אוניברסיטת רייכמן היא אלופת אס"א לשנת 2021-2022

03 אוגוסט

אוניברסיטת רייכמן

אוניברסיטת רייכמן דורגה במקום הראשון בדירוג הכללי של אס"א, מתוך 30 מוסדות אקדמיים. בתום שנתיים בהן פעילות הספורט באוניברסיטה עברה אתגרים רבים בעקבות מגפת הקורונה, מינהל הספורט באוניברסיטה בנה השנה את נבחרות הספורט מחדש והצליח להקים 30 נבחרות של סטודנטיות וסטודנטים מבתי הספר באוניברסיטה, המתחרות ב-30 ענפי ספורט שונים. במינהל הספורט פעילים סך הכל כ-300 סטודנטים, מתוכם כ-120 נשים.

אוניברסיטת רייכמן שואפת לפתח את דור מנהיגי העתיד, לא רק דרך מצוינות אקדמית, אלא גם דרך פיתוח תכונות התמדה, נחישות ותרומה לקהילה, המשולבות באופן אינהרנטי בפעילות ספורטיבית. לצורך כך, מינהל הספורט באוניברסיטה מאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות להתנדב ולהשתתף במגוון פעילויות ספורט הפועלות באוניברסיטה. ברחבי הקמפוס, ניתן להבחין במנעד רחב של ספורטאים ממגוון ענפים שונים, החל מחובבים ועד לקוטפי מדליות אולימפיות כמו אורי ששון, שגיא מוקי, חנה קנייזבה מיננקו, מתן רודיטי ועוד.

מנהל הספורט מהווה בית לסטודנטיות והסטודנטים הפעילים בו. הם מקיימים פעילות התנדבותית, מקבלים גיבוי מלא ללימודים וליווי מקצועי ואקדמי. מעטפת זו מסייעת להם להמשיך ללמוד, תוך כדי שהם מייצגים את האוניברסיטה בשלל הנבחרות.
אס"א - איגוד ספורט אקדמי - הוקם בשנת 1952 על מנת להעלות את המודעות לספורט ופעילות גופנית בקרב סטודנטים ואנשי אקדמיה. הארגון פועל בקרב יותר מ-20 מוסדות להשכלה גבוה בישראל, בכ-30 ענפי ספורט שונים בארץ ומתמודד בתחרויות בינלאומיות. אירוע השיא השנתי של אס"א הוא אליפות אס"א באילת אליה מגיעים כ-2,500 ספורטאיות וספורטאים מהארץ ומהעולם. אוניברסיטת רייכמן שלחה השנה משלחת של 170 סטודנטיות וסטודנטים המורכבת מכלל הנבחרות השונות.

אילן קובלסקי, מנכ"ל מינהל הספורט: "אנחנו במנהל הספורט נרגשים מהישגים אלה וזאת ההזדמנות להודות לכל מי שתמך בנו ואפשר לנו להגיע להישגים הללו ולפאר את שמה של אוניברסיטת רייכמן. מנהל הספורט בנוי על אנשי צוות וסטודנטים רבים המתנדבים כמנהלים, מאמנים ותומכי לימודים. כעת פנינו לשנה הבאה – אפשרי להגיע למקום הראשון אך לשמור עליו זה כבר סיפור אחר".

בין ההישגים המצוינים שלנו ניתן למנות:

1. נבחרת הנשים בשחייה – מקום 1
  2. נבחרת הג'ודו – מקום 1
  3. קט-רגל גברים – מקום 1
  4. כדורסל גברים – מקום 1
  5. כדורשת נשים – מקום 1
  6. כדוריד גברים – מקום 1
  7. גלישת רוח גברים – מקום 1
  8. נשים כללי – מקום 2
  9. גברים כללי – מקום 1

שרון לחמן רייך, מנהלת נבחרות הספורט: "אוניברסיטת רייכמן נמצאת על מפת הספורט ההישגי מאז ומתמיד. עוד כסטודנטית וכספורטאית אני זוכרת את הכמיהה העזה לפודיום ואת האמביציה לנצח. כל אלו כחלק מגאוות היחידה של אוניברסיטת רייכמן. כיום, כמנהלת נבחרות הספורט באוניברסיטה, אני גאה להמשיך את המורשת ולמנף את הספורט הסטודנטיאלי למחוזות חדשים. כל זה לא היה יכול לקרות ללא ניצוחו של אילן קובלסקי על העשייה ההישגית המורכבת הזו ביד רמה, וכן הסטודנטים עצמם המהווים חומר אנושי יוצא דופן ונהדר!"

בנות נבחרת הכדורגל מצטלמות כקבוצה מול שער כדורגל
בני נבחרת הכדורגל מול מדרגות