תפריט נגישות
בעידן הנוכחי קונפליקטים מתנהלים במספר זירות לחימה במקביל, בהן הזירה התקשורתית. מלחמת התדמית של המעורבים בסכסוך מהווה כיום חזית משמעותית במאבק ובכוחה של הדיפלומטיה הציבורית להשפיע על מדיניות הממשל דרך אזרחיו.
התוכנית לדיפלומטיה ציבורית, תוכנית לימודים המיועדת לסטודנטים מצטיינים מכל התארים בשנה ג' ללימודיהם שמעוניינים לרכוש הבנה אקדמית עמוקה וכלים פרקטיים מתקדמים לעיסוק בדיפלומטיה בעידן המידע. בכל שנה משתתפים בתוכנית כ -20 סטודנטים מצטיינים. התוכנית, המשלבת תכנים מממשל, תקשורת ושיווק, מספקת לסטודנטים הבנה מעמיקה של הנוף הדיפלומטי הבינתחומי של ימינו ומלמדת אותם כיצד להתמודד עם מגוון אתגרים בזירות הדיפלומטיות וההסברתיות בעידן המידע העכשווי. בהתבסס על ההבנה שפרקטיקות הדיפלומטיה הציבורית כוללות כיום חמישה סקטורים: קשרי ממשל, תקשורת, אקדמיה, חברה אזרחית ועולם העסקים, התוכנית מספקת לסטודנטים הזדמנות נדירה ללמוד מחוקרים כמו גם מאנשי פרקטיקה בינלאומיים מובילים בחמשת התחומים הללו.
לסטודנטים תינתן הזדמנות ליישם את הכלים שירכשו לאורך לימודיהם בתוכנית, ולרכוש ניסיון מעשי, באמצעות התמחות ייחודית ב-ACT.IL – פרויקט שמשותף למרכז הבינתחומי וה-Israeli American Council שעוסק בפעילות פרו-ישראלית ברשת ויצירת תכנים מותאמת קהלי יעד. הפרויקט שואף ליצור השפעה חיובית על דעת הקהל הבינ"ל כלפי ישראל ולמתן את מגמת ההתעצמות של תנועות החרם והדה-לגיטימציה של מדינת ישראל. סטודנטים המתמחים בפרויקט יקבלו ניסיון מעשי ביצירה והפצה של תכנים דיגיטליים, עבודה ישירה מול ארגונים הפעילים בקמפוסים אמריקאים, ועוד. על עבודתם במסגרת ההתמחות (במסגרתה ישקיעו הסטודנטים עבודה נוספת מלבד הקורסים) יזכו הסטודנטים במלגה וחלקם אף יוזמנו להצטרף לנסיעותיו של צוות הפרויקט לארה"ב.
התוכנית פועלת בשיתוף פעולה עם מכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית, בבית הספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה. המכון הפרו-אקטיבי, בראשות השגריר רון פרושאור, חותר לחולל מהפכה במדיניות החוץ של ישראל, תוך חיזוק תדמיתה על הבמה העולמית. בנוסף, המכון מעניק נקודת מבט מחקרית חדשנית וניסיון בעולם הדיפלומטי, תוך שימת דגש על היחסים המיוחדים בין ארה"ב וישראל. תלמידי התוכנית משתתפים סיור אקדמי מקצועי ייחודי לארה"ב, במהלכו הם נפגשים עם סנטורים, חברי קונגרס, דיפלומטים באו"ם ועיתונאים בכירים - הכל כדי להכיר, ממקור ראשון, את האווירה הציבורית והדיפלומטית ביחסי ישראל-ארה"ב.
התוכנית נלמדת בשפה האנגלית (כאשר את כל המטלות במסגרת הלימודים יכולים הסטודנטים להגיש בעברית או באנגלית), מתפרסת על שנת לימודים שלמה (14 נ"ז). הרישום לתוכנית הדיפלומטיה הציבורית (לבעלי ממוצע ציונים של 85 ומעלה) מותנה בתהליך של ראיונות וסינון.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לראש התוכנית לדיפלומטיה ציבורית (במשותף), ד“ר מורן ירחי: myarchi@idc.ac.il
- התוכנית אינה מצויינת על גבי תעודת התואר, אלא בספח נלווה.