המוח הוא הנעלם הגדול ביותר והמערכת המורכבת והמסקרנת ביותר בעולם הביולוגי: איך מידע מקודד במוח? איך נעשה עיבוד של אינפורמציה? כיצד אנו זוכרים? ואיך כל זה משפיע על ההתנהגות? כל אלו הן שאלות שסקרנו את החוקרים מאז ומתמיד.
לצד התבוננות מעמיקה ומחקר אמפירי נרחב, היכולת להבחין בנפלאות התבונה בים העצום של נתונים ותצפיות מחייב גישה חישובית ויכולות אלגוריתמיות. מאידך, מבנים ותהליכים מוחיים וקוגניטיביים מעשירים את עולם מדע הנתונים והמחשוב בגישות חדשות ומודלים יצירתיים.
בשנים האחרונות, עם הנסיקה של למידת מכונה ואינטליגנציה מלאכותית, חוקרים מוצאים דמיון רב בין רשתות מלאכותיות (deep neural networks) ורשתות ביולוגיות של נוירונים. חוקרי מוח מנסים היום להבין את צפונות המוח בשיטות עדכניות של למידת מכונה ולהבין תהליכי עיבוד ביולוגיים תוך הקבלה לתהליכי עיבוד ברשתות מלאכותיות. חוקרי מוח ומפתחים בתחומים של ממשקי אדם מכונה, נדרשים היום להבין ולשלוט הן בצד הביולוגי הקוגניטיבי והן בצד החישובי של למידת מכונה ומודלים מתמטיים. בהתאם לכך, נדרשת הכשרה רחבה ומולטי-דיסציפלינרית כבר במהלך לימודי התואר הראשון.
על מנת להכשיר סטודנטים שמעוניינים להיכנס לתחום מרתק זה, יפתח לראשונה בשנת הלימודים תשפ"ג מסלול לתואר ראשון במדעי המחשב עם חטיבה בקוגניציה וחקר המוח. תוכנית זו משותפת לבית הספר אפי ארזי למדעי המחשב ולבית הספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה. התוכנית מיועדת לסטודנטים המתעניינים במדעי הקוגניציה בהיבטים חישוביים והתנהגותיים תוך שילוב של חקר המוח, חישוב עצבי, וממשקי מוח מכונה. מעבר לקורסי הליבה של מדעי המחשב, סטודנטים במסלול הזה ילמדו במסגרת בית הספר לפסיכולוגיה נושאים, כגון: רכישת שפה, זיכרון ולמידה, קשב ומודעות, תפיסה, חשיבה יצירתית והתשתית המוחית של יכולות אלו. סטודנטים שיסיימו את המסלול יוכלו להרחיב לתואר ראשון מלא בפסיכולוגיה עם תוספת של קורסי השלמה.