תוכנית המנטורינג של ארגון הבוגרים ערכה אירוע סיום חגיגי

17 יוני

חברות וחברי המחזור החמישי של תוכנית המנטורינג של ארגון הבוגרים, קיימו מפגש סיום מרגש. התוכנית נועדה להעצים ולפתח את הבוגרים בעזרת ליווי והנחייה צמודים.

ארגון הבוגרים קיים החודש אירוע סיום למחזור החמישי של תוכנית המנטורינג לבוגרי אוניברסיטת רייכמן, בנוכחות ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים והבוגרים, ד"ר יעל אלרז שפירא, פסיכולוגית ארגונית, מנחה ומובילה תוכניות לפיתוח וייעוץ אישי למנהלים והמלווה האקדמית של התוכנית, ו-32 זוגות של בוגרים ומנטורים המשתתפים בתכנית.

המחזור החמישי של תוכנית המנטורינג המיועדת לבוגרי אוניברסיטת רייכמן לדורותיהם, נפתח בדצמבר 2020. התוכנית התמקדה בליווי, העצמה, הנחייה ופיתוח אישי של הבוגרים. בתחילת הדרך משתתפי התוכנית עוד נפגשו בזום ובשבוע שעבר, נפגשו 32 זוגות "מנטורים" ו"מנטיז" למפגש סיכום בחוף הים. המנטיז, נרגשים מתמיד, הגיעו בדיוק בשעת השקיעה לקראת הפגישה הפורמלית האחרונה עם המנטור או המנטורית שלהם, מעתה מערכת היחסים תימשך בהתאם לזמן הפנוי ולרצון ההדדי שלהם.

בתחילת הדרך נערך תהליך מאצ'ינג ארוך ומדויק. לאחריו זכו "המנטיז" לעבור תהליך הכוונה וייעוץ מבוגרים מומחים ומובילים בתחומם.

ה"חניכים" בתוכנית, הם בוגרים שכבר עברו כברת דרך במסלול הקריירה שלהם, ולמעשה נמצאים בצומת בה עליהם לבחור את המשך מסלול חייהם המקצועיים - האם להמשיך להתפתח בתחום הנוכחי? האם כדאי לצאת לעצמאות? כיצד אשלב קריירה אינטנסיבית ומשפחה? האם כדאי לחזור ספסל הלימודים? על כל אלו ועוד הם ענו יחד עם המנטורים שלהם, שגם הם בוגרי אוניברסיטת רייכמן וכיום נמצאים בתפקידים בכירים ביותר במשק - הן במגזר הפרטי והן בציבורי.

ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים והבוגרים פתחה את האירוע ואמרה: "אני בעיקר רוצה לומר לכם תודה. תודה למנטורים, תודה למנטיז, ובעיקר תודה למתנדבים - אני שומעת כאן רחש בחש שלכם, אולי זה גלים ואולי זה בכלל הרעש של ההרים והגבעות שהזזתם ועוד תזיזו - עברתם תהליך משמעותי, רעיונות יש בשפע, אבל לכם היה גם את הדרייב והיכולות להוציא את התכנית לפועל."

ניצן אור קדראי, מנהלת התוכנית, אמרה: "המנטיז עברו תהליכים משמעותיים מאוד. הם התחילו תהליך שעזר להם לקחת בידיים את המשך מסלול הקריירה שלהם או את הגישה שלהם כלפי ההתנהלות היום יומית שלהם ולהפוך אותה לכזאת שמטיבה איתם. חלקם מצאו עבודה חדשה, חלקם חקרו תחומים שלא הכירו וחלקם פתחו דלתות שלא חשבו שניתן לפתוח. המנטיז, מצד שני תרמו למנטורים המון - הם אתגרו והלחיצו אותם, גרמו להם לתחושת סיפוק, ואפשרו להם להיכנס לתהליך משל עצמם."

אם גם אתם בוגרי המרכז, ונמצאים בשוק העבודה לפחות שלוש שנים, ויש לכם דילמה הקשורה בעתיד המקצועי שלכם, ייתכן שתתאימו לתוכנית המנטורינג - שתשנה לכם את החיים. ומצד שני, אם אתם בוגרים בעלי ניסיון, ויש בכם את הרצון לשתף, לסייע ולעזור - נשמח שתרשמו.