חדשות

אירוע הגמר של הסטודנטים במעבדת החדשנות במדיה

12 יוני
2022

שתפו ב:

אירוע הגמר של הסטודנטים במעבדת החדשנות במדיה (מילאב) עסקו השנה ב-Companionship - חיבור ותמיכה בין אנשים

 

בין הפרויקטים: אמצעי לחיזוק התקשורת בין המשפחה בארוחה המשפחתית, אמצעי להפחתת השימוש בטלפון בנהיגה, אפליקציה לחיזוק התקשורת בין זוגות, אפליקציה ליצירת קשר בין שכנים באותה סביבת מגורים, אפליקציה שמחברת בין אימהות צעירות למומחיות בתחום, ועוד.

 

8 פרויקטי גמר פותחו השנה על ידי סטודנטים לתואר הראשון במעבדת החדשנות במדיה בבית הספר לתקשורת. נושא העל של הפרויקטים השנה היה "Companionship" חיבור בין אנשים ותמיכה הדדדית. הסטודנטים במעבדה מגיעים מבתי הספר למדעי המחשב, פסיכולוגיה ותקשורת ועובדים בצוותים רב תחומיים.

 

על הפרויקטים:
Tsumi הוא אובייקט טכנולוגי חכם שעוזר למשפחה להיות לחוות את הרגע בנוכחות מלאה, במקום להתעסק עם הסמארטפון. הוא ממוקם על שולחן הארוחה המשפחתית, ותופס את תשומת הלב של חברי המשפחה כשהיא מוסחת על-ידי הסמארטפונים שלהם. צומי מוודא שתשומת הלב של כלל חברי המשפחה מופנית זה לזה, ולמרכז השולחן, ושאינם עסוקים בדברים אחרים מלבד הכאן ועכשיו.

צומי יודע לזהות שימוש בסמארטפונים ליד השולחן ומתריע על כך באמצעות הגברת התנועה שלו.
בכדי להאט את הסיבוב של צומי, כל חברי המשפחה צריכים להביא אצבע אל המרכז שלו, ומהירות הסיבוב שלו תואט. צומי יעצור את הסיבוב באופן מוחלט רק כאשר כל חברי המשפחה ימקמו אצבע בנקודות הייעודיות עליו. משמע, כדי לעצור אותו לגמרי, כולם חייבים למקם את תשומת ליבם למרכז השולחן. בנוסף, צומי מספק נתונים סטטיסטיים על התקדמות ושינוי בהתנהגות.

 

איך זה עובד?
צומי מזהה שימוש בסמארטפון ומגיב לו ע״י התחברות לאקסלרומטר המובנה בכל מכשיר, דרך האפליקציה. כאשר מכשיר המחובר לאפליקציה זז, מסר נשלח מהאפליקציה למחשב הראשי של צומי, אשר מפעיל את מהירות הסיבוב הראשונה. לאחר 5 שניות של סיבוב ללא התייחסות, צומי מגביר את מהירות הסיבוב. הליך ההאטה מתרחש בזכות 4 מעגלים חשמליים נפרדים - כל אצבע שמגיע לאזור המוליך הייעודי על צומי, סוגרת מעגל, ומאטה במקצת את מהירות הסיבוב. עצירתו המוחלטת של הסיבוב של צומי תגיע רק כאשר כל ארבעת המעגליים החשמליים יסגרו.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >>
לבלוג לחצו כאן >>
לסרט לחצו כאן >>

 

סטודנטים: גיל כפיר, יונתן אזבכר, נגה רוזנברג, עומר ארמן ואביב יטיב; מנחה: ד"ר נועה מורג; עוזר הוראה: אופיר צדקה; מנחה טכנולוגי: צביקה מרקפלד; מעצב תעשייתי: שגיא ממן

 

 

Yumi: Your Safe-Driving Car Companion
Yumi הוא מכשיר טכנולוגי אשר מלווה את הנהג ומשמש כמחזיק לטלפון בזמן הנהיגה, כשתפקידו להפחית את השימוש בטלפון הנייד בעת נהיגה. יומי מוטמע בתוך הדשבורד של הרכב ומתזכר את הנהג להיות מרוכז בנהיגה.
Yumi מורכב מחיישן תנועה ומחזיק חכם לטלפון, חיישן התנועה מזהה כשהנהג מתכוון לגעת בטלפון וכתגובה לכך Yumi יורחק מידיו של הנהג בתנועות עדינות. בכדי ליצור חיבור רגשי בין Yumi לנהג עם כניסתו של הנהג לרכב Yumi עושה מחווה של שלום ובצאתו של הנהג מהרכב עושה מחווה של להתראות.
באמצעות תהליך עיצוב איטרטיבי, אובחנו מספר מחוות שאינן גורמות להסחת דעת אך עדיין בעלות יכולת השפעה על הנהג. כאשר הנהג נכנס לרכב, יומי יקבל את פניו בצורה עליזה. לאורך כל הנסיעה, אם הנהג מושיט יד לטלפון שלו, יומי יזוז אחורה בצורה עדינה. ככל שהנהג מושיט את ידו לטלפון, כך המחוות יתעצמו. מחוות ותנועות אלו נועדו ליצור חיבור רגשי בין יומי לנהג. המחוות של יומי פועלות כתזכורת ומעודדות את הנהג לשמור על עצמו מפני הסחות דעת. בסיום הנסיעה, יומי ייפרד מהנהג בשמחה לפני שהוא/היא יוצאים מהרכב. המטרה של יומי היא להוביל לשינוי התנהגותי אצל הנהג, כך שנהיגה בטוחה עם מינימום הסחות דעת תהפוך להרגל.

 

איך זה עובד?
יומי מבוסס על יחידת ארדואינו עם חיישנים ומנועים. כאשר החיישן האולטראסוני שלו מזהה את הנהג שמנסה להגיע לטלפון שלו, יומי "בורח" על ידי התרחקות מהנהג. המחוות הפיזיות של יומי מבוססות על שני מנועי סרבו המספקים את התנועה הלינארית והזוויתית של הבסיס.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
לסרט לחצו כאן >>

 

סטודנטים: אביתר אבירם, נועה גולדברג, נדב וילדר, יהלי לוי, דנה לזרוף; מנחה: ד"ר נועה מורג; עוזר הוראה: אופיר צדקה; מנחה טכנולוגי: צביקה מרקפלד; מעצב תעשייתי: שגיא ממן

 


Wink: Keep the fire going

Wink היא אפליקציה לחיזוק תקשורת יומיומית ואינטימיות רגשית בקרב בני זוג שנמצאים במערכת יחסים רומנטית ארוכת טווח ושגרתית, וחווים שחיקה זוגית. מטרתה להוסיף פלפל למערכת היחסים הזוגית ולהוות 'מרחב זוגי' וירטואלי של בני הזוג, באמצעות מחוות קטנות, מעין איתות "אני חושב עלייך" שיתבטא כ'קריצה', Wink.
בנוסף, בני הזוג יכולים ליצור מחוות גרפיות וטקסטואליות שניתן לתזמן לשליחה על פי זמן, בהתאם למיקום בן הזוג או באופן מיידי. לאורך כל התהליך, לבני הזוג ניתנת האפשרות לערוך מחוות שתוזמנו ולשוב לראות את כל המחוות שנשלחו, בעמוד ההיסטוריה. כשחווים מעמסה שכזו, קיים קושי ביוזמה ובביצוע פעולות שיתרמו לשימור או לחיזוק הזוגיות.


