ההסמכה ניתנה בהמלצתה של ועדה בינלאומית אשר שיבחה את הבינתחומי על עמידתו בסטנדרטים המקובלים במוסדות מחקר מובילים בישראל ובעולם
המרכז הבינתחומי הרצליה קיבל היום (יום ד') אישור מהמועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) להעניק תואר שלישי, דוקטורט, במשפטים.
האישור ניתן בעקבות המלצתה של ועדה בינלאומית שבחנה את התוכנית לדוקטורט וקבעה שהיא עומדת בסטנדרטים המקובלים במוסדות מחקר מובילים בישראל ובעולם. בראש ועדת הדוקטורט העליונה של הבינתחומי עומד פרופ' אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס וחבר סגל בכיר בבית ספר למשפטים בבינתחומי.
פרופ' אוריאל רייכמן, נשיא ומייסד המרכז הבינתחומי, אמר בתגובה לקבלת האישור: "היום אנו פותחים פרק נוסף בתולדות הבינתחומי – לקראת הפיכתו לאוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל. הבינתחומי, אשר מציין השנה 25 שנים להקמתו, מוכיח כי מצוינות במחקר יכולה להתקיים לצד מצוינות בהוראה ולצד חינוך למנהיגות ולאחריות חברתית. תוך פרק זמן קצר יחסית הפכנו למוסד מוביל, אשר בו לומדים 7,000 סטודנטים ב-10 בתי ספר, בהם 2,000 הסטודנטים בבית הספר הבינלאומי, היחיד מסוגו בישראל. הגענו להישגים משמעותיים ופורצי דרך ללא תמיכה תקציבית מהממשלה ולמרות ניסיונות רבי שנים של חלק מהממסד האקדמי הישן לבלום את התקדמותנו, ואני שמח על ההכרה שאנו מקבלים לאחרונה מהמועצה להשכלה גבוהה וממדינת ישראל".
החלטת המל"ג מתבססת על המלצה שניתנה פה אחד על ידי חברי הוועדה הבינלאומית שמינתה המל"ג, ושבה לקחו חלק פרופסורים בכירים מהאוניברסיטאות קיימברידג' באנגליה ומישיגן בארה"ב.
הוועדה בחנה ארבעה קריטריונים: איכות הבינתחומי כמוסד מחקרי; איכות בית הספר למשפטים; איכות התכנית המוצעת; איכות הסטודנטים. הוועדה קבעה כי הבינתחומי עומד בכל הקריטריונים ושיבחה אותו על עמידתו בסטנדרטים המקובלים במוסדות מחקר מובילים בישראל ובעולם.
הוועדה ציינה לחיוב את איכותו של סגל בית הספר ואת המוניטין המחקרי הבינלאומי שלו, כמו גם את הבינתחומיות המובנית בתכניות הלימוד, המאפשרת כתיבה של עבודות דוקטורט ייחודיות. הוועדה ציינה את החדשנות במחקר המשפטי המתקיים בבינתחומי ועוסק בין היתר בממשקים של משפט עם טכנולוגיה מתפתחת, מדעי המחשב וביג-דאטה.