. הדרכים בהן מאורגנת השליטה, והאיזונים ובלמים בתאגיד, מכתיבים את המידה שבה החברה (company) תפעל במידה מיטבית להשאת רווחתה שלה ורווחתה של החברה בכללותה (society). בעשור האחרון סוגיות בממשל תאגידי חצו את גבולות האקדמיה ומופיעות תדיר בחדשות
ובשיח הציבורי. במקביל, שינויים באופי פעילות השווקים מביאים עמם אתגרים ותחומים חדשים של מחקר בממשל תאגידי. סוגיות ישנות מתעוררות מחדש בגרסאות שונות לאור שינויים בסביבה הרגולטורית, גלובליזציה, וטכנולוגיה. בקורס זה נרחיב ונעמיק בשאלות כגון שכר בכירים, אקטיביזם של בעלי מניות, תפקידם של המשקיעים המוסדים וחברות הייעוץ, והשפעות חברות עסקיות על הסביבה הרגולטורית.
-
ד"ר תהילה רוזנצוויג
קורס זה בוחן את הממשק הדינמי בין טכנולוגיה למערכת המשפט בעידן של שינויים מואצים ואתגרים גלובליים ומקומיים. במסגרת הקורס, הסטודנטים יחשפו לטכנולוגיות העדכניות המיושמות כיום במערכות משפט ברחבי העולם ובישראל, תוך הערכת השפעתן באופן ביקורתי, אמפירי והשוואתי. כמו כן, הסטודנטים ירכשו ידע מעשי בסיסי בשיטות מחקר אמפיריות ויתנסו בתכנון מערך מחקר בהיקף מצומצם. בסיום הקורס, הסטודנטים יבינו לעומק את הנוף הטכנולוגי העכשווי במערכות משפט, יוכלו להעריך באופן ביקורתי את היתרונות והחסרונות של שילוב הטכנולוגיות השונות בבתי המשפט, וירכשו מיומנויות בסיסיות לביצוע מחקר אקדמי.
סמינריון
-
פרופ' ליאור זמר
מקומה של "תעשיית זכויות היוצרים" בשיח המשפטי והחברתי ידוע לכל. מעטים הם תחומי המשפט אשר הצליחו, בדומה לזכויות יוצרים, להגיע למרכז השיח הציבורי. בבסיס הסמינריון הדעה כי בחינת זכות יוצרים דורשת הבנתה של תשתית בין תחומית רחבה על מנת לאמוד את השפעות הזכות על היוצרים והחברה.
לסמינריון זה שתי מטרות מרכזיות. מטרה ראשונה היא לבחון את ההיבטים התיאורטיים והתרבותיים בשיח על זכות יוצרים. המטרה השנייה היא לבחון האם מסגרת הדין הקיימת מאפשרת הגנה ראויה לבעלי הזכויות במקביל לשימור המרחב התרבותי.
-
מה תלמדו?
-
תוכנית התואר השני במשפטים מתמקדת בתחום המשפט הכלכלי, בשילוב קורסים בינתחומיים מתקדמים, כגון: ניתוח כלכלי של המשפט, סוגיות בזכויות יוצרים, עוולות מסחריות ועוד.
התוכנית מתבססת על לימוד בקבוצות קטנות, שבהן מתאפשר דיון מעמיק המרחיב לא רק את הידע, אלא גם את החשיבה הביקורתית ואת מיומנויות המחקר.ניתן לבחור מסלול מחקרי (הכולל תזה)או מסלול שאינו מחקרי.
-
תוכנית התואר השני במשפטים מיועדת לבעלי הישגים לימודיים גבוהים ולבעלי ניסיון תעסוקתי והישגים מקצועיים. ישנה אפשרות להמשיך ללימודי תואר שלישי (Ph.D) במשפטים באוניברסיטת רייכמן. התוכנית מותאמת לבעלי קריירה.
-
-
לאוניברסיטת רייכמן 10 בתי ספר במגוון תחומים: משפטים, מנהל עסקים, מדעי המחשב, ממשל, תקשורת, פסיכולוגיה, כלכלה, קיימות, יזמות ובית ספר בינלאומי. לקריאה על מגוון תוכניות התואר השני, לחצו על הקישור >>
-
למידע על ימים פתוחים ומפגשי היכרות: לחצו כאן >>
-
ניתן להיפגש עם יועץ אקדמי בתיאום מראש מול מִנהל רישום וקבלה בטלפון 09-9527300, במייל master@runi.ac.il או בהודעת וואצטאפ 054-73118396
-
ניתן להתייעץ עם סטודנטים מתוכניות הלימוד השונות, בתיאום מראש מול מִנהל רישום וקבלה בטלפון 09-9527300, במייל master@runi.ac.il או בהודעת וואצטאפ 054-7318396.
-
"תוכנית הלימודים מעשירה וכוללת קורסים המעניקים בסיס ידע רחב וכלים איכותיים להתמודדות בעולם העסקי. גמישות מערכת הלימודים מאפשרת לכל סטודנט להפיק ממנה את המיטב ולמקסם את יכולותיו."
"לימודי ה-.LL.M ברייכמן פתחו עבורי את הצוהר ללימודים מתקדמים במוסד המוביל בעולם לחקר המשפט בתחום הקניין הרוחני. התואר השני מציע לימודים ברמה הגבוהה ביותר לצד תוכניות מחקר מאתגרות."