דגלים מתנוססים מול בניין פסיכולוגיה

אירוע מטאוורס על קו הזינוק: כיצד הופכים את ישראל למובילה עולמית של תעשית המטאוורס

24 מאי

בית ספר אדלסון ליזמות

Meta, מרכז פרס לשלום ולחדשנות ואוניברסיטת רייכמן התכנסו לדיון כיצד הופכים את ישראל למובילה עולמית של תעשיית המטאוורס

לראשונה באקדמיה, בארץ ובעולם, התכנסו בכירים מעולמות התעשייה, אקדמיה וממשל לדיון פתוח אודות תעשיית המטאוורס, באירוע Into the Metaverse שיזמו חברת Meta, מרכז פרס לשלום ולחדשנות, בית ספר אדלסון ליזמות ומכון צבי מיתר לחדשנות, טכנולוגית, משפט ואתיקה באוניברסיטת רייכמן.

באירוע דנו המשתתפים בשולחנות עגולים בהזדמנות שנפתחה עבור ישראל, ובדרכים בהן ניתן למצות אותה לכדי יצירת מובילות עולמית בתחום המטאוורס בתחומים הבאים: אקדמיה, החברה הישראלית, הדיפלומטיה, קיימות, בשירותי הבריאות ובריאות הנפש, ועוד. את הדיונים הובילו סטודנטים לתואר ראשון הלומדים בתוכנית צבי מיתר.

האירוע נפתח בהרצאה של דדי גדות, דירקטור במעבדות המציאות של Meta, שהציג את הדור הבא של הטכנולוגיות החברתיות והאפשרויות שיהיו זמינות בעתיד בעולמות המציאות המדומה והרבודה. דיקן בית ספר אדלסון ליזמות, ד"ר יוסי מערבי, ראש מכון צבי מיתר פרופ' דב גרינבאום ומנכ״ל משרד הכלכלה והתעשייה רון מלכא שגם השתתפו בשולחנות העגולים בירכו את הנוכחים. אחריהם התקיים ראיון משותף של עדי סופר תאני, מנכ"לית Meta בישראל וחמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות, ואז התחלקו לדיוני השולחנות העגולים.

ד"ר יוסי מערבי, דיקן בית ספר אדלסון ליזמות, בירך את הנוכחים ואמר: "המטאוורס פותח מגוון של אפשרויות לתקשורת בין אנשים, בעולמות הרפואה ובריאות הנפש, קשרים בין מדינות, עשיית עסקים, חיבור פריפריה למרכז, ועוד. כגוף אקדמי המכשיר את מנהיגי העתיד, אנחנו מאתגרים את הסטודנטים שלנו באמצעות תחרויות, האקתונים, הקמת מיזמים, ועוד, בראיית המטאוורס כטכנולוגיה משנת חיים".

לדברי פרופ' דב גרינבאום, ראש מכון צבי מיתר לחדשנות, טכנולוגיות, משפט ואתיקה: "כניסת המטאוורס והשינויים שתיצור מעלה שאלות גם בהיבטים משפטיים ואתיים, חשוב למפות את ההיבטים הללו ולזהות סיכונים והזדמנויות, מבעוד מועד, כחלק מהפיכת ישראל למובילת התחום".

בין המשתתפים בשולחנות העגולים: חוקרים מבתי הספר ליזמות, קיימות, משפטים, פסיכולוגיה ומרכז החדשנות של אוניברסיטת רייכמן, בכירים מ-Meta ומרכז פרס, מרשות החדשנות, ממשרדי הכלכלה והתעשייה, הבריאות והמשפטים, ממאוחדת וכללית, קמאטק, מהחברות PIXELOT, Appleseeds, XRHealth, ועוד.

"אני מתרגשת להשתתף באירוע ראשון מסוגו בעולם, שמביא יחד, סביב שולחן אחד, נציגים מהאקדמיה, מהתעשייה ומהמגזר הציבורי, כדי לחקור ולדון בהזדמנויות הכלכליות והחברתיות שטומן בחובו המטאוורס - וזה לא מפתיע שזה קורה דווקא כאן בישראל ובאוניברסיטת רייכמן", אמרה עדי סופר-תאני, מנכ"לית Meta בישראל. ״המהפכה של המטאוורס כבר יצאה לדרך, קו הזינוק התאפס, ולישראל יש את ההזדמנות להוביל את הטכנולוגיות שיעצבו את הדור הבא של האינטרנט - במאמץ משותף של יזמים ויזמיות, חוקרים, יוצרים, מפתחים ומקבלי החלטות".

לדברי חמי פרס, יו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות, "המטאוורס מציע לנו להיות שחקן משמעותי אבל לוקח לדברים הרבה זמן להתפתח. אנשים חושבים שדברים קורים בן לילה. זה לא כך. יש לנו אקוסיסטם מצוין לעבוד איתו וזו ההזדמנות שנוכל למנף. במונחי זמן, פספסנו בזמנו את ההבנה של הרשתות החברתיות. אבל אפשר אולי לעשות catch up ולהשלים פערים".

פרס הוסיף, "בשנתיים של הקורונה רבים הבינו שהם צריכים להגר לתחומים מקצועיים חדשים. אנחנו צריכים להעביר אנשים מהעולם הלא טכנולוגי לעולם הטכנולוגי בשיטות חדשות. דווקא כאן – מקום שהתחיל כמרכז הבינתחומי, דבר שמדבר בפני עצמו - אתה יכול להיות טאלנט במגוון תחומים, להיות יצירתי. לא חייבים להיות מהנדסים. יש כאן הזדמנות להרחיב את סוג האנשים שנוטלים חלק בסטארטאפ ניישן, וצריך שההזדמנות תגיע לכל פריפריה וסקטור חברתי". לכך הוסיפה סופר תאני: "לאקדמיה צריך להיות תפקיד מאסיבי בטיפוח טאלנטים".

להלן כמה משמות המשתתפים הבולטים:

אפרת דובדבני, מנכ"לית מרכז פרס לשלום ולחדשנות
צחי שנרך, CTO, רשות החדשנות