קרן הון הסיכון של אוניברסיטת רייכמן מודיעה על הסגירה הראשונה בהיקף של 30 מיליון דולר

17 ינואר
2023

קרן הון הסיכון של אוניברסיטת רייכמן RUNI Ventures מודיעה על הסגירה הראשונה של קרן ההשקעות בהיקף של 30 מיליון דולר. ההודעה מגיעה חמישה חודשים בלבד מיום הקמתה של הקרן הנהנית מגישה ישירה למיזמים הרבים הצומחים מדי שנה במגוון תוכניות היזמות, החדשנות, המעבדות והמאיצים הפעילים בקמפוס.
המשמעות של ביצוע הסגירה הראשונה הינה שגויס חלק ניכר מסכום המטרה, והקרן יכולה להתחיל להשתמש בכסף לביצוע השקעות, הודות לאמון הרב שרוכשים לה המשקיעים.

RUNI Ventures תשקיע בחברות סטרטאפ מבטיחות בשלב הפרה-סיד, והיא פועלת במודל ייחודי לפיו, מעבר להשקעה בסכומים של כחצי מיליון דולר למיזם, יקבלו חברות הפורטפוליו שלה כלים אקסקלוסיביים הנדרשים במיוחד בשלבים הראשונים לחיי המיזם. כלים אלה כוללים, בין היתר, חלל עבודה משותף בלב הרצליה, השמת סטודנטים מצטיינים כמתמחים או עובדים, ייעוץ של אנשי אקדמיה ומומחי תעשייה עתירי ניסיון, וגישה בלעדית לאקוסיסטם הגלובלי של מנהלי הקרן, שותפיה ולאלפים מבוגרי האוניברסיטה, הנמצאים בתפקידי מפתח בארץ ובעולם.

חרף גילה הצעיר, אוניברסיטת רייכמן היא חממת סטארט-אפים פורה. לאחרונה, היא אף זכתה לגושפנקה רשמית כמובילה עולמית במספר המיזמים שהקימו בוגריה כשדורגה בדירוג pitchbook היוקרתי במקום השביעי בעולם בקרב האוניברסיטאות השוות לה בגודלה, ובמקום ה-38 מבין כלל האוניברסיטאות.

הנשיא המייסד ויו"ר הדירקטוריון, פרופ׳ אוריאל רייכמן: ״ הודות לגישה הבינתחומית, הבינלאומית והחדשנית שאנו מובילים משנת 1994, בוגרינו הם גורם מוביל בתעשיית ההייטק הישראלית ומחזקים את מעמדה של מדינת ישראל כמעצמת חדשנות עולמית. RUNI Ventures היא קרן יחידה מסוגה שתעניק לסטודנטים ולבוגרים המפתחים מיזמים טכנולוגיים פורצי דרך, את הכלים הטובים ביותר להצליח, לחולל שינוי ולהשפיע על העתיד".

השותפה-המנהלת ומנכ"לית RUNI Ventures, עו"ד הילה רום: ״אנו שמחים לצרף אלינו משקיעים מהשורה הראשונה שהביעו אמון בצוות, בהצעת הערך הבלעדית שלנו ובפוטנציאל העסקי והערכי שטמון בהשקעה בדור הבא של היזמים בישראל. ה-Deal Flow שלנו נראה מצוין, והוא מעיד היטב על כך שדווקא בעתות משבר צומחות כאן חברות חזקות יותר, בוגרות יותר ומדויקות יותר, ולכן זה עיתוי נהדר להשקעות בשלבים המוקדמים".

אנו מזמינים את הסטודנטים והבוגרים המפתחים מיזמים פורצי דרך להגיש את מועמדותם לקרן בכתובת www.runivetures.com.