אוניברסיטת רייכמן פועלת להקמת בית אקדמי לחוקרות/ים ישראלים מהעולם

11 ינואר
2023

לראשונה אירחה האוניברסיטה קבוצת חוקרות וחוקרים, במטרה להדק את שיתוף הפעולה שלהם עם האוניברסיטה

אוניברסיטת רייכמן פועלת להקמת בית אקדמי לחוקרות וחוקרים ישראלים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, ואירחה אותם בקמפוס כחלק מפרויקט "Brain Sharing" שמטרתו לחזק ולקרב אותם לאוניברסיטה, וליצור איתם שותפות אקדמית ומחקרית. במשלחת הראשונה השתתפה קבוצה של חוקרים ישראלים בכירים באוניברסיטאות, מובילות כמו, אוניברסיטת סטנפורד, מינסוטה, קורנל, INSEAD ועוד.

"מדינת ישראל היא היצואנית הגדולה ביותר של מרצים לארה"ב ביחס לגודל האוכלוסייה , או במילים אחרות מובילה עולמית בבריחת מוחות" (מתוך דו"ח אקדמאים ישראלים בחו"ל ופעולות להשבתם לישראל, אלירן זרד, יוני 2020). על-סמך מסקנה זאת החליט נשיא האוניברסיטה, פרופ' רפי מלניק, ליזום את הפרויקט.

הביקור הינו אירוע שיא שמגיע לאחר סדרת מפגשי זום שהתקיימו במהלך השנה האחרונה בנושאים שונים בראשות נשיא האוניברסיטה, ובהשתתפות החוקרים, דיקני בתי הספר השונים ונציגי ההנהלה. הנושא העומד במרכזו של הביקור הוא נושא ה"חוסן" ברמה האישית, החברתית והלאומית. במסגרת הביקור השתתפו החוקרים בשני כנסים, הראשון בנושא "חוסן יזמי", והשני בנושא "חוסן בספורט". בין היתר ערכו החוקרים סיור בעוטף עזה בשיתוף הקואליציה הישראלית לטראומה, במסגרתו נפגשו עם תושבי העוטף, גורמים צבאיים העוסקים בחוסן ומרכזי חוסן.

נשיא אוניברסיטת רייכמן, פרופ' רפי מלניק: "בכל שנותיי הרבות באקדמיה צפיתי בדאגה בתופעה ההולכת ומתרחבת של בריחת המוחות, ותהיתי כיצד אני יכול לעזור להאטת התופעה. מתוקף תפקידי אני רואה בקידום מחקר איכותי ופורץ דרך שליחות לאומית ראשונה במעלה, על כן הצבתי לי למטרה לחבר חוקרים ישראלים ויהודים שנמצאים באוניברסיטאות הטובות ברחבי העולם, ולהיות עבורם בית אקדמי בישראל שייתן מענה לצרכיהם. ממהלך שכזה כל הצדדים יוצאים נשכרים".

משתתף המשלחת פרופ' גיא הופמן, אוניברסיטת קורנל: "תוכנית "Brain Sharing" היא יוזמה מקורית ומועילה. כחוקר ישראלי שחי בארה״ב אני תמיד שמח לשמר את הקשר עם האקדמיה בארץ, והמיזם הזה נותן לכך מסגרת. בזמן הכינוס החורף הצלחתי לחדש את יחסי המחקר עם המעבדה לחדשנות במדיה בראשות פרופ׳ אורן צוקרמן, באוניברסיטת רייכמן, והתחלנו בהנחיה משותפת של סטודנטים, תכנון עריכת ספר ודיון על שיטות מחקר מתחדשות. אני מצפה להמשיך את העבודה המשותפת גם כשאחזור לארה״ב. מעבר לכך מאד נהניתי מהכנס של בית ספר אדלסון ליזמות, שנתן פרספקטיבות לא רק מהמחקר המקומי על יזמות, אלא גם מיזמים ומשקיעים בתעשיית הטכנולוגיה בארץ".