"לחבר בין תיאוריה, ערכים למציאות" נסיעה לימודית לניו יורק של סטודנטים ממסלולי התואר השני בתוכניות ה-MBA

24 מאי

אוניברסיטת רייכמן

בית ספר אריסון למנהל עסקים

משלחת של כ- 45 סטודנטים ואנשי סגל ממסלולי עידן דיגיטלי, נדל"ן ו-Big-Data של תוכניות ה- MBA חזרו מנסיעה לימודית בניו יורק, ארה"ב.

את המשלחת הובילו מיכל אולמרט ניישטיין, שירלי ברודצקי פורת, ללי דוד, אורנה כהן, אלעד מדאני, מיכל עמיר ומיכל גולוגורסקי והתלווה אליה גם פרופסור ניראון חשאי, ראש תוכניות ה- MBA ודיקן בית הספר אריסון למנהל עסקים.

המשלחת נפגשה עם אנשי עסקים ויזמים מובילים לשיחות מרתקות בהן נחשפו לאתגרים ולדילמות העסקיות של החברות והאנשים המובילים אותן.

המפגשים היו מגוונים וכללו סטרטאפים צעירים, חברות מבוססות ובשלות, קרנות הון סיכון, בנקים להשקעות, קרנות גידור ולסיום סדנה מעשית וחווייתית ב- Cornell Tech שמטרתה לתרגל חשיבה יצירתית.

בין היתר, פגשה המשלחת את אראל מרגלית, יזם ישראלי, יו"ר ומייסד של קרן הון הסיכון JVP שטען שהחברה שלנו זקוקה לאנשים מבריקים עם רעיונות גדולים. לדבריו עתיד האקוסיסטם היזמי בישראל תלוי ביכולת לכלול בכלכלת ההייטק גם גיאוגרפיות ומגזרים חדשים, בדגש על שילוב של אוכלוסיות מיעוט. בנוסף, סיפר על האופן בו הוא פועל להקמתם של שבעה מוקדי צמיחה, חדשנות וכלכלה בצפון ובדרום ישראל, בהם מרכזי פוד טק בקריית שמונה ובגליל העליון, פארק הסייבר בבאר שבע ורובע הניו מדיה בירושלים.

הסטודנטים ביקרו ב- New Lab מרכז יזמות מרהיב ומעוצב בברוקלין, אשר נמצא בחוד החנית של המאמץ להפיכתה של ניו יורק לאקוסיסטם הסטרטאפיסטי המוביל בעולם. ב-New Lab שוכנים למעלה מ-200 סטרטאפים שמפתחים רעיונות פורצי דרך כדוגמת מקררים לגידול הידרופוני של צמחי מאכל במטבח הביתי, עור להלבשה הנעלה וריפוד שמופק מקולגן בתהליכי ביו פבריקציה (מבלי להשתמש בבעלי חיים) ומתקנים שמאפשרים לבעלי מכוניות לטעון אותן בחשמל בשעות בהן מחירו נמוך, ולמכור בחזרה את החשמל לרשת בשעות הביקוש הגבוה (בהן מחירו גבוה יותר).

דנה חרמש רשף, מייסדת ומנכ"ל inCitu, סיפרה על האפליקציה שפיתחה, שמאפשרת לכל אדם לחוות את עתידה של עיר מגוריו באמצעות מציאות רבודה (Augmented Reality) לבחון את ההשפעות הפוטנציאליות של מיזמי נדל"ן על המרחב העירוני, ולהשפיע על ההחלטות שמעצבות את עתיד החיים בעיר.

עודד ברנר שסיפר איך הכישרון לספר סיפורים ליווה אותו לאורך קריירה ארוכה שראשיתה בחלום להיות סופר, המשיכה ביכולת לספר סיפורים באמצעות שוקולד ובגלגולו החדש במיזם Blue Stripes שמציע מגוון מוצרים המבוססים על החלקים הפחות מוכרים של אגוז הקקאו.

אלכס משינסקי, מנכ"ל ומייסד שותף של חברת הבלוקצ'יין Celsius שחלק עם המשלחת את סיפור היזמות שלו וגילה להם מה המכנה המשותף בין Voice over IP ל-בלוקצ'יין.

לורנט מורעלי, נשיא קושנר, שסקר את התמורות בשוק הנדל"ן האמריקאי על רקע עליית הריבית, האינפלציה והחשש ממיתון.

אין ספק שזו הייתה הזדמנות נדירה לקבל נקודת מבט נוספת ומרתקת על עשיית עסקים גלובליים.