תואר שני בפסיכולוגיה חברתית התואר הנכון, בזמן הנכון

27 מרץ

בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה

אולימפיאדת טוקיו, עושה רושם, כבר מאחורינו, ובכל זאת - הפעם היא הותירה חותם אחר.

לצד ההצלחות והניצחונות של הספורטאים הישראלים, בעיקר זכור לנו הווידוי הכנה של הספורטאית האולימפית סימון ביילס בשל מצבה הנפשי, או הטניסאית נעמי אוסקה שהודתה כי סובלת מדיכאון. המתח הנפשי בו שרויים המתעמלים ניכר ותוקשר.

במציאות חיינו האינטנסיבית, מחוזות הסטרס, מבחני התוצאה ותחושת המרוץ, אינן תופעות השייכות למקצועות הספורט או האקסטרים בלבד.

התחרותיות כבר לא מנת חלקם הבלעדית של האתלטים, החיים, כך נדמה, הינם מרתון מתמשך, חתירה אינסופית להישגיות ושבירת שיאים.

הציפיות גבוהות וכך גם עומק המשברים. טייסים, רופאים, אנשי צבא, סטרטאפיסטים, יזמים, מנהלים, אמנים ועוד, מתפקדים במתח גבוה כעניין שבשגרה, קורסים תחת לחץ. הדיכאון, בדומה להשמנה, הוכרז כלא פחות ממגפה. יותר ויותר אנשים באוכלוסייה זקוקים למנוחות, ניהול משברים, מענה ושיטות לקבלת החלטות ולהורדת הילוך, על מנת לתפקד ביעילות ובבריאות מיטבית.

אין פלא איפוא, שהתואר השני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטת רייכמן, ובייחוד חטיבת הפסיכולוגיה של הספורט והמאמץ, הוא מסלול שקרנו וחיוניותו עולים מדי שנה.

בפני בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות, נפתחת הזדמנות להזניק את הקריירה האישית, לצד בחירה בעלת ערך חברתי משמעותי ואינספור אפשרויות להשתלב בארגונים שונים ומגוונים.

לשמור על רוח ספורטיבית ויותר הבחירה בלימודי פסיכולוגיה חברתית ככלל, והחטיבה בפסיכולוגיה של הספורט והמאמץ בפרט, היא בחירה טבעית עבור כל מי שמחפש להתקדם בענף יישומי, המתפתח בקצב דינמי, או מרתוני, אם תרצו.

הזדמנות להעמיק ולהשפיע במקומות בהם מצוינות והישגיות נפגשים, על כל המשתמע - השלכות נפשיות ופיזיולוגיות - לטוב ולפחות טוב. פסיכולוגים חברתיים מוצאים את עצמם בסופו של התואר, בעלי ידע רב ורלוונטי בהבנת התנהגות הפרט והחברה.

בשונה מפסיכולוגים קליניים, המקבלים מטופלים, הפסיכולוגיה החברתית רלוונטית בהבנת התנהגויות אנושיות רבות, ויעילה בענפים רבים כגון פרסום, משפט, חינוך, רפואה, השקעות ועוד. החלטות רבות מתקבלות בהסתמך על מחקריה.

מיומנויות חברתיות, ניתוח התנהגויות, מחקרים פסיכולוגים, חקר השפעות, הם רק חלק מאותם תחומים מרתקים שהפסיכולוגיה החברתית מביאה וחוקרת.

בשנים האחרונות, ניתן למצוא יותר ויותר פסיכולוגים חברתיים בחברות שונות, מספקים מענה יישומי לפתרון קונפליקטים, לצד טיפולים התנהגותיים מגוונים.

תוכנית התואר השני בפסיכולוגיה חברתית מציעה שילוב מרתק של כלים מעולמות קבלת ההחלטות, ניהול רגשות והצבת מטרות, ולא פחות חשוב – אפשרות להתמקצע במסלול המבוקש והרלוונטי מתמיד של פסיכולוגיית הספורט והמאמץ.

פסיכולוגיה של הספורט והמאמץ – לא מה שחשבתם

פסיכולוגיה של הספורט והמאמץ היא ענף מרתק המתפתח והופך חיוני עבור יותר ויותר תחומים במשק ובעולם. לצד עבודה עם ספורטאים, פסיכולוג ספורט חיוני, כאמור, לכלל האנשים הנתונים תחת לחצים גבוהים, עומסים ולחץ מצטבר.

סטודנטים לומדים בכיתה

שיפור ביצועים עבור יחידים או קבוצות, חקר התנהגויות, יישום טכניקות נפשיות, הבנת השפעות פסיכולוגיות על רווחת הפרט ועוד, כל אלו הם רק קצה קצהו של היתרונות בהכשרה ובחירה בחטיבה זו.

המגמה ברורה ובעיקר מטאורית - מרבית הבכירים במשק, אנשים בעמדות מפתח ובמקצועות תובעניים, נדרשים לתפקד תחת לחץ, לקבל החלטות מכריעות, לשבור את השיא של עצמם כעניין שבשגרה.

התוכנית בפסיכולוגיה חברתית היא אחד המסלולים העשירים והמקיפים עבור סטודנטים לתואר שני, הכוללת לימודי תאוריה ומחקר מעמיקים (עם או בלי תזה) לצד בחירה באחת משלוש חטיבות לימוד: קבלת החלטות, יחסים בינאישיים ותהליכים קבוצתיים, או כאמור, פסיכולוגיה של הספורט והמאמץ. כל מסלול מעניק תואר שני בפסיכולוגיה, רישום בפנקס הפסיכולוגים, לצד הכשרה מעשית בארגונים מובילים במשק.

בכל אחת מחטיבות הלימוד מציעה אוניברסיטת רייכמן סגל מרצים וחוקרים בעלי שם, הכשרה אקדמית המהווה תשתית מצוינת ללימודי דוקטורט, יחד עם ארגז כלים להשתלבות כפסיכולוגים חברתיים יישומיים.

החטיבה לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט היא במילה אחת – הזדמנות.

הזדמנות ללימודי עומק, התנסות בשטח בארגונים מובילים וליווי על ידי מרצים בעלי שם עולמי.

הזדמנות להצטייד בכלים תאורטיים ומעשים מעולמות קבלת ההחלטות, פסיכולוגיה וחברה.

הזדמנות לקריירה מרתקת, להיות האדם הנכון ברגעי שיא מכריעים, הן מתחום הספורט והן בענפים רבים נוספים בהם ישנה חשיבות ניכרת בכל הקשור ליכולות ביצוע מיטביות.

הזדמנות להתפתח ולהצטייד בכישורי חיים רלוונטיים ביותר לעידן בו אנו חיים, ולעתיד העומד בפנינו.

רוצים לשמוע עוד על תואר שני בפסיכולוגיה? לחצו כאן >>