משפט מבוים בקניין רוחני באוניברסיטת אוקספורד

תוכנית המשפט המבוים בקניין רוחני באוקספורד היא תוכנית שנתית בה נוטלים חלק כ-25 בתי ספר למשפטים מובילים בעולם ומתקיימת מדי שנה באוקספורד, אנגליה. צוותים מכל העולם מוזמנים לשלוח כתבי טענות ביחס לסוגיה משפטית בתחום הקניין הרוחני אשר מתפרסמת במהלך ספטמבר. בשנים האחרונות הוצגו במסגרת התוכנית שאלות מורכבות ופורצות דרך בתחומי המחקר של הקניין הרוחני. כך, נדונו היבטים מתחום זכויות היוצרים, דיני הפטנטים וסימני המסחר. הדיונים משלבים גם היבטים מתחומי מחקר בינלאומיים המקדמים את השיח המחקרי והאקדמי הן בין הסטודנטים שלוקחים חלק במשפט המבוים והן מקרב החוקרים. מבין עשרות בתי ספר מכל העולם המתמודדים על מקום בתחרות, נבחרות הקבוצות הטובות ביותר ואלו מוזמנות לטעון באוקספורד בפני הרכב של שופטי עליון מכהנים ועורכי דין בכירים במהלך חודש מרץ. כל שנה נבחרים בין שניים לשלושה סטודנטים מבית הספר להתמודד על מקום בתחרות. הסטודנטים מקיימים תהליך מחקרי ארוך במהלכו מכינים כתבי טענות ביחס לסוגיה שמתפרסמת על ידי הוועדה המארגנת של התוכנית באוקספורד. כל השלבים בתחרות מתקיימים באנגלית, לרבות המיון, כתבי הטענות והטיעון בעל פה. התוכנית מקנה 2 נ"ז משפטיות.

צוות המנחים בתוכנית מונה עורכי דין וחוקרים מובילים בתחום בישראל והיא מתקיימת בליווי האקדמי של פרופ' ליאור זמר, ד"ר אביב גאון ועו"ד אריאל דובינסקי.

שני גברים בחליפה עומדים ליד שתי נשים בבגדי עסקים. מולם שולחן פגישות עם מחברות פתוחות..
שני גברים בחליפות עומדים ליד שתי נשים בבגדי עסקים. ארבעתם עם ידיים שלובות מול גופם ומאחוריהם קיר עם תמונות.
שני גברים ושתי נשים עומדים ליד סמל סגל בית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד