תואר ראשון במשפטים במסלול ישיר לתואר שני במנהל עסקים
תוכנית ייחודית ללימודי משפטים עם המשך ישיר ללימודי תואר שני במנהל עסקים (MBA) בכ- 4 שנים בלבד.
אתר זה משתמש בקבצי Cookies לשיפור חווית הגלישה. המשך השימוש באתר או סגירת ההודעה מהווים הסכמה לתנאי השימוש.
Xתוכנית ייחודית ללימודי משפטים עם המשך ישיר ללימודי תואר שני במנהל עסקים (MBA) בכ- 4 שנים בלבד.
פרופ' דב גרינבאום ודר' אביב גאון
The goal of the course is to introduce first year law students who may not have either a science or a law background to the legal issues associated with new and emerging technologies. As our lives become more enmeshed in unprecedented technological innovations, we as a society are faced with novel legal issues that will affect us and our clients. The course will discuss many innovative technologies such as robotics and AI, genetics, drones, space exploration, the internet, virtual and augmented reality, fintech and 3D printing and the legal issues that we are likely to confront. The course will also present issues that arise in most areas of emerging technologies, including, privacy, intellectual property, big data, and responsible research and innovation. The course syllabus will be dynamic, representing current events or student choices.
גב' אביגיל קירשנבאום נוי
מטרות הקורס הינם לחשוף את התלמידים למונחים משפטיים ושפה משפטית; ללמד מיומנויות קריאה על מנת שהסטודנטים יוכלו להבין פסקי דין מענפי המשפט השונים ומשפטים שנשמעו ביותר מערכאה אחת; הסטודנטים ילמדו כיצד יש לקרוא מאמר משפטי אקדמי וכן, ילמדו את אודות בתי המשפט בארצות הברית, הממלכה הבריטית, בית המשפט לזכויות האדם האירופאי ובתי משפט בין-לאומיים.
פרופ' ליאור זמר וד"ר נטע נדיב
מטרת הקורס לפתוח צוהר למסורות שונות של עיון תיאורטי במשפטי: פילוסופיה פוליטית, תיאוריות של מושג החוק ומהות הליך השפיטה, וסוציולוגיה של המשפט. בחלק הראשון (פילוסופיה פוליטית) נעסוק בתועלתנות, תיאוריות של זכויות וחובות, אתיקה יישומית, החובה לציית לחוק, תיאוריות של אמנה חברתית, ליברליזם וקהילתנות, ותיאוריות של דמוקרטיה. בחלק השני, המוקדש לפילוסופיה של המשפט, נעסוק במשפט טבעי, בפוזיטיביזם של אוסטין, הארט וקלזן, ובביקורת הפוזיטיביזם של דוורקין. בחלק השלישי, נתוודע לרעיונות של מרקס, שמיט, ודורקהיים על מקום המשפט בחברה ובהיסטוריה.
ד"ר אדם שנער, פרופ' יניב רוזנאי, ד"ר שירלי נוה
המשפט החוקתי עוסק בשני נושאים עיקריים: זכויות היסוד של הפרט, ומבנה מוסדותיה של המדינה. מעבר לדילמות הקיימות בנושאים אלו בכל מדינה דמוקרטית, בישראל ניצב המשפט החוקתי בפני בעיות ייחודיות, וזאת הן בשל הסכסוך הישראלי-ערבי המתמשך והן בשל יחסי דתיים וחילוניים. מאפיינים ייחודיים אלו משפיעים על עיצובו של המשפט החוקתי הישראלי. הקורס יסקור את המשפט החוקתי הישראלי, תוך התמקדות בתפקידם של הכנסת ושל בית המשפט העליון בעיצוב הנורמות החוקתיות במדינה. חוקי היסוד ייבחנו מבחינת תכנם והן מבחינת תהליך קבלתם. דגש מיוחד יינתן ללימוד זכויות הפרט, ובהן חופש הביטוי, הזכות לשוויון וחופש הדת. הקורס יבחן גם את דרך התמודדותה של המערכת המשפטית עם הקונפליקטים החברתיים והביטחוניים בישראל.
ד"ר יובל פרוקצ'ה
בעשורים האחרונים הפך הניתוח הכלכלי של המשפט לאחד מזרמי החשיבה הבולטים ביותר במחקר המשפטי, אם לא הבולט שבהם. הניתוח הכלכלי של המשפט עוסק בשתי שאלות קשורות: האחת היא כיצד משפיע המשפט על התנהגותם של פרטים הכפופים לו; והשניה היא כיצד ניתן לעצב את המשפט כך שיגשים את תכליותיו באופן מיטבי. במסגרת הקורס נסקור את יסודותיו של הניתוח הכלכלי של המשפט. נדון במושגי היעילות והרווחה, וכן בהנחות התיאוריות העומדות בבסיסו של הניתוח, שהמרכזית שבהן היא הנחת ההתנהגות הרציונלית. בהמשך נסקור את יישומיו של הניתוח הכלכלי בענפי משפט שונים, ונעמוד על המלצות המדיניות שניתן לגזור ממנו באשר לדרך עיצובם של ענפי משפט אלה. נעסוק, בפרט, בתובנות מתחום דיני החוזים, הנזיקין, הקניין והמשפט הפלילי. לבסוף, נדון בביקורת המושמעת לעתים כלפי המתודה הכלכלית, ובתגובות לה. הקורס אינו מניח כל ידע מוקדם בכלכלה או במשפט.
ד"ר עלי בוקשפן, ד"R רונן קריטנשטיין
מטרת הקורס להקנות הכרות עם עקרונות ומושגי יסוד בדיני החוזים אשר משמשים כיום יותר ויותר כמקור נורמטיבי כללי המקרין גם על "פעולות משפטיות שאינן בבחינת חוזה ועל חיובים שאינם נובעים מחוזה" (מתוך סעיף 61(ב) לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג – 1973). בתחילתו, יוקדש הקורס למבוא אשר יעסוק בהצדקות ה"פרטיות" וה"ציבוריות" של המוסד החוזי, היינו, בשאלת מהותו ותכליתו של החוזה – תוך השוואתו לקטגוריות משפטיות אחרות - ובשאלת גבולותיו. במסגרת זו ייערך דיון נרחב במושגים "הבטחה", "כוונת הצדדים", "אוטונומיית הרצון", "ציפייה", "הסתמכות", "אי עשיית עושר ולא במשפט", "תום לב" ו"תקנת הציבור". לאחר סקירת היער, אשר ישמש אותנו ויומחש בכל מהלך הקורס, נפנה לעצים ונדון בדוקטרינות החוזיות השונות בהתאם למבנה הכרונולוגי של ההליך החוזי ושל חוקי החוזים הכלליים (חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג – 1973 וחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א – 1970). כך, נדון ראשית בשאלות הנוגעות בהליך כריתתו של החוזה (לרבות שאלת הכשרות המשפטית לכרות חוזה והאבחנה בין חוזה לבין הסכם שאינו "משפטי"), חובת תום הלב בשלב המשא ומתן לקראת כריתתו של החוזה, האפשרות לביטולו של החוזה בשל פגם בכריתתו וצורתו של החוזה. לאחר מכן נפנה לסוגיות הנוגעות ל"חשיפת" תוכנו של החוזה וביניהן דיני הפירוש וההשלמה, דיני תום הלב בביצוע החוזה, חוזה על-תנאי, חוזה פסול, תניות בחוזים אחידים, סדר קיום החיובים וחוזה לטובת צד שלישי. הקורס יחתום בדיני ההפרה והסעדים בגין הפרתו של החוזה: סעדי האכיפה, הביטול וההשבה, הפיצויים, הקיזוז והעיכבון כמו גם דיני הפטור בשל סיכול החוזה.
כתיבה היא אחד הכלים המרכזיים של המשפטן. היא מאפשרת לנו לבטא את הרעיונות והטיעונים המשפטיים ולשכנע בצדקתנו – בין אם יהיה זה בעבודת הסמינריון במהלך התואר, בין אם בכתב הטענות שמגיש עורך-הדין לבית המשפט, בין אם בנייר עמדה לשינוי מדיניות משפטית, ובין אם בחוות-דעת משפטית שמגיש עורך-דין בחברה עסקית. אולם כתיבה טובה אין משמעה רק אומנות הניסוח – כתיבה טובה מחייבת חשיבה וקריאה ביקורתית שמאפשרת לנו להרחיב את הבסיס לטיעונים שלנו. היכולת לקרוא בביקורתיות ולכתוב היטב חשובה הן לאלו שימצאו את עצמם ממשיכים במסלול המשפטי בתחום הציבורי והן לאלו שיפתחו קריירה עסקית. התפיסה ביסוד הקורס היא שקריאה ביקורתית וכתיבה משפטית הן מיומנויות שניתן ללמוד ולפתח. בהתאם לכך, יילמדו בקורס כלי ביקורת שונים ועקרונות בכתיבה משפטית אקדמית ופרקטית.
מר חבר שולברג
מושג הפונקציה: תכונות, פעולות עם פונקציות, גרפים. פונקציות בסיסיות ותכונותיהן: לינאריות, ריבועיות, מעריכיות, לוגריתמיות. גבולות ורציפות של פונקציות, גבולות אינסופיים ואסימפטוטות. מושג והנגזרת, משיק לגרף של פונקציה, חישובי נגזרות, נגזרות מסדר גבוה, שימושים של הנגזרת בכלכלה ועסקים ( קצב שינוי, פונקציה שולית). תיאור גרפי של פונקציה. פתרון בעיות מינימום ומקסימום.
מר חבר שולברג
חקירת פונקציות לוגריתמיות ומערכיות, התנהגות באינסוף של פונקציות לוגריתמיות ומערכיות. פונקציות סתומות וגזירה סתומה. פונקציות של מספר משתנים, המרחב התלת-ממדי, גרף של פונקציה בשני משתנים, נגזרות חלקיות, שימושים כלכליים, מציאת מקסימום ומינימום מקומי של פונקציה בשני משתנים. כופלי לגרנג`: פתרון בעיות מקסימום ומינימום עם אילוצים. סימון סיגמא לסכימה, שימושים במתמטיקה וסטטיסטיקה. נושאים בסיסיים באלגברה לינארית: פתרון מערכות של משוואות לינאריות בשיטת הדירוג, מטריצות ווקטורים, פעולות עם מטריצות, מטריצה הופכית, פתרון מערכות לינאריות בעזרת מטריצות.
מר חבר שולברג
מטרת הקורס היא להקנות הבנה של מושגי יסוד בסטטיסטיקה תיאורית והסתברות, הכרות והבנה של ההתפלגות הנורמלית ושל מספר התפלגויות מרכזיות של משתנים בדידים ואפיונם ע"י תוחלת ושונות, וכן הבנת מושגים בבחינת קשר לינארי בין משתנים מקריים. הבנה של מושגי יסוד באמידה והסקה סטטיסטית: הבנת משפט הגבול המרכזי בצורת הקירוב הנורמלי להתפלגות הבינומית, רווחי סמך עבור פרופורציה, ובדיקת השערות לפרופורציה. בקורס משולב גם לימוד מקוון של יסודות סטטיסטיים בתוכנת אקסל.
מר מקס מחלין
הקורס יעסוק בהסקה סטטיסטית. הנושאים שיילמדו הם: התפלגות הדגימה ומשפט הגבול המרכזי לממוצע; אמידה ורווחי סמך (לתוחלת, להפרשי תוחלות, ולשיפוע רגרסיה ליניארית); בדיקת השערות במבחנים פרמטריים (לתוחלת, להפרשי תוחלות, למתאם פירסון ולשיפוע רגרסיה ליניארית) וא-פרמטריים (מבחן חי-בריבוע לאי תלות); רגרסיה ליניארית פשוטה ומרובה; טעויות בהסקה סטטיסטית ועצמת מבחן.
פרופ' יורם שחר
הקורס מיועד להשיג שתי מטרות: האחת, להסביר את מקורותיה ויסודותיה ההיסטוריים של שיטת המשפט הישראלי: ירושת המשפט העות'מאני, גיבוש שיטת המשפט הארץ-ישראלית בתקופת המנדט וביסוסה של מערכת המשפט המוכרת לנו כיום בעשור הראשון לאחר הקמת המדינה. השנייה, למקם את המשפט הישראלי בהקשר הרחב יותר של משפט המערב. לשם כך יתמקד הקורס בשתי משפחות המשפט המרכזיות שהתפתחו בעולם המערבי – המשפט האנגלו-אמריקאי והמשפט הקונטיננטלי. במסגרת זו הקורס יבחן את שיטות המשפט של אנגליה, ארה"ב, צרפת והקהילה האירופית וימקם את המשפט הישראלי במסגרתן.
פרופ' אסף יעקב
יש הרואים בדיני הנזיקין כלי לקידום מטרות חברתיות ויש הרואים בהם כמקדמים ערכים פנימיים להם בלבד. הקורס יעקוב אחר המשפט הפוזיטיבי הרווח בארץ תוך ניסיון להדגיש את הרציונל העומד מאחורי החוק הכתוב ואת המתח בין הגישות הנ"ל. בקורס יידונו גם הסדרים הנהוגים במקומות אחרים בעולם, הן לצרכי השוואה והן במקרים בהם המשפט המקומי אינו עוסק בסוגיה מסוימת. במהלך הקורס ננתח את אופייה של האחריות הנזיקית תוך שימת דגש במשטרי האחריות השונים וההצדקות להם. במסגרת זו ייבחנו אף שאלת הקשר הסיבתי, ההגנות העומדות למזיק ושאלת ריחוק הנזק. בנוסף יעסוק הקורס בעוולות המסגרת ובעוולות הפרטיקולרית אשר בפקודת הנזיקין, בהסדרי הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ובאחריות למוצרים פגומים. כמו כן ידונו בו סוגיות מרכזיות בדיני מטרדים, פיצויים בגין נזק גוף והטבת נזקי גוף.
עו"ד יוסי מנדלסון
הקורס ידון במערך הדינים המסדיר את המשפחה – דרכי יצירתה, גבולותיה, מאפייניה כיחידה נבדלת, מעמד החברים בה ויחסי הגומלין ביניהם. הקורס יסקור את מערך היחסים המשפטיים בין הצדדים, בצמתים הנוגעים ליחסי בני הזוג וליחסי הילד וההורה ובצמתים המשלבים את השלושה. יחסי הצדדים ייבחנו הדדית וביחס לכוחה המתערב של החברה, ייבדקו ההצדקות להתערבות החברה במשפחה, יתרונות ההתערבות וחסרונותיה. הדיון יתמקד בדילמות המתעוררות בשעת משבר בחיי המשפחה, לנוכח כוונה לפרק את המשפחה. תשומת לב תוקדש לייחודם של דיני המשפחה בישראל לנוכח מורכבות מערך הדינים וערכאות השיפוט, המשלבים דין אישי-דתי ודין אזרחי. יבחנו הקשיים הנובעים מן המורכבות האמורה ויוצגו דרכי ההתמודדות שמספק המשפט, במיוחד לנוכח השינויים שהתרחשו עם הקמת בית המשפט לענייני משפחה, מצד אחד, והמהפכה החוקתית שהטביעה את חותמה על דיני המשפחה בישראל, מצד שני.
פרופ' גחא זיידמן, ד"ר נטע נדיב
המדינה המודרנית מאופיינת בחדירתה לכל תחומי החיים של הפרט. בעשורים האחרונים אנו עדים במקביל גם למגמות של הפרטה וגלובליזציה. הקורס יעסוק בדין החל על פעילותן של רשויות המינהל השונות ובפיקוח השיפוטי על פעילות זו, ובין היתר, במהות המדינה המנהלית; הצדקות לקיומו של המשפט המינהלי; דיון ביחסים בין המשפט המינהלי לחוקתי. השימוש בתחום משפט זה הוא בין היתר לקביעת אמות מידה ציבוריות ובמהלך הקורס נעמוד על תחולתו הרחבה של המשפט המנהלי גם על גופים ציבוריים.
