חדשות

טקס הענקת דוקטור לשם כבוד לשנת 2022

09 יוני
2022

שתפו ב:

אוניברסיטת רייכמן העניקה תארי דוקטור לשם כבוד לאישים שתרמו רבות לאוניברסיטה ולחברה הישראלית

 

מקבלות ומקבלי התואר; ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות; ברוך איבצ'ר, איש עסקים ופילנתרופ; יאיר בלחובסקי רוזנטל; בן ג'נה, ד"ר אלברטו ויטלה; חיה ונחמיה למלבאום

 

 

ביום חמישי, 2 ביוני 2022, התקיים ברחבת רדזינר טקס חגיגי להענקת תארי דוקטור לשם כבוד של אוניברסיטת רייכמן. את התארים העניקו פרופ' אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן, פרופ' רפי מלניק, נשיא אוניברסיטת רייכמן ואודי רקנאטי, נגיד אוניברסיטת רייכמן. התואר הוענק לאישים שפועלם משקף ערכים של ציונות, יזמות, אחריות חברתית, אקדמיה, פילנתרופיה והצלחה עסקית, ובהוקרה על תרומתם המשמעותית למדינת ישראל, לעם היהודי ולאוניברסיטת רייכמן.

 


הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן, פרופ' אוריאל רייכמן נשא דברים ובירך כל אחת ואחד ממקבלי התואר וציין את פועלם: "בתור מוסד חלוצי שאינו נתמך על-ידי המדינה, אנו מודים לקבוצת הידידים שמאפשרת את המשך תרומתה של האוניברסיטה לחינוך מנהיגות העתיד של החברה. הערכתנו נתונה גם לאנשים הפועלים באומץ לאור ערכי היסוד של החברה, ולמול התנכלויות והתקפות אישיות".

 


נשיא אוניברסיטת רייכמן, פרופ' רפי מלניק: "השנה אנו מעניקים לראשונה את תארי דוקטור של כבוד כאוניברסיטה. אנו מתכבדים להוקיר את אלה שבחרו לתרום למדינת ישראל ולאקדמיה הישראלית במגוון תחומים, ומודים להם על פועלם הרב".

 

 

על מקבלי תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת רייכמן:


ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, הובילה עם מנכ"ל המשרד ופרויקטור הקורונה את ניהול התפרצות מגפת הקורונה בישראל, והייתה שותפה בכירה להובלת מבצע החיסונים ולניתוח הנתונים הראשון בעולם שהעיד על הצורך במנת דחף. בסיום לימודיה בניו המפשיר נבחרה לתפקיד האפידמיולוגית הראשית במשרד הבריאות של המדינה. שם גם פיתחה ד"ר אלרעי-פרייס תוכנית אסטרטגית לקביעת יעדים למשרד הבריאות ומערכת לשיתוף מידע על מדדי בריאות הציבור. בסיום כהונתה שבה לישראל, לבית החולים כרמל, וקיבלה הכרה כמומחית בבריאות הציבור.


בעיצומו של הגל השני של מגפת הקורונה בישראל התבקשה ד"ר אלרעי-פרייס להוביל את שירותי בריאות הציבור, ובנובמבר 2020 מונתה לתפקיד ראש השירות. היא הפכה לאחת הדמויות הבולטות בישראל בהתמודדות עם המגפה וייצגה את משרד הבריאות בדיונים מכריעים בממשלה ובוועדות הכנסת. היא הייתה שותפה לכתיבת כ-20 מאמרים שהציגו מידע מקצועי על ניהול המשבר לאור הניסיון שנצבר בישראל.
תואר הכבוד מוענק לאלרעי-פרייס על פעילותה הענפה למען בריאות הציבור בישראל ובארצות הברית, ובהערכה על תפקידה המכריע והנחוש במאבק בהתפשטות נגיף הקורונה, ועל היותה דוגמה ומופת למילוי שליחות בבריאות הציבור ביושר, במקצועיות בלתי מתפשרת ובאומץ לב גם מול התנגדויות עיקשות והתקפות אישיות.

