נאום ראש המוסד, דוד ברנע, בכנס המכון למדיניות נגד טרור

12 ספטמבר

המכון למדיניות נגד טרור (ICT)

נאום ראש המוסד, דוד ברנע, בכנס המכון למדיניות נגד טרור (ICT) באוניברסיטת רייכמן: "גם בעודה מוחלשת, איראן מובילה קמפיין חובק עולם לפגיעה ביהודים וישראלים רק משום שהם יהודים. בתקופה האחרונה סיכלנו עשרות פיגועים"

ראש המוסד, דוד ברנע, פתח את היום השני של כנס "בעין הסערה" של המכון למדיניות נגד טרור (ICT) באוניברסיטת רייכמן.

ברנע הדגיש בדבריו את העיסוק האיראני בטרור: "בעשור האחרון הטרור תפס חלק מרכזי בעיסוק שלנו. הטרור האיראני נכח כל העת והעסיק אנשי מוסד רבים לפני, ונוכח ביתר שאת גם בשיח היום. הטרור הוא חלק בלתי נפרד מהאיום האיראני במדינות רבות ברחבי העולם. מדובר במשטר שביסס את שלטונו על הפחדה ואלימות ודוגל באלימות כאמצעי לגיטימי. מדובר בטרור מדינתי שנעשה בהוראה מפורשת של המנהיג. הטרור מוצא לפועל בידי ארגוני המשטר, המודיעין ומשמרות המהפכה, ללא פעולות אקראיות ופעולות ספונטניות. זהו טרור מדינתי מתוכנן ושיטתי- טרור אסטרטגי. מנהיג איראן מורה על הרחבת פעילות הגרעין, תומך בארגוני טרור ומפיץ טרור בארגוני העולם. אסור להתייחס לטרור כמשרת מטרות נשגבות אלא בעל מטרה אחת- לקנות למשטר כוח ושליטה ואמצעי להשתקת מתנגדיו. הטרור משמש להפרת מאזן הכוח האזורי. במישור הבינלאומי משמש את איראן כחלופה לדמוקרטיה, לצורכי סחטנות וכקלף מיקוח. המשטר האיראני מפר חוקים אידיאולוגיים תוך ניצול ציני של האסלאם".

ברנע ציין את עשרות הפיגועים האיראנים שסוכלו בעת האחרונה: "גם בעודה מוחלשת, איראן מובילה קמפיין חובק עולם לפגיעה ביהודים וישראלים רק משום שהם יהודים. בתקופה האחרונה סיכלנו עשרות פיגועים. בקפריסין סוכל פיגוע באנשי עסקים, בטורקיה באיש עסקים ודיפלומט ובקולומביה באנשי עסקים ישראליים. בכלל המקומות, המפגעים נתפסו עם נשקים וסיפרו בחקירה את יעד ניסיון הפגיעה. ארגון המודיעין של משמרות המהפכה שיגר שלוש חוליות שונות בו זמנית להרוג כל ישראלי ללא הבחנה. בזכות מודיעין איכותי ומקצועיותם של עובדי ועובדות המוסד ושיתוף פעולה מלא עם ארגוני הבטחון סיכלנו אירועי טרור רגע לפני הלחיצה על ההדק כנגד ישראלים ואזרחים תמימים".

ברנע התייחס לשיחות בנושא הסכם הגרעין המתקיימות בימים אלה והדגיש כי: "שיחות הגרעין אינם מהוות גורם מרסן בשום אופן. פעילות הטרור מתבצעת ומתרחבת גם לארצות הברית ולאירופה תוך כדי המו"מ בוינה. בעזות מצח וללא מורא נעשים ניסיונות לפגוע על אדמת ארה״ב בבכירים אמריקאים, בהם היועץ לביטחון לאומי לשעבר, מזכיר המדינה לשעבר, מתנגדי המשטר האיראני ופעילי זכויות אדם. מבחינת האיראנים- זוהי הוכחה לכך שניתן להפריד ולקיים שיח תרבותי על הסכם הגרעין עם חזות מערבית מטעה ומנגד ניתן לפעול בטרור כנגד בכירים ואזרחים אמריקאים. ההפרדה המלאכותית הזו תמשיך להתקיים כל עוד העולם יאפשר כך".

עוד הוסיף ברנע כי: "ההפעלה בשלט רחוק, היא לא רק העדפה אופרטיבית. זו מדיניות ודרישה עקבית של מנהג איראן ח'אמינאי, שממלא צורך אסטרטגי לספק לאיראן מרחב הכחשה. בראייתו בהיעדר יכולת לקשור את הפעילות האסורה לאיראן, כמובן ללא נחישות מדינית נגדית שתגשר על הפער, המשטר פתור מאשמה ויכול לשחק עם יתר העולם על פי הכללים האיראנים. מרחב ההכחשה מקנה לו חסינות, וזו מאפשרת לו להמשיך בטרור באופן בלתי מרוסן. ניתן רק לשער כיצד תפעל איראן כאשר ההסכם כבר יהיה חתום וכאשר לא תהיה תחת לחץ מדיני וכל החסמים ירדו".

ראש המוסד המשיך והתייחס לפגישתו בארה"ב בשבוע שעבר: "בשבוע שעבר הצגתי בארה"ב את המשמעויות של החתימה על ההסכם. כפי שהזהרתי את ארה"ב, חתימה על הסכם הגרעין פירושה שמשטר הטרור יקבל מיד כ-6 מיליארד דולר, בנוסף ל-90 מיליארד דולר בשנה הראשונה ועוד עשרות רבות של מיליארדים. נניח שרק חלק קטן מהתוספות ילכו לטרור - אז כבר האתגר שלנו ושל כל העולם למנוע טרור יהיה אדיר. זו אחת החולשות המובהקות של ההסכם. ההסכם דווקא יקרב את איראן למימוש תוכנית הגרעין - הוא מיטיב לטווח הקצר, אבל רע לטווח הארוך".

ברנע סיים את דבריו ואמר כי: "חשוב לי להדגיש אנחנו לא לוקחים חלק במשחק עצימת העיניים הזה, אנחנו לא מפנים את עיננו מהאמת המוכחת, אנחנו מסתמכים על עובדות, מכירים את החזון האיראני ורואים את התממשותו בפועל. לכן, גם אם ייחתם ההסכם הוא לא יקנה חסינות מפני פעולות המוסד. כראש המוסד אני רוצה להבהיר, למשטר האיראני אין ולא יהיה מרחב הכחשה, המוסד ושותפיו חשפו וימשיכו לחשוף את מי שעומד מאחורי ניסיונות הפיגוע מטהרן. למשטר האיראני אין ולא יהיה מרחב חסינות. המוסד ימשיך לתבוע את הדין מכל המעורבים בניסיונות הפיגוע- מאחרון המופעלים ועד ראשון מקבלי ההחלטות. הצמרת האיראנית חייבת להיות ערה לכך כי הפעלת כוח נגד ישראל או ישראלים באופן ישיר או באמצעות שליחים תיענה בתגובה כואבת אל מול הגורמים האחראים לכך על אדמת איראן".

לצפייה בנאומו המלא של ראש המוסד: