עיון חגיגי בנושא משפט וטכנולוגיה

לרגל יציאתו לאור של הספר טכנולוגיות מתפרצות: אתגרים בדין הישראלי

05 דצמבר

ביום שני 5.12.2022 התקיים ערב עיון חגיגי בנושא משפט וטכנולוגיה לרגל יציאתו לאור של הספר 'טכנולוגיות מתפרצות: אתגרים בדין הישראלי', בעריכת פרופ' ליאור זמר, פרופ' דב גרינבאום וד"ר אביב גאון.

הספר מציג, לראשונה בפני הקהילה המשפטית בישראל, את האתגרים הקיימים בדין הישראלי על רקע הפצעתן של הטכנולוגיות המתפרצות לחיינו – טכנולוגיות חדשניות המצויות בשלבי התהוות, המשפיעות על היבטים שונים במרחב החיים הציבורי והפרטי.

בערב העיון, שהנחה עורך המשנה של הספר, עו"ד שגיא לפיד, נשאו דברים פרופ' ורדה ליברמן, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים באוניברסיטת רייכמן, ופרופ' ליאור זמר, העורך הראשי של הספר, דיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים באוניברסיטת רייכמן וראש תכנית ה- MA במשפטים טכנולוגיה וחדשנות עסקית.

בפאנל השתתפו שתיים ממחברות המאמרים בספר: ד"ר איריס סורוקר (שחיברה יחד עם פרופ' דפנה רבן את המאמר בספר בנושא "מונופולים דיגיטליים"), ופרופ' אורית פישמן אפורי (שחיברה יחד עם עו"ד אור סדן את המאמר בספר בנושא "ענקיות הרשת כגופים-דו מהותיים: פיתוח ממשל דיגיטלי בישראל"), פרופ' פישמן אפורי הציגה את המאמר מתוך הספר ודיברה על המרחב הדיגיטל ועל התלות של החברה האזרחית במפעילי המרחב הדיגיטלי, כמו כן על השימוש ההולך והגובר במרחב הדיגיטלי לקבלת החלטות המשפיעות על הפרט. פרופ' פישמן אפורי דנה בשאלות כמו כיצד ניתן להכפיף חברות מסחריות לכללי המשפט המנהלי/ציבורי וכיצד ניתן להחדיר את עקרונות המשפט המנהלי לתוך המשפט הפרטי.

בסיום האירוע הגיבו שניים מעורכי הספר, חברי סגל בית ספר הארי רדזינר למשפטים ומרצי תכנית ה- MA: פרופ' דב גרינבאום וד"ר אביב גאון. השניים התייחסו בדבריהם בין היתר, לחשיבות הרבה שקיימת בעת הזאת להתמודדות עם האתגרים שמציבות הטכנולוגיות המתפרצות בפני המערכת המשפטית בישראל, מתוך ראייה צופה פני עתיד.