 

 

ברוך איבצ'ר, איש עסקים ישראלי ואישיות ציבורית בפרו, הוא סיפור של אומץ, תקווה ותרומה רבה לחברה הישראלית גם ממרחקים. כלוחם למען חופש הביטוי, תמך בכתבי הערוץ כשחשפו שחיתות של מנהיגי המדינה בסחר בסמים. כדי להשתיקו החל המשטר הדיקטטורי לרדוף אותו; אזרחותו נשללה ועסקיו הוחרמו. איבצ'ר זכה לתמיכת הקונגרס האמריקאי וגורמים באירופה על עמידתו ההרואית בחזית חופש הביטוי, ולבסוף זכה בבית הדין הבין-לאומי האמריקאי במשפט כנגד הממשלה הפרואנית. לאחר נפילת השלטון בפרו שב למדינה וזכה להוקרת עשרות אלפים מאזרחיה.


בראשית דרכו של המוסד תרם את אודיטוריום איבצ'ר, הגדול ביותר בקמפוס. ב-2015 נוסף בזכות תרומתו בית הספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, וב-2019 - מכון המחקר ברוך איבצ'ר למוח, קוגניציה וטכנולוגיה. איבצ'ר מעורב בעולם העסקים הישראלי, וכאיש עסקים חובק עולם תמיד שמורות אצלו פינה חמה בלב ותרומה גדולה למדינה ולחברה בישראל. תיאטרון בית ליסין נקרא על שמו לאור תרומתו הנדיבה, והוא תרם למפעלי תרבות נוספים ולארגון הפועל כנגד שחיתות בחברה הישראלית.

תואר הכבוד מוענק לאיבצ'ר על תרומתו לחינוך, לתרבות ולחברה בישראל, על מעורבותו בקידום עסקים ועל תרומתו לחופש הביטוי ופועלו כנגד שחיתות שלטונית בפרו, ועל תמיכתו והיותו ידיד אמת לאוניברסיטת רייכמן מתחילת דרכה.

 

 


עו"ד יאיר בלחובסקי רוזנטל, לשעבר יו"ר אגודת הסטודנטים ויו"ר ארגון הבוגרים באוניברסיטת רייכמן. שירת בצה"ל בתפקידים פיקודיים ומבצעיים, ומתמיד בשירות מילואים פעיל ומכהן כסגן מפקד יחידת סיירת נח"ל. הוא בוגר תארים ראשון ושני באוניברסיטת רייכמן ובוגר תוכנית רבין למנהיגות, המכשירה סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה למנהיגות ערכית במגזר החברתי-ציבורי. כיו"ר אגודת הסטודנטים הוביל מיזמים באוניברסיטה וברמה הארצית, למשל חמ"ל סיוע לנפגעי השריפה בכרמל. האגודה בהנהגתו פעלה בין השאר לקידום מעמד משרתי המילואים וסייעה למעוטי יכולת ולשורדי השואה.


בלחובסקי רוזנטל חבר באסיפה הכללית של אוניברסיטת רייכמן, ומשפחתו תרמה להקמת מרכז ההדמיה על שם רות ומאיר רוזנטל. במסגרת פעילותו החברתית הענפה הוא בין השאר חבר הוועד המנהל בעמותת "הדרך השלישית – מרכז ישראלי לחידוש הציונות", ודירקטור בפורום הישראלי למנהיגות.


תואר הכבוד מוענק לבלחובסקי רוזנטל על פעילותו הציבורית הענפה למען המדינה והחברה בישראל, ביטחון המדינה והמורשת הציונית והיהודית, ובהערכה עמוקה לתרומת משפחתו ולקשר החזק שלו עם אוניברסיטת רייכמן במהלך לימודיו וכיו"ר ארגון הבוגרים וחבר האסיפה הכללית.

