22 ינואר
2023

"היסטוריה בבית הספר למשפטים! אתמול הוכרז באירוע רשמי הדוקטור הראשון של בית הספר הארי רדזינר למשפטים ואוניברסיטת רייכמן, עו״ד אייל ברוק.

האירוע החגיגי, הראשון מסוגו באוניברסיטת רייכמן, כלל הגנה על עבודת הדוקטורט של עו"ד ברוק בנושא זכויות יוצרים בעידן הדיגיטלי בהנחייתו של פרופ׳ ליאור זמר, דיקן בית הספר למשפטים.

עו"ד ברוק הציג את עבודת הדוקטורט שלו בפני מכובדים ביניהם חברי הוועדה הבוחנת, סגל בית הספר למשפטים וחוקרים מובילים בתחום.
בתחילת האירוע אמר פרופ׳ אוריאל רייכמן, מייסד אוניברסיטת רייכמן ויו״ר הדירקטוריון בהתרגשות: ״זה סימן דרך, למעשה קביעה שאנחנו לא רק הוסמכנו לתת דוקטורטים אלא שאנחנו מעניקים דוקטורטים״.
פרופ׳ רפי מלניק, נשיא האוניברסיטה אמר: ״זהו יום היסטורי לאוניברסיטת רייכמן. לראשונה, האוניברסיטה שלנו נמצאת על סף הסמכת הדוקטור הראשון שלה. דוקטור תוצרת אוניברסיטת רייכמן".

פרופ' ליאור זמר, דיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים, שהנחה את הדוקטורט, ציין: "זו זכות גדולה לעמוד כאן היום. המילה חלוציות תמיד הגדירה את האוניברסיטה שלנו, שהוקמה מתוך אידיאולוגיה, פתיחת שערי ההשכלה הגבוהה, רצון ליצור מודעות בקרב הסטודנטים ליכולותיהם תוך שמירה על חירות ואחריות".

חברי הועדה הבוחנת היו פרופ‘ אנדראס ראמטיאן, Law of School Glasgow, פרופ‘ שלומית יניסקי-רביד, בית הספר למשפטים, הקריה האקדמית אונו ו-School Law Fordham, פרופ‘ מרים מרקוביץ-ביטון, הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן, פרופ‘ דב גרינבאום, ראש מכון צבי מיתר, בית ספר הארי רדזינר למשפטים, אוניברסיטת רייכמן ופרופ‘ ליאור זמר, דיקן בית ספר הארי רדזינר למשפטים, אוניברסיטת רייכמן.

אייל הינו בעל תואר מוסמך בקרימינולוגיה (M.Phil) מאוניברסיטת קיימברידג’, ובעל תואר מוסמך נוסף במשפטים (LL.M) בהצטיינות מאוניברסיטת תל אביב. בוגר תואר ראשון במשפטים (LL.B.) מאוניברסיטת ,Warwick שם כיהן כזוכה מלגת נגן העוגב.

עו"ד ברוק משמש כמרצה אורח בנושאי זכויות יוצרים ותעשיית המוזיקה בארץ ובחו"ל, והינו מרצה אורח באוניברסיטה בוינה. עו"ד ברוק הינו מייסד ובעלים של משרד עו"ד בתחום הקניין הרוחני. שימש בעברו כיועמ"ש של חברת התקליטים הליקון. כמו כן, הינו מייסד משותף של חברת Scentcom , חברת סטארט אפ המפתחת טכנולוגיית ריח דיגיטלית.

לצד פעילותו המשפטית, עו”ד ברוק הינו בעל ניסיון מוזיקלי עשיר ורב שנים בישראל ובאנגליה: כקלידן להקת “שפיות זמנית", עימה הוציא שני אלבומים (“הקיץ האחרון”); במסגרת פעילות מוסיקלית ענפה שניהל באנגליה וכנגן עוגב.

בסיום ההצגה, חברי הועדה שיבחו את עבודת המחקר של עו״ד ברוק, ציינו כי היא עבודה מצטיינת ונתנו לה ציון 'מעולה'. לאחר שלב ההגנה והדיונים החליטו להעניק לעו"ד איל ברוק את תואר הדוקטור הראשון של האוניברסיטה!
כולנו גאים ונרגשים. מזל טוב!"