לפי מחקרים, אחת הדרכים היעילות בהן ניתן לחזק את התקשרות והאינטימיות הרגשית, היא נכונות בן או בת הזוג להפגין הערכה כלפי הצד השני ולהכיר תודה. ההערכה לא צריכה להיות 'גרנדיוזית' כמו לשריין טיסה בכדור פורח, אלא יכולה לבוא לידי ביטוי כמחווה קטנה, פשוטה ויומיומית כמו שליחת הודעת: "אני חושב עלייך", במהלך היום. וזו הסיבה שאנחנו כאן - לעודד זוגות ליצור מחוות דיגיטליות קטנות במטרה לעשות יותר מוחשיות, בעתיד.

 

איך זה עובד?
לאחר הורדת האפליקציה וחיבור בין מכשירי הטלפון של הזוג, בשני הטלפונים נפתח Service שפועל ברקע, גם כאשר האפליקציה סגורה, ואף אם מתבצע אתחול למכשיר הטלפון. לאחר תהליך יצירת המחווה, ובחירת אופן השליחה, התוכן הוויזואלי ישמר בענן והמחווה תתעדכן ב-DataBase הענני ב-Firebase. באמצעות ה-Service שהוזכר קודם, בכל פעם שנשלחת למקבל הודעה מהשולח, היא באופן מיידי תסתנכרן ל-DataBase המקומי שעל מכשיר המקבל וייווצר Listener לזמן המתאים להעלאת ההתראה. באמצעות כך, אנחנו וחוסכים בצריכת הסוללה של המכשיר, ואנו מבטיחים שגם ללא חיבור אינטרנטי, האפליקציה תוכל להעלות את המחווה בזמן הנכון.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
לסרט לחצו כאן >>

 

סטודנטים: דותן בק, שיר גוטסמן, מאיה יצחקי, מונא נסייר; מנחה: ד"ר נועה מורג; מנחה טכנולוגי: ערן אילני; עוזר הוראה: אופיר צדקה

 

 

Hoodz - Discover your neighborhood

Hoodz היא אפליקציה המסייעת ביצירת קשרים המבוססים על תחומי עניין משותפים, לפי סביבתם הגיאוגרפית של המשתמשים, ובכך להפיג תחושת בדידות או חוסר שייכות. באמצעות האפליקציה ניתן להצטרף לפעילויות לפי תחומי עניין בסביבת המגורים, או ליצור פעילויות ולהזמין אחרים להצטרף. האפליקציה מאפשרת לסנן את הפעילויות לפי העדפות אישיות, ובנוסף ניתן לצפות בפעילויות שלי, פעילויות עבר ופעילויות עתידיות. כשמצטרפים לפעילות, ניתן לדבר עם אנשים נוספים שהצטרפו בצ'אט ייעודי לפעילות הספציפית. אנו מאמינים כי באמצעות פעילויות משותפות, קשרים קרובים ומשמעותיים יוכלו להיווצר.

 

איך זה עובד?
Hoodz היא אפליקציה שפותחה עם VS Code כ-IDE, המבוססת על מסגרת React עבור Javascript, HTML ו-CSS. האפליקציה משתמשת ב-Firebase כמאגר נתונים, ולצורכי אימות, ו-Node.js משמש לתקשורת עם שירות זה. בעת הכניסה הראשונה לאפליקציה, על המשתמש להירשם. לאחר מילוי פרטיו ולחיצה על "הירשם", האפליקציה שולחת בקשה למאגר להוספת המשתמש עם מזהה ייחודי חדש ופרטיו. לאחר ההרשמה, המשתמש מגיע לדף הבית. בשלב זה, האפליקציה שולחת בקשה למאגר הנתונים לקבל את כל הפעילויות שכבר נוצרו כדי להציג אותן על המפה בהתאם למיקומן. לאחר מכן המשתמש יכול ללחוץ על פעילות, לראות את המידע שלה ולהצטרף, או להחליט ליצור פעילות חדשה דרך עמוד 'הוסף פעילות'. כל פעולת משתמש גורמת לשינוי מאגר הנתונים בהתאם.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
לסרט לחצו כאן >>

 

סטודנטים: ברק אמזלג, הדר לנדאו, עומר לרר, עדי פרץ, שירה רובין; מנחה: ד"ר נועה מורג; מנחה טכנולוגי: ערן אילני; עוזר הוראה: אופיר צדקה

 


Buoy: Mom to mom

Buoy - אפליקציה לליווי ותמיכה של אימהות צעירות לאחר לידה בעזרת אימהות וסבתות בעלות ניסיון. מטרתה לסייע לאימהות טריות בקשיים וברגעי הבדידות עם הפיכתן לאימהות.


להיות אמא זו חוויה משנת חיים מקצה לקצה. רגע לפני שאת טובעת - Buoy תסייע לך להפוך את חווית האימהות לטובה ורגועה יותר. בואי מאפשרת לכל אחת מהאימהות הטריות, לנהל שיחות צ'אט וטלפון עם אמהות וסבתות בעלות ניסיון המכונות "בויות" אשר עברו הכשרה ייעודית במרפאת "חווה" על מנת לספק את המענה הטוב ביותר עבור אותן אימהות. ניתן לבחור מתנדבת לפי תחומי הכשרה ועניין, כגון; תזונה, שינה, קשר אם ותינוק ועוד. לאחר השיחה, האם יכולה לסמן את ה"בויה" בלב ולשמור אותה במועדפים על מנת לדבר איתה שוב במהירות ובקלות בפעם הבאה. כל השיחות נשמרות באופן מאובטח בהיסטוריית שיחות כך שבכל עת ניתן לחזור ולצפות בהן.

מעבר לשיחות האישיות עם הבויות, בואי מציעה עמוד טיפים המספק תוכן משלים ונלווה שאליו אימהות טריות יכולות לגשת ולמצוא בו פודקאסטים, סרטונים, כתבות וכדומה.

 

איך זה עובד?

האפליקציה שלנו מיועדת למשתמשי Android וכתובה בשפת Java על בסיס פלטפורמת התכנות של Android Studio. בנוסף לאפליקציה ממשק רציף מול מסד הנתונים של Firebase. כשהמשתמשת מתחברת לעמוד הבית של האפליקציה מוצגות המתנדבות שזמינות לדבר איתה בזמן הנוכחי. כאשר המשתמשת בוחרת מתנדבת לשוחח איתה, נפתח חלון צ'ט אישי בין המשתמשת למתנדבת. ההודעות מועברות בין המתנדבת לאמא הטרייה, כאשר הן נשמרות במאגר הנתונים בfirebase בתקייה ייחודית של אותן שתי נשים.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
לסרט לחצו כאן >>

 

סטודנטים: אופיר אוליצקי, טל ברנע, הדר יקר, עמית יכימוביץ', ורשף קרינר; מנחה: ד"ר נועה מורג; מנחה טכנולוגי: ערן אילני; עוזר הוראה: אופיר צדקה

 


Culiozen: Allow yourself to feel (כוליאוזן)

Culiozen היא אפליקציה למתבגרים, המאפשרת להם לפרוק חוויות ורגשות שליליים. היא פועלת כיומן דיגיטלי בו בני נוער יכולים להרגיש בנוח לשקף את הרגשות שלהם בצורה יצירתית. המשתמש יכול לבחור בה את הרגש שהכי משקף את הרגשתו כרגע, ובמידה ולא מצא את הרגש הרלוונטי ביותר עבורו ברגע נתון הוא יכול לייצר אחד חדש ולהוסיף לו עוד תוכן כתוב/מוקלט/מצוייר. בהמשך, הוא יכול לחזור אחורה לרישומיו הקודמים במטרה לראות כיצד השתנו רגשותיו לאורך זמן.

 

המטרה היא שהמשתמש יחזור אל היומן הדיגיטלי בכל יום, ויחוש שזהו מקום בטוח עבורו לפרוק את אשר על ליבו, בצורה כנה ובטוחה. הפורקן ושחרור הרגשות במסגרת האפליקציה יסייעו למשתמש המתבגר לבטא את רגשותיו. גישה להיסטוריית הפורקן הרגשי, מאפשרת לבצע הליך שיקוף עתידי. ישנו דגש משמעותי על מימד הפרטיות, מדובר באפליקציה מאובטחת וזאת במטרה לאפשר חוויה אינטימית ופרטית למשתמש ככל הניתן, כך שהמתבגר יידע שמדובר במקום בטוח שאף אחד אינו חשוף או ייחשף בעתיד לתוכנו, כמו יומן פיזי.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
סרט הפרוייקט נמצא באתר

 

סטודנטים: עידו בלכנר, מישל גרינמן, ליעד מור, מיכל נצר, ירדן שמואלי; מנחה: ד"ר נועה מורג; מנחה טכנולוגי: ערן אילני; עוזר הוראה: אופיר צדקה

 

Mind ball

Mind ball - הוא מוצר טכנולוגי המשלב חומרה ותוכנה ונועד לפתור בעיית לחץ בקרב סטודנטים, אשר נתונים ללחץ רב, הנובע מחוסר ודאות והתמודדות עם אתגרים רבים. המוצר משלב פתרונות המבוססים על שתי אסכולות מחקריות להפחתת לחץ: הפחתת לחץ בצורה פיסית באמצעות פריט עם משטחי אחיזה שניתנים ללחיצה בעת לחץ, וכפתור הפעלה להקלטת משימות, להפחתת לחץ במסלול קוגניטיבי.
בסיום ההקלטה, קובץ האודיו עובר תהליך המרה לטקסט (speech-to-text) ולאחר מכן הטקסט משודר לאפליקציית ניהול תזכורות.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
לסרט לחצו כאן >>

 

סטודנטים: גיא וייסמן, עידו לביט, רועי לדאני, ניצן מזור, נבו פרץ; מנחה: ד"ר נועה מורג; עוזר הוראה: אופיר צדקה; מנחה טכנולוגי: צביקה מרקפלד; מעצב תעשייתי: שגיא ממן

 


Ocho: Dance Yourself

Ocho הוא מקל ריקוד אינטראקטיבי המעודד בני נוער לרקוד במרחב הבטוח שלהם באופן משוחרר ויצירתי. הוא מעודד תנועה בזמן אמת, על ידי פידבקים על חופשיות התנועה. באמצעות המקל, ניתן להפיג מבוכה מריקוד ולהשתחרר בעזרת תנועה בחופשיות. ככל שהתנועות יהיו חופשיות יותר, כך האורות ימלאו יותר את המקלות. כאשר מגיעים לטווח תנועה ומהירות מקסימליים, המקלות ירטטו ויעודדו אותך להרחיב את רפרטואר התנועות שלך. האפליקציה ממירה את תנועת הנער/ה לפלט ויזואלי שמתהווה על המסך ע"י תרגום האורות במקלות לשובלי אור צבעוניים. התנועה הופכת ליצירה שניתן לשתף עם חברים, תוך שמירת האנונימיות והפרטיות, בלי חשיפה לשיפוטיות. כל המידע נשמר באפליקציה וניתן לראות את מגוון הריקודים שלך בספרייה פרטית, כמו גם את השינויים והשיפור ביכולת הביטוי העצמי על ידי תנועה לאורך זמן.


איך זה עובד?
המהירות וטווח התנועה נמדדים לאורך הריקוד. ככל שתנועה מהירה יותר וטווח התנועה גדול יותר, כך יותר נורות בתוך המקל נדלקות באורות צבעוניים. בהגעה לטווח ומהירות מקסימליים מתקבל פידבק של רטט.

 

לאתר הפרויקט לחצו כאן >> 
לבלוג לחצו כאן >> 
לסרט לחצו כאן >>


סטודנטים: עדי ליברמן, עמית רחביה, דרור שגב, ספיר שלוי, ענב ששון; מנחים: ד"ר נועה מורג; עוזר הוראה: מר אופיר צדקה; מנחה טכנלוגי: צביקה מרקפלד.