 

 


בן ג'נה, מאנשי הנדל"ן המובילים והמצליחים בפלורידה, מקדיש את זמנו לפעילות פילנתרופית ענפה למען העם היהודי ומדינת ישראל. הודות לנדיבותו סטודנטים ישראלים רבים ממוצא אתיופי זכו להצטרף למשפחת אוניברסיטת רייכמן. לצד פעילותו העסקית, ג'נה מעורב בפעילות ציבורית וחברתית בקהילה היהודית של דרום פלורידה. בני הזוג הקימו בנק מזון כשר במחוז ברווארד שמבטיח לתושבים גישה למזון כשר ובריא. כמו כן, תרמו אמבולנס לקרן ישראל אחת בעקבות שירותו של בנם שריה בצה"ל, ולפני חודשים אחדים חנכו אודיטוריום על שמם באולפנת אוריה בגוש עציון. בשנת 2005, הוקמה קרן המלגות לישראלים ממוצא אתיופי, במסגרתה תרם ג'נה וכך זכו למעלה מ-100 סטודנטים ממוצא אתיופי לקבל מלגה מלאה למימון לימודיהם באוניברסיטת רייכמן, יחד עם מחשב נייד חינם והשתתפות בהתמחויות ובסיורים מטעם האוניברסיטה ברחבי העולם.


תואר הכבוד מוענק לג'נה בהערכה על פעילותו הפילנתרופית המשמעותית למען הקהילה היהודית ומדינת ישראל ובהוקרה על תרומתו לשילוב צעירים ישראלים יוצאי אתיופי באוניברסיטת רייכמן ובחברה הישראלית, ובתודה מקרב לב על ידידותה של משפחת ג'נה עם אוניברסיטת רייכמן.

 

 


ד"ר אלברטו ויטלה, אחד האישים הבולטים והמשפיעים ביותר בעולם ההוצאה לאור בארצות הברית. בשנת 1975, החל בקריירה מרשימה בתחום ההוצאה לאור ובשנת 1989, מונה ליושב ראש, נשיא ומנכ"ל רנדום האוס, בית ההוצאה לאור הגדול ביותר בעולם בשפה האנגלית. בהובלתו של אלברטו, שנמשכה עד שנת 1998, נכנסה רנדום האוס לעידן הדיגיטלי עם שיווק ספרים באינטרנט ופיתוח מוצרי מולטימדיה. בנוסף הייתה מחלוצי הספרים האלקטרוניים וספרי שמע בעולם ההוצאה לאור. בעברו שימש אלברטו חבר במועצת המנהלים של קולג' מרסי והוא תומך בפעילות של הליגה נגד השמצה ושל מוזיאון השואה. אלברטו היה מי שהוביל להקמת קרן התרומות עבור האוניברסיטה וכן שותף מרכזי בעיצוב עתידה. בנוסף, הוא תומך באופן קבוע בפעילויות השוטפות של האוניברסיטה, ובהן מודל האו"ם, מועדון השגרירים ועוד.


התואר מוענק לויטלה בהערכה על הישגיו, קידום החדשנות ויכולות המנהיגות שהפגין בניהול בתי ההוצאה לאור המובילים בעולם, ובאמירת תודה מקרב לב על ידידותו העמוקה והחמה עם אוניברסיטת רייכמן במשך שנים רבות ועל תרומתו לפעילות האקדמית והחברתית לסטודנטים ולאוניברסיטה.

 

 


חיה ונחמיה למלבאום מעורבים בפעילות פילנתרופית מגוונת שבמרכזה הנצחת זכרה של בתם האהובה, ובכלל זה קרן מלגות שפועלת באוניברסיטת רייכמן. בשנת 2000 איבדו בני הזוג את בתם אלה, לאחר מאבק בסרטן המלנומה. בעקבות האסון הקימו את "מכון אלה למלבאום לאימונו-אונקולוגיה, מלנומה וסרטן העור" בבית החולים שיבא, כדי לפעול לחקר המחלה שקטעה את חייה הצעירים. הם ממשיכים לממן ולהחזיק את המכון בעל השם הבין-לאומי, המעניק טיפולים ייחודיים שמצילים את חייהם של אלפים. לפני 20 שנה הקימו חיה ונחמיה את "קרן אלה למלבאום", שמעניקה מלגות לצעירים המתמודדים עם קשיים כלכליים. גם בנם ירון הוא בוגר האוניברסיטה.


תואר הכבוד מוענק לחיה ונחמיה כאות הוקרה על פעילותם הפילנתרופית המתמשכת והמגוונת להנצחת זכרה של אלה למלבאום, וכאות הערכה ותודה מקרב לב על ידידותם החמה וארוכת השנים עם אוניברסיטת רייכמן ועל תרומתם הנדיבה באמצעות קרן המלגות.