לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה - לא לפסיכולוגים בלבד

09 מרץ

בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה

הפסיכולוגיה, כידוע, כבר מזמן עזבה את הספה.

בשנים האחרונות, בייחוד מאז פרוץ מגפת הקורונה, לפסיכולוגים ולאנשי בריאות הנפש יש תפקיד משמעותי.
שמם עולה כגיבורי השעה, בכל הקשור להתמודדות עם ההשלכות הנפשיות הנובעות מהתפרצות הנגיף לחיינו.
חרדות, מחשבות אובדניות, התמכרויות ומצוקות נוספות, כולן תופעות שהפסיכולוגיה נותנת להן טיפול ומענה.

אולם, היתרון בלימודי פסיכולוגיה תואר ראשון, אינו נובע רק מהיכולת לסייע לאחר.
הלימודים עצמם מרתקים, מעמיקים ובינתחומיים, והם מאפשרים לסטודנטים להתפתח באופן אישי, לרדת לעומק הדברים ולהתקרב לעצמם.
למעשה, ניתן לומר כי פסיכולוגים הם אנשים "מצוידים" לחיים - מבינים את ההתנהגות האנושית לעומקה, קוראים ביתר דיוק את המפה ההתנהגותית ויכולים לנצל את הידע החיוני הזה על מנת לסייע לרבים ולזכות בהבנה ובחשיבה ביקורתית בתחומי עיסוק שונים במשק.

מה לומדים בפסיכולוגיה

באוניברסיטת רייכמן (לשעבר הבינתחומי הרצליה), לימודי התואר הראשון בבית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה מאפשרים מיקוד והתמחות, לצד הרחבה והעשרה.
הסטודנטים יכולים לבחור בין קורסים בפסיכולוגיה חיובית, פסיכולוגיה פוליטית, עסקית, משפטית ועוד, להיחשף לחידושים מתחום חקר המוח, התפתחות רגשית, קבלת החלטות ואף יותר. יתרה מכך, בפני הסטודנטים עומדת אפשרות, לצד המסלול החד חוגי בפסיכולוגיה, לבחור בתוכנית לתואר ראשון כפול וליהנות מתואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים או פסיכולוגיה ומנהל עסקים.

אין פלא כי בין בוגרי התואר ניתן למצוא יזמים, פסיכולוגים של הספורט והמאמץ, יועצים ארגוניים, פסיכולוגים קליניים, פסיכולוגים חברתיים ועוד. או כפי שהיטיבה לזקק זאת שלי קנטרובסקי
מנהלת שותפה בחברת HR בכירה - "אוניברסיטת רייכמן הותירה בי חותם רב. גיליתי מה מניע אותי, קיבלתי כלים שעזרו לי לממש את סקרנותי וסללו את דרכי המקצועית, למדתי ממרצים מצוינים וזכיתי בחברים לחיים שאיתי עד היום".

זהו סוד גלוי וידוע בעולם הטיפול, כי ישנו משקל ניכר לטיב המטפלים.

היכולות המקצועיות והאנושיות הן מרכיב דומיננטי במיוחד בהצלחה המקצועית. על הפסיכולוג, בכל קשת ההתנסויות, לגלות רגישות על.
לא בכדי באוניברסיטת רייכמן ניתן משקל רב לאיכות הסגל. הסטודנטים זוכים ללמוד מטובי המרצים והחוקרים, לצד פסיכולוגים קליניים, חברתיים וארגוניים, בכירים ומנוסים. כחלק מההכנה המקצועית המלאה, הסטודנטים זוכים להתלוות לחברי הסגל במעבדות, לקחת חלק פעיל, יישומי ומשמעותי בעשייה.
יתרה מכך, התנסות בבתי חולים, השתתפות ויזמות בפרויקטים קהילתיים וכיוצא באלו - כולם חלק ממסגרת ההכשרה הפרקטית, כבר במהלך הלימודים.

מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה

השאלה "מה עושים עם תואר בפסיכולוגיה?" נשמעת במידה מסוימת ממש רטורית. ובכל זאת, לצד מסגרת האפשרויות הרחבה, האופציה להמשיך לתואר שני היא בהחלט אטרקטיבית.
אוניברסיטת רייכמן מעמידה בפני הסטודנטים תוכנית ייחודית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית בהתמחות בילדים/מתבגרים ובמבוגרים, וכן תואר שני בפסיכולוגיה חברתית הכוללת חטיבות מעולם קבלת החלטות, יחסים בינאישיים וקבוצתיים ופסיכולוגיה של הספורט והמאמץ.
זה אולי נדמה כמו תרגיל פסיכולוגי, אבל זו אמת לאמיתה – בבואנו לתאר את הלימודים בתואר בפסיכולוגיה, נותיר את הנסתר רב על הגלוי.
לא הרחבנו על חילופי סטודנטים, על אפשרויות ההשתלבות במעבדות מחקר בארץ ובחו"ל, על תוכניות מיוחדות למצטיינים, ועל כך שבוגרי האוניברסיטה מנצלים את היותם בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה במגוון תפקידים – ממשאבי אנוש, חברות השמה וייעוץ, ועד עבודות טיפוליות בארגונים, בעמותות ובמכוני מחקר.
מוזמנים להמשיך לקרוא ולהתעמק בכל היתרונות וכל מה שתוכלו לעשות עם תואר בפסיכולוגיה, או פשוט להתחיל ולתרגל את אחת ההכשרות מעולם זה - תהליך קבלת החלטות בתנאי אי ודאות