המשפט העברי הוא כינוי מודרני למערכת המפותחת והמורכבת של ההלכה, אחת היצירות המשמעותיות ביותר של העם היהודי ומרכיב מכריע בהבנת זהותו התרבותית. קורס זה מוקדש להיכרות עם עולמה המיוחד של ההלכה כמערכת משפט דתית: ההיסטוריה של המשפט היהודי, מקורותיו העיקריים, מוסדות ההלכה, ודרכי החשיבה המאפיינים את עולם ההלכה. המשפט העברי אף קיבל מעמד מיוחד במסגרת המשפט הישראלי, ובקורס נעמוד על הזיקה המתקיימת בין שתי מערכות אלו.
מטרת הסדנה היא לחשוף את הסטודנט להיבטים מעשיים של עבודת עורך הדין העוסק בתחום ההתדיינות המשפטית (ליטיגציה), אשר לרוב, לא באים לידי ביטוי בעולם האקדמאי. באמצעות ניתוח מקרים אמיתיים ("קייסים"), נעסוק בחשיבות ניסוח כתבי הטענות השונים, חשיבות ההליכים המקדמיים, ניסוח תצהירים וחוות דעת מומחים, הכנת טיעון משפטי בכתב ובעל פה, הכנת חקירה נגדית, 'בדיקה משפטית' ועוד. במסגרת הסדנה, נשלב הרצאות שיועברו על ידי שותפים מפירמת AYR העוסקים שנים רבות בתחום ההתדיינות המשפטית ואשר יסיעו בבניית הגשר בין עולם התיאוריה לעולם המעשה, באמצעות דוגמאות מניסיונם האישי. במהלך הסדנה, התלמידים ידרשו לבצע 'בדיקה משפטית' ולנסח כתבי טענות. בחלקה האחרון של סדנה, התלמידים ידרשו להציג טיעון בעל פה לפני פאנל "שופטים" תוך יישום החומר שנלמד לאורך הסדנה כולה.
עו"ד אסף בן דוד
הקמת מיזם עיסקי\חברה חדשה מצליחה היא חלומו של כל אדם שניצוץ היזם חבוי בתוכו. זו הדרך בה יוכל היזם להטביע את חותמו ולעשות לביתו, ואף לייצר מקומות עבודה לאנשים רבים אחרים. כמו כן, הקמת מיזם עיסקי חדש בתוך חברה היא אחת הדרכים שבאמצעותה יכול עובד בחברה לפתח את החברה תוך מינוף יכולותיה ומשאביה של החברה, וע"י כך גם לפתח את הקריירה שלו ולבסס את עצמו מבחינה כלכלית. קורס זה יילמד ליזום ,להקים ולנהל מיזם עיסקי מוצלח: משלב גיבוש הרעיון לעסק שימכור מוצרים ו\או שירותים, דרך בדיקת הכדאיות העסקית והכלכלית של המיזם, הכנת תכנית עסקית\תכנית עבודה למיזם עם יעדים מוצהרים ותקציב, כיצד להקים חברה, כיצד לגייס הון עבורה , כיצד לנהל ולפתח את החברה משלב הקונספט של המוצר או השירות ועד לשלב המכירות והחדירה לשוק, כיצד לעבוד ברמת מועצת המנהלים. הקורס יעניק כלי עבודה וניהול שימושיים מאד ויהיה לו אופי מעשי על בסיס ניסיון רב בתחום, אשר נצבר בעמק הסיליקון, ארה"ב.
ד"ר איילת ליבזון
המשפט העברי הוא כינוי מודרני למערכת המפותחת והמורכבת של ההלכה, אחת היצירות המשמעותיות ביותר של העם היהודי ומרכיב מכריע בהבנת זהותו התרבותית. קורס זה מוקדש להיכרות עם עולמה המיוחד של ההלכה כמערכת משפט דתית: ההיסטוריה של המשפט היהודי, מקורותיו העיקריים, מוסדות ההלכה, ודרכי החשיבה המאפיינים את עולם ההלכה. המשפט העברי אף קיבל מעמד מיוחד במסגרת המשפט הישראלי, ובקורס נעמוד על הזיקה המתקיימת בין שתי מערכות אלו.
פרופ' שרון רבין מרגליות
קשר העבודה הוא בבסיסו קשר חוזי. עם זאת, הדין רואה בו קשר חוזי מיוחד, שראוי להסדירו על בסיס עקרונות מיוחדים, השונים במהותם מאלה המדריכים את דיני החוזים הכלליים. בקורס זה נעסוק לפיכך באופיו המובחן של חוזה העבודה, ובהשלכה שיש לכך על אופיו הרצוי של הדין. ייחודם הבולט ביותר של דיני העבודה, לעומת דיני החוזים הכלליים, הוא בהחלפתו של עקרון חופש החוזים בשיטת הסדרה קוגנטית, המבקשת להגן על עובדים מפני חוזים שהיו אחרת מוכנים לכרות באופן וולונטארי. במסגרת הקורס נשאל מהן ההצדקות לשלילת חופש החוזים, והאם הסדרה קוגנטית היא אמצעי אפקטיבי על מנת להגשים את יעדי ההגנה על עובדים. נתחיל את הדיון בסוגיית ההגדרה של קשר העבודה, הנדרשת לשם קביעת מרחב התחולה של מערכת ההסדרה הקוגנטית. נמשיך בדיון בתוכן ההסדרה הקוגנטית עצמה: בדרישה לתנאי שכר שאינם נופלים מסף מינימלי; בדרישה להיקף עבודה שאינו עולה על סף מקסימלי; בדרישה לארגון בדרך מסוימת של מוסדות המעביד; בדרישה כי תישמרנה זכויות יסוד מסוימות של עובדים, כגון אי-הפליה וחופש מהטרדה מינית; בדרישות הנוגעות לבטיחות בעבודה; ובמערכת הכללים המסדירה את סיום קשר העבודה. לבסוף, נדון במצבים בהם הדין מפקיע לחלוטין את תוקפו של חוזה העבודה הדו-צדדי, ומכיר במקומו בהסדרה קיבוצית של יחסי העבודה. במסגרת זו נדון בהסכמים קיבוציים, בהסדרים קיבוציים ובצווי הרחבה, וכן בזכויות השביתה וההשבתה.
ד"ר עלי בוקשפן, פרופ' עמיר ליכט, ד"ר מורן אופיר
הקורס הינו קורס מבוא להכרות עם ארגונים עסקיים אשר יתרכז בעיקרו בחברה כתאגיד עסקי ובמיוחד בחברות ציבוריות הנסחרות בבורסה לניירות ערך. הסוגיות איתן מתמודדים דיני החברות מתמקדות ב`משטר חברות (corporate governance)` העוסק במתח הקיים בין האינטרסים השונים של הגורמים הקשורים עם החברה בהתאם למעמדה ויעדיה הכלכליים-חברתיים של החברה. מכאן משמעותם של דיני החברות ודרך להבנתם והצדקתם. הקורס יחולק לששה חלקים ראשיים: 1. מבוא: סקירת הרקע החוקתי, החקיקתי וההלכתי של דיני החברות והכרות ראשונית עם הקונפליקטים המרכזיים ומושגי יסוד בדיני תאגידים. 2. עקרונות כלליים בדיני חברות: בחלק זה יערך דיון מפורט בין היתר בעקרון אישיותה המשפטית הנפרדת של החברה, תורת האורגנים, אחריות מוגבלת, הרמת מסך, יצירת החברה, רשם החברות, דיני יזמים, מסמכי ההתאגדות ודוקטרינת אולטרה וירס. 3. מבנה ומשטר: מוסדות החברה, זכויות הצבעה וכללי הכרעה, בעיית הנציג ודרכים לפתרונה, חובות נושאי משרה ובעלי מניות, האיסור על קיפוח המיעוט, תביעה נגזרת וייצוגית. 4. הון החברה - הגנה על נושים: אבחנה בין בעלי מניות ונושים, שמירת הון ומדיניות דיבידנדים ושעבודים. 5. שוק ההון - ההנפקה לציבור: מבוא למסגרת המוסדית והמשפטית של שוק ההון והעקרונות העומדים בבסיס חקיקת ניירות הערך תוך הדגשת זיקתו של חוק ניירות ערך לדיני החברות הכלליים. 6. שינויי מבנה: רכישת חברות: מיזוג והצעות רכש, פירוק ושיקום חברות - ככל שיתיר הזמן.
ד"ר רפעאת עזאם, פרופ' ישיש בר
הקורס דן בתיאוריה הבסיסית של דיני המס, בשיקולי המדיניות העומדים ביסוד מערכת מס ראויה ובדיני מס הכנסה בישראל. הנושאים בקורס כוללים: הגדרת המושג "מס"; תפקידי המסים והשפעותיהם; שיקולי מדיניות מס; מערכת המסים בישראל; הגדרת הבסיס "הכנסה"; ההבחנה בין הכנסה פירותית להכנסה הונית; החיוב במס על הכנסה פירותית ועל הכנסה הונית; מיסוי טובות הנאה; התחולה הבינלאומית של מיסוי ההכנסה; ניכוי הוצאות; קיזוז הפסדים ותכנון מס.
פרופ' אמנון להבי, ד"ר רונן קריטנשטיין, ד"ר רועי שפירא
ליבו של הדיון בדיני הקניין הינו בשאלה, כיצד בני אדם מעצבים כללים המסדירים בינם לבין עצמם את אופן ההקצאה, החלוקה והשימוש בנכסים המצויים במחסור (חשבו מחד, על משאבים `קלאסיים` כגון קרקע, מיטלטלין או מחצבים, ומאידך על משאבים אשר רק באחרונה למדנו על בשרנו כי הם מצויים בצמצום וצפויים להתכלות: אויר ומי ים נקיים, נוף פתוח וכדומה). לאור שיקולים אלה, נקדיש את עיקר דיוננו ללימוד הדין החל בישראל, תוך התמקדות במשטר המקרקעין. נבחן את הסוגים והמאפיינים השונים של הזכויות הקנייניות והמעין-קנייניות המוכרות בדין הישראלי (בעלות, שכירות, משכון ומשכנתה, זיקת הנאה, זכות קדימה, הערת אזהרה, חזקה, עכבון, רשות שימוש וכיו`ב). נדון במשמעות מעמדה של זכות הקניין כזכות `חוקתית`, ובאופן בו הדבר משליך על היחסים בין הפרט למדינה, במציאות החברתית והכלכלית המשתנה במדינת ישראל. נבחן את האופנים השונים של שיתוף בנכסים הקיימים בדין הישראלי, ובמיוחד בהקשר של בני זוג מחד, ושל בתים משותפים מאידך. נקדיש תשומת לב מיוחדת לאופן פעולתו של `שוק הקניין` במקרקעין, תוך דיון נרחב בעסקאות במקרקעין, באופן רישומן ובכללי `תחרות` בין בעלי זכויות נוגדות במקרקעין (לדוגמא, קונה המתקשר בעסקה לרכישת זכויות בעלות במקרקעין מול בנק הזכאי לרישום משכנתה כבטחון להלוואה שניתנה לבעלים הרשומים). כמו כן נדון בתמצית בהשפעות דיני התכנון והבניה על אופן מימוש הזכויות הקנייניות במקרקעין.
ד"ר אסף פורת
הנושאים שיידונו במסגרת הקורס הם: הזימון לעדות; הכשרות להעיד; אוכלוסיות עדים מיוחדות; הילכת קינזי וביטולה; עדות מפי השמועה; הראיה הטובה ביותר; עדות סברה (מומחים); ידיעה שיפוטית; מעשים דומים ושיטת ביצוע ; דוקטרינת הפסילה הפסיקתית ותורת פרי העץ המורעל; סיוע עצמי; ראיות נסיבתיות; הודיית חוץ וראשית הודייה (קבילות, כח ראייתי ומשקל); אמרות חוץ של עדים; דרישת הסיוע (פלילי/אזרחי); הודאת בע"ד (אזרחי); תצהירים, תעודות ורשומות מוסדיות; ראיות חסויות; דרישת הכתב וסתירתו; השתק פלוגתא; פס"ד פלילי כראיה בהליך אזרחי; גביית עדות בחו"ל; סדרי חקירתם של עדים; נטל ההוכחה, חזקות והערכת הראיות (פלילי ואזרחי); ראיות שנתקבלו שלא כדין; האזנת סתר ופגיעה בפרטיות; זיהוי ועזרי חקירה מדעיים; ראיות מנהליות. ההשתתפות בהרצאות חובה.
פרופ' ליאור זמר
אחד המאפיינים של כלכלה גלובאלית היא ריבוי והעצמת עסקאות מסחריות בינלאומיות. היבט זה מהווה מרכיב מרכזי בכלכלת ישראל. בקורס זה ייבחנו היבטים משפטיים מעשיים ותיאורטיים, הנוגעים לעסקאות אלה. בקורס נבחן פסיקה וחקיקה בישראל בנוגע לעסקאות המסחריות הבינלאומיות, וכן כיצד הדין הבינלאומי המהותי האחיד מסדיר עסקאות אלה. בחלקו הראשון, ייבחן הקורס את הסוגים העיקריים של הסכמים מסחריים בינלאומיים, וביניהם מכר טובין בינלאומי, סוכנות מסחרית, זכיינות בינלאומית, והפצה. בחלק השני, תיבחן סוגיית ההובלה הבינלאומית. חלקו השלישי של הקורס יעסוק בסוגיות המימון והתשלום בעסקאות הבינלאומיות. במסגרת זו, יידונו, בין היתר, מכתב האשראי הדוקומנטרי, הערבות הבנקאית האוטונומית, ושטר החליפין הבינלאומי.
ד"ר אסף פורת, ד"ר גליה שניבוים
כללי סדר הדין האזרחי קובעים את המסגרת הדיונית לניהול הליכי משפט אזרחיים. הקורס יעסוק ביסודות העיוניים ובהיבטים המעשיים של כללי סדר-הדין האזרחי. נעסוק בכללים להגשה וניהול הליך משפטי: כללי הסמכות וחלוקת הסמכות בין ערכאות שונות, ניסוח כתבי טענות, ניהול הליכי גילוי מוקדמים, תובענות ייצוגיות, וערעור. בד בבד עם הכרת כללי סדר הדין נאיר את המתחים הערכיים ושיקולי המדיניות המעצבים כללים אלה כגון גילוי האמת ועשיית צדק, יעילות דיונית, השתתפות פוליטית ושוויון. כמו כן, נתחקה אחר המגמות הבולטות בתחום כגון, מעבר להליכי משפט קולקטיביים, הכנסת אלמנטים אינקוויזיטוריים לפרוצדורה האזרחית, והופעתה של תפיסה ניהולית של ההליך האזרחי.
התוכנית תעניק לסטודנטים כלים אקדמיים ומעשיים שבאמצעותם יוכלו להשתלב בעולם העסקי בחברות צומחות ולפתוח עבורם הזדמנויות חדשות וקידום מהיר של הקריירה המקצועית. הלימודים יכללו התנסויות פרקטיות רלוונטיות, כולל אפשרות להשתלבות באקסלרטורים חיצוניים, התמחויות בחברות שונות או השתלבות בפרוייקטים מעשיים בהנחיית מרצים ומנהלים מהתעשייה.
*תוכנית הלימודים כפופה לשינויים
"במסגרת לימודיי פיתחתי את ארגז הכלים שלי, הכולל ידע עסקי, שיווקי ומשפטי. בצירוף החברים לספסל הלימודים ומצפן פנימי סללתי את הקריירה